23.8 C
Athens
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Nissan: Επεκτείνει την Έρευνα & Ανάπτυξη με το νέο εργαστήριο προώθησης ασφάλειας στη Βόρεια Αμερική

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει περισσότερα από 310 εκατομμύρια δολάρια στον κόμβο μηχανικής των ΗΠΑ

Η Nissan επέκτεινε το  Τεχνικό Κέντρο Nissan North America (NTCNA) με έδρα το Michigan, με ένα εργαστήριο προώθησης ασφαλείας, αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, για δοκιμές ασφάλειας οχημάτων. Το νέο εργαστήριο προσφέρει περισσότερη αποτελεσματικότητα στη διαδικασία ανάπτυξης οχημάτων και προωθεί τον στόχο της Nissan για ένα μέλλον με σχεδόν μηδενικούς θανάτους από ατυχήματα.

“Αυτή η επέκταση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Nissan στην περιοχή και μας επιτρέπει να είμαστε ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας για δοκιμές νέων οχημάτων”, δήλωσε ο Chris Reed, ανώτερος αντιπρόεδρος  Έρευνας και Ανάπτυξης της  Nissan Americas. “Ο στόχος των σχεδόν μηδενικών θανάτων καθοδηγεί πάντα τη δουλειά μας. Ο συνδυασμός αυτού του νέου εργαστηρίου καθώς και των τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας μπορούν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο.”

Η επέκταση του Εργαστηρίου Προώθησης Ασφάλειας  παρέχει στη Nissan τη δυνατότητα να διεξάγει πλήρεις δοκιμές σύγκρουσης οχημάτων, πιστοποίηση οχημάτων, δοκιμές προηγμένης ανάπτυξης και συγκριτική αξιολόγηση. Οι μηχανικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν 48 διαφορετικές προσομοιώσεις δοκιμών σύγκρουσης παθητικής ασφάλειας, λειτουργώντας αποτελεσματικά ως προς το χρονοδιάγραμμα και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Eνα εργαστήριο βαθμονόμησης ανδρείκελων για τις δοκιμές

Οι εγκαταστάσεις των 10 και πλέον στρεμμάτων, είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα φωτογραφικά συστήματα  υψηλής ταχύτητας, συστήματα συλλογής δεδομένων και με ένα ακριβές σύστημα ρυμούλκησης οχημάτων. Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει ένα εργαστήριο βαθμονόμησης ανδρείκελων για τις δοκιμές, χώρο για την προετοιμασία των οχημάτων και ένα εργαστήριο ασφάλειας πεζών.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το νέο Εργαστήριο Προώθησης Ασφάλειας είναι εξοπλισμένο για να αξιολογήσει την ακεραιότητα των μπαταριών υψηλής τάσης των EVs, αξιοποιώντας  την εμπειρία των βέλτιστων πρακτικών και πρωτοπορίας στην ηλεκτρική κινητικότητα, για πάνω από μια δεκαετία, από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς του LEAF.

“Εδώ στο Εργαστήριο Προώθησης Ασφάλειας, εστιάζουμε στην παθητική ασφάλεια”, εξηγεί ο Mike Bristol, διευθυντής, Μηχανολογικών Δοκιμών Ασφάλειας Οχημάτων  του NTCNA. “Τα οχήματά μας είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία για την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά σε περίπτωση σύγκρουσης, επικεντρωνόμαστε στην προστασία των επιβατών από τραυματισμούς και στην αξιολόγηση της απόδοσης της δομής του οχήματος, της απόδοσης των αερόσακων, των ζωνών ασφαλείας και άλλων μηχανισμών που βοηθούν στην προστασία των επιβατών.”

Σχετικά με το Τεχνικό Κέντρο της Nissan North America

Το Τεχνικό Κέντρο Nissan North America (NTCNA) χρησιμεύει σήμερα ως η κύρια εγκατάσταση για την Έρευνα και την Ανάπτυξη της Nissan Motor Company στην Αμερική, με περισσότερους από 1.200 υπαλλήλους. Η Nissan έχει δεσμευτεί στην έρευνα και ανάπτυξη στο Michigan για πάνω από 30 χρόνια.

To NTCNA αυτή τη στιγμή αναπτύσσει οχήματα Nissan και INFINITI στην αγορά των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Altima, Frontier, LEAF, Rogue, Sentra, Maxima, Pathfinder, Murano, TITAN, Versa και QX60. Η ομάδα που εδρεύει στο Μίσιγκαν δοκίμασε και επικύρωσε συστήματα όπως το Nissan ProPILOT Assist και το Nissan LEAF e-Pedal .

Αυτή η επέκταση, συνολικού ύψους άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζει  τη συνολική επένδυση της Nissan στο Farmington Hills σε περισσότερα από 310 εκατομμύρια δολάρια,  από το άνοιγμα της το 1991.

Βίντεο με το νέο Εργαστήριο Προώθησης Ασφάλειας της Nissan, είναι διαθέσιμο στο https://youtu.be/s-Tqu3HWbns 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η Google Arts & Culture ψηφιοποιούν το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21»

200 έργα τέχνης και 5 εκθέματα για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο είναι τώρα διαθέσιμα στο artsandculture.google.comΜε την ευκαιρία...

Οι τράπεζες συμβουλεύουν: 6 βήματα για προστατευτείτε από διαδικτυακές απάτες

Όλοι - οι σχεδόν όλοι - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο χρησιμοποιούμε τα ψηφιακά κανάλια. Για τον λόγο αυτόν προτεραιότητά μας πρέπει...

Η Honda αποκαλύπτει το νέο Σύστημα Ασφάλειας και Υποστήριξης Οδηγού Honda SENSING 360

Η Honda Motor Co., Ltd. αποκάλυψε το νέο σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING 360 που καταργεί τα τυφλά σημεία γύρω από το...

Γ. Κωνσταντινίδης: «Με την τεχνολογία η χώρα μπορεί να αλλάξει πίστα»

 - Τη σημασία της ταχύτητας στην υλοποίηση των έργων και των στόχων προς την ψηφιακή μετάβαση από όλους τους φορείς της αγοράς, υπογράμμισε ο...

Σε λειτουργία το daktylios.gov.gr για τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα

Ψηφιακά μέσω του daktylios.gov.gr μπορούν οι πολίτες να εκδίδουν το ειδικό σήμα για την ελεύθερη κυκλοφορία στον δακτύλιο της Αθήνας για τα φιλικά προς το περιβάλλον...