19.8 C
Athens
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Ο.Α.Σ.Α.: Αναθέτει μελέτη για την επιλογή σημείων πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων

  • Της Μαρίας Μόσχου

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών είναι η εύκολη εξεύρεση σημείων πώλησης των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΑΣΑ προχωρά στην ανάθεση υπηρεσιών εκπόνησης  πρότασης επιλογής σημείων πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων στην εταιρεία ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ ΠΟΛΥΔΙΑΝΟΜΕΣ Α.Ε.

Η αμοιβή για τις παραπάνω υπηρεσίες ορίζεται σε 10.000,ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα αν πρόκειται για μετακίνηση με μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η εξεύρεση εισιτηρίου είναι εύκολο εγχείρημα αν βέβαια ο επιβάτης ξέρει να χειρίζεται τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. Και αυτό γιατί στους περισσότερους σταθμούς δεν υπάρχει πλέον υπάλληλος πίσω από το γκισέ καθώς ο ΟΑΣΑ στοχεύει στην κατάργησή τους.

Το μεγάλο … «στοίχημα» είναι να βρει κανείς ηλεκτρονικό εισιτήριο αν είναι περιστασιακός χρήστης λεωφορείου ή τρόλεϊ καθώς τα σημεία πώλησης δεν καλύπτουν το εύρος των γραμμών.

Σημειώνεται πάντως ότι από τον Οκτώβριο του 2018 η αγορά και επαναφόρτιση εισιτηρίου ακόμα και με πιστωτική κάρτα παρέχεται στο σύνολο του δικτύου του ΟΑΣΑ και συγκεκριμένα:

Α. Στα 298 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ), δηλαδή στο σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων.

Β. Στα λειτουργούντα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Γ. Σε 500 περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που εφοδιάστηκαν με POS και είναι συμβεβλημένα με τον ΟΑΣΑ (εξαιρούνται τα κόμιστρα μεγάλης διάρκειας και τα εισιτήρια αεροδρομίου).

Ανάθεση δύο ακόμα μελετών

Παράλληλα η διοίκηση του ΟΑΣΑ πήρε δύο ακόμα αποφάσεις τις οποίες δημοσιεύει στο Διαύγεια.

Η πρώτη αφορά την ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ «συμβουλευτικών υπηρεσιών εμπορικής πολιτικής και υποστήριξης των περιοχών ευθύνης της Μονάδας Μάρκετιν»

Η αμοιβή για τις παραπάνω υπηρεσίες ορίζεται σε 18.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ

Η δεύτερη απόφαση η οποία δημιουργεί ερωτήματα αφορά την έγκριση δέσμευσης συμπληρωματικής πίστωσης ύψους 12.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ αξίας 2.880 ευρώ, ήτοι συνολικής αξίας 14.880 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Ο.Α.Σ.Α. για τη χρήση 2019 που αφορά εκτίμηση κόστους αντικατάστασης εξοπλισμού Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός του ΑΣΣΚ εγκαταστάθηκε το 2017 υλοποιώντας την σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2014.

Και το ερώτημα είναι γιατί ο εξοπλισμός αυτός να θέλει αντικατάσταση όταν μάλιστα πολλά από τα μηχανήματα που καταστράφηκαν σε οδικές και σταθερές συγκοινωνίες από επιθέσεις αναρχικών ομάδων έχουν αντικατασταθεί πλήρως από τον ανάδοχο.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...