36 C
Athens
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους

Μια ανοικτή συζήτηση για την προώθηση των ανοικτών δεδομένων, της διαφάνειας και της καινοτομίας, διοργανώνει το Υπερταμείο, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού O2 Hub (Open Data & Open API Hub).

Κάνοντας πράξη την αντίληψη για την υποστήριξη της έρευνας και την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων, στην ημερίδα O2HUB Info Day, οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους στην επιστημονική κοινότητα, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, startup εταιρείες, στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για την αξιοποίηση και χρήση των ανοιχτών δεδομένων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 11:00 πμ.

Εκπρόσωποι  των θυγατρικών του Υπερταμείου από τις εταιρίες  ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ (Όμιλος ΟΑΣΑ), ΟΚΑΑ, ΚΑΘ και ΓΑΙΑΟΣΕ, θα παρουσιάσουν το εύρος και το βάθος των διαθέσιμων ανοικτών δεδομένων, αλλά και την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί συνολικά στον όμιλο του Υπερταμείου, προκειμένου, μέσα από βέλτιστες πρακτικές να αναδειχθούν οι μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης αυτού του τεράστιου πλούτου προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο κ. Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)  και ο κ. Τίμος Σελλής, Υπεύθυνος της Μονάδας Αρχιμήδης, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

Η πλατφόρμα O2Hub του Υπερταμείου https://data.hcap.gr/ έχει στόχο τη διαμόρφωση κουλτούρας  για τα ανοιχτά δεδομένα, την προώθηση της αξιοποίησης τους από δημόσιους φορείς, αλλά και της “επανάχρησης” τους από το ευρύ κοινό και το οικοσύστημα καινοτομίας.

Το O2HUB ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο

Το O2HUB ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικός όγκος δεδομένων, ο οποίος έχει κωδικοποιηθεί κατάλληλα για τη διευκόλυνση αναζήτησης από τους ενδιαφερόμενους.

Αποτελεί μια έμπρακτη ενίσχυση της πορείας ψηφιακής μετάβασης εκ μέρους του Υπερταμείου, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του, η οποία περιλαμβάνει τόσο το ψηφιακό μετασχηματισμό όσο και την ενίσχυση της διαφάνειας και την καινοτομίας. Αξιοποιείται με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό περιουσιακό κομμάτι του Υπερταμείου, όπως είναι τα ανοικτά δεδομένα παρέχοντας υπεραξία στη χώρα.

Το «O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους» πραγματοποιείται με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων μπορεί να γίνει εδώ:  https://www.crowdpolicy.com/o2hub-day/

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

TÜV AUSTRIA TRUST IT: Νέα Εποχή στην Κυβερνοασφάλεια

Η TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ολιστικών υπηρεσιών τεχνικών ελέγχων, επιθεωρήσεων, πιστοποιήσεων και εκπαίδευσης παγκοσμίως, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη...

Το Υπερταμείο παράγει οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον μέσω των νέων τεχνολογιών

Στόχος η σταδιακή ενσωμάτωση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών με βάση τα δεδομένα από τις θυγατρικές του Ομίλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας «Αρχιμήδης» Το Υπερταμείο,...

5G+: Η Cosmote πρώτη στην Ελλάδα διαθέτει εμπορικά δίκτυο τεχνολογίας 5G Stand-Alone

Για μια ακόμα φορά, η COSMOTE κάνει πρώτη το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση του δικτύου...

Nova 5G Home Internet: Νέα προηγμένη λύση σταθερής τηλεφωνίας, με ταχύτητες έως 100 Mbps

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το Nova 5G...

Πώς θα γίνει mainstream η ηλεκτροκίνηση: Αύξηση 194% στα σημεία φόρτισης έως το 2029

Της Νατάσας Φραγκούλη Στροφή προς την ηλεκτροκίνηση -αν και όχι με τους αρχικά προβλεπόμενους υπερ-ταχείς ρυθμούς- κάνει η παγκόσμια κοινότητα. Με την έλλειψη συγκροτημένων δικτύων...