19.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΟΑΣΑ: Αύξηση εσόδων από την χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου- Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα ΜΜΜ

  • Της Μαρίας Μόσχου

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο φαίνεται να αλλάζει σιγά – σιγά τις συνήθειες των «τζαμπατζήδων» στα μέσα μαζικής μεταφοράς αυξάνοντας παράλληλα και τα έσοδα του ΟΑΣΑ τα οποία τον Ιανουάριο ενισχύθηκαν κατά 21% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Οργανισμό ήδη έχουν εκδοθεί  1,10 εκατ.  προσωποποιημένες κάρτες  και 620.000 απρόσωπες κάρτες, γεγονός που αποδεικνύει ότι περισσότεροι από 1,72 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Αξιοσημείωτο είναι παράλληλα ότι 7 στους 10 χρησιμοποιούν εκπτωτικά εισιτήρια ενώ οι εκπτώσεις φτάνουν έως τα 17 λεπτά το εισιτήριο.

Οικονομικά στοιχεία

Αύξηση στα έσοδα αναμένει η διοίκηση του ΟΑΣΑ και το 2019 εκτιμώντας  ότι θα ξεπεράσει το 10% σε σχέση με το 2018.

Για το σύνολο του 2018, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΟΑΣΑ εκτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από το υπουργείο Εργασίας), έναντι 173,5 εκατ. το 2017.

Ο Δεκέμβριος του 2018 αποδείχθηκε ένας ιδιαίτερα «ισχυρός» μήνας καθώς ο ΟΑΣΑ  παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 9,8%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017.

Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2019 τα έσοδα «εκτοξεύθηκαν» παρουσιάζοντας αύξηση  21%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018.

Έλεγχοι

Εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα με στόχο την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής που προκαλεί σημαντική αιμορραγία στα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου έγιναν σχεδόν 10.000 έλεγχοι στη ΣΤΑΣΥ (μετρό – ηλεκτρικός και τραμ) και 4.900 στην ΟΣΥ (λεωφορεία –τρόλεϊ).

Υπενθυμίζεται ότι πριν την χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου η «μαύρη τρύπα» του ΟΑΣΑ από την εισιτηριοδιαφυγή κάθε χρόνο ξεπερνούσε τα 40 εκατ. ευρώ!

Εισιτήριο με… πιστωτική

Οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα έφτασαν στο 20%. Το ποσοστό αυτό είναι εντυπωσιακό αν υπολογίσει κανείς ότι 1 στα 5 ευρώ από τα έσοδα του ΟΑΣΑ προέρχεται, από πιστωτική κάρτα.

Σημειώνεται ότι και  στα 293 Αυτόματα Μηχανήματα, πέραν όλων των εκδοτηρίων και 500 περιπτέρων που διαθέτουν POS, είναι πλέον δυνατή η χρήση πιστωτικής κάρτας

Το προσεχές διάστημα, ο ΟΑΣΑ πρόκειται να προχωρήσει και σε αλλαγή του μενού των Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Κομίστρου. Το μενού θα γίνει πιο φιλικό και εύχρηστο στον επιβάτη, ενώ θα μειωθεί και στο μισό ο χρόνος των συναλλαγών.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...