23.8 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Ο σιδηρόδρομος συνδέεται με τα Διυλιστήρια και μονάδες της περιοχής

 

Την σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τα Διυλιστήρια Κορίνθου και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή ανακοίνωσαν σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών με τη διοίκηση της Motor Oil.

Η σύμβαση συνεργασίας έγινε σήμερα μεταξύ του ΟΣΕ και της Motor Oil, με τη συμβολή του Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα και το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική της ενίσχυσης των Συνδυασμένων Μεταφορών και της δημιουργίας συνθηκών εξυπηρέτησης των μεγάλων παραγωγικών μονάδων της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12 εκατ. ευρώ, και θα είναι μήκους 10 χλμ. καθώς θα συνδέει τα διυλιστήρια με τον Ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με το βασικό σιδηροδρομικό άξονα.

Επίσης, η υποδομή θα εξυπηρετεί 6 αγωγούς 4 καυσίμων, καθώς και 2 οπτικών ινών, (η μία για τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και η άλλη για τις ανάγκες του ελληνικού δημοσίου).

Ο αντιπρόεδρος της Motor Oil Ιωάννης Βαρδινογιάννης αφού ευχαρίστησε του υπουργό Χρ. Σπίρτζη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την γρήγορη έκβαση του ζητήματος, μιας και  πρόκειται, όπως είπε, για αίτημα της διοίκησης πριν από τουλάχιστον 5- 6 χρόνια και «υλοποιήθηκε σε χρόνο μηδέν» από την παρούσα διοίκηση του ΟΣΕ επισήμανε πως σε ένα χρόνο από σήμερα θα κάνουμε εγκαίνια του έργου. «Είναι αυτονόητο να θέλει μια βιομηχανία να συνδεθεί με ένα δίκτυο. Αυτό το αυτονόητο μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο. Ενώ είχαμε τη διάθεση να το χρηματοδοτήσουμε υπήρχαν διάφορα προβλήματα που τώρα λύθηκαν» είπε χαρακτηριστικά.

Για  τα χρόνια της καθυστέρησης, ο αντιπρόεδρος της Motor Oil σχολίασε  «η κρατική μηχανή διαχρονικά δεν βοηθάει, θα θέλαμε να το είχαμε κάνει πολλά χρόνια πίσω, αλλά δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης τόνισε πως η βασική αρχή της κυβέρνησης για τις υποδομές  είναι να ενταχθούν τα έργα στις υπηρεσίες των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων και η εν λόγω συμφωνία με την Μοtor Oil υπηρετεί αυτή την αρχή. Πρόσθεσε πως πρόκειται για «σιδηροδρομική υποδομή ευρωπαϊκών υποδομών που θα εξυπηρετούνται όλες οι βιομηχανίες της περιοχής» επισημαίνοντας πως θα υπάρχουν πολλά θετικά αποτελέσματα  για όλους, πολίτες και επιχειρήσεις.

Ευχαρίστησε την διοίκηση για την πρωτοβουλία αυτή, «είναι παράδειγμα προς μίμηση» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως  ενδέχεται να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη που υπάρχουν υποδομές της Motor Oil.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Motor Oil της Γιάννης Κοσμαδάκης  ανέφερε «Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από την Motor Oil, και ήδη είναι έτοιμες οι μελέτες.

Δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων με τρόπο οικονομικό και περιβαλλοντικά συμβατό.»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παν. Θεοχάρης είπε πως «η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών του ΟΣΕ για τη σύνδεση σιδηροδρομικών δικτύων και την ένταση από την πλευρά της σημερινής διοίκησης που ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό διάστημα. Ο ΟΣΕ έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη δραστηριότητα με στόχο να ενισχύει την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου. Είναι πολύ σημαντικό που εντάσσεται η Κορινθία στο έργο. Θα αξιοποιήσουμε όλο το υλικό. Ο ΟΣΕ θα συμβάλλει με τα μηχανήματα που έχει στην υλοποίηση του έργου».

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

UNISON: Ολοκληρωμένες λύσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων

Μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων  Η UNISON που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Facility Management, απαντά στις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων για μείωση του...

Το HUAWEI P60 Pro, το Watch Ultimate και η επόμενη γενιά προϊόντων αιχμής θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη σύντομα

Η Huawei δεν σταματάει να καινοτομεί! Ο τεχνολογικός «γίγαντας» παρουσίασε στις 23 Μαρτίου στην Κίνα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, από smartphones και...

ΕΒΕΑ: Έρχεται νέα πρόσκληση για αμιγώς γυναικεία startups σε επενδυτικά κεφάλαια

Στο τέλος του μήνα πρόκειται να δημοσιευθεί μία νέα πανελλαδική πρόσκληση για πρόσβαση αμιγώς γυναικείων startup εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας...

Xiaomi 13: Τα Public υποδέχονται τη νέα κορυφαία σειρά smartphones

Τα Public, #1 προορισμός τεχνολογίας, φέρνουν την ολοκαίνουργια σειρά smartphones Xiaomi 13 και το γιορτάζουν μαζί με το brand, που προσφέρει ξεχωριστά δώρα, συμπληρώνοντας...

Το Ταμείο «Φαιστός» επενδύει στην καινοτόμα τεχνολογική εταιρεία SafeSize

Η 5G Ventures ανακοινώνει ότι το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός» συμμετείχε μαζί με διεθνείς επενδυτές, κυρίως  από την Ευρώπη, στον νέο γύρο χρηματοδότησης (Series A+)...