22.3 C
Athens
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους

Μια ανοικτή συζήτηση για την προώθηση των ανοικτών δεδομένων, της διαφάνειας και της καινοτομίας, διοργανώνει το Υπερταμείο, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού O2 Hub (Open Data & Open API Hub).

Κάνοντας πράξη την αντίληψη για την υποστήριξη της έρευνας και την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων, στην ημερίδα O2HUB Info Day, οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους στην επιστημονική κοινότητα, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, startup εταιρείες, στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για την αξιοποίηση και χρήση των ανοιχτών δεδομένων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 11:00 πμ.

Εκπρόσωποι  των θυγατρικών του Υπερταμείου από τις εταιρίες  ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ (Όμιλος ΟΑΣΑ), ΟΚΑΑ, ΚΑΘ και ΓΑΙΑΟΣΕ, θα παρουσιάσουν το εύρος και το βάθος των διαθέσιμων ανοικτών δεδομένων, αλλά και την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί συνολικά στον όμιλο του Υπερταμείου, προκειμένου, μέσα από βέλτιστες πρακτικές να αναδειχθούν οι μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης αυτού του τεράστιου πλούτου προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο κ. Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)  και ο κ. Τίμος Σελλής, Υπεύθυνος της Μονάδας Αρχιμήδης, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

Η πλατφόρμα O2Hub του Υπερταμείου https://data.hcap.gr/ έχει στόχο τη διαμόρφωση κουλτούρας  για τα ανοιχτά δεδομένα, την προώθηση της αξιοποίησης τους από δημόσιους φορείς, αλλά και της “επανάχρησης” τους από το ευρύ κοινό και το οικοσύστημα καινοτομίας.

Το O2HUB ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο

Το O2HUB ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικός όγκος δεδομένων, ο οποίος έχει κωδικοποιηθεί κατάλληλα για τη διευκόλυνση αναζήτησης από τους ενδιαφερόμενους.

Αποτελεί μια έμπρακτη ενίσχυση της πορείας ψηφιακής μετάβασης εκ μέρους του Υπερταμείου, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του, η οποία περιλαμβάνει τόσο το ψηφιακό μετασχηματισμό όσο και την ενίσχυση της διαφάνειας και την καινοτομίας. Αξιοποιείται με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό περιουσιακό κομμάτι του Υπερταμείου, όπως είναι τα ανοικτά δεδομένα παρέχοντας υπεραξία στη χώρα.

Το «O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους» πραγματοποιείται με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων μπορεί να γίνει εδώ:  https://www.crowdpolicy.com/o2hub-day/

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....

Εξοικονόμηση κόστους 250 δισ. δολάρια φέρνουν οι smart cities στον πλανήτη  

  της Νατάσας Φραγκούλη   Τον τίτλο της πιο «έξυπνης» πόλης στον πλανήτη για το 2023 κατακτά η Σαγκάη, η οποία και το 2022 είχε βρεθεί στην...

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε τα προϊόντα ήχου και εικόνας για το 2023

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας σειράς audiovisual για το 2023, η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε σήμερα τις νέες εμπειρίες προβολής, που αντιπροσωπεύουν το...

Sunday Premiere: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία «The Woman King» στη Nova

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Οι συνδρομητές της Nova...

Η προσβασιμότητα συναντά τον τουρισμό: Η Evenly στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

H Evenly, ως υποστηρικτής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσέφερε υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και αυτόματου υποτιτλισμού, σε όλη τη διάρκεια της...