Νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας  για την επόμενη τριετία  εκλέχθηκε ο κ. Β. Χαλκιάς

- Advertisement -

Στην τιμητική θέση του Προέδρου της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF – International Road Federation) εκλέχθηκε o κ. Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητόδρομων (ASECAP), που έλαβε χώρα στο Costa Navarino (29-31 Μαΐου). Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασίλη Χαλκιά ως νέο Πρόεδρό της, διαδεχόμενος τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Kiran K. Kapila, από την Ινδία.  Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αναλαμβάνει την Προεδρία της IRF στα 70 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, που έχει έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Με 38 χρόνια εμπειρίας σε έργα μεταφορών και οδικών υποδομών, εκ των οποίων τα πρώτα 15 χρόνια ήταν στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα στην Ευρώπη, ο κ. Χαλκιάς είναι από το 1999 ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», της εταιρείας λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού.

Το 2014, ο κ. Χαλκιάς ανέλαβε την Προεδρία της HELLASTRON (HELLenic ASsociation of Toll ROad Network – Ελληνικές Υποδομές & Οδοί με Διόδια), του φορέα που εκπροσωπεί όλους τους σύγχρονους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, και τον Ιούνιο του 2016, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στη Μαδρίτη της Ισπανίας εκλέχθηκε στην ηγετική ομάδα της ASECAP, της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητόδρομων με έδρα τις Βρυξέλλες, υπηρετώντας αρχικά το πρώτο έτος σαν 2ος Αντιπρόεδρος, στη συνέχεια το δεύτερο έτος σαν 1ος Αντιπρόεδρος και τον Ιούνιο του 2018, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ανέλαβε την Προεδρία της ASECAP, την πρώτη που αναλάμβανε ποτέ Έλληνας στα 48 χρόνια ύπαρξης του πολυεθνικού αυτού Οργανισμού.

Ο κ. Βασίλης Χαλκιάς έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, μέλος του Συμβουλίου Κυκλοφοριακών Ερευνών της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (Transportation Research Board – TRB) ενώ, για δεύτερη τετραετία, υπηρετεί ως μέλος στο ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητόδρομων (ΙΒΤΤΑ – International Bridge Tunnel and Turnpike Association), με έδρα την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας της IRF, o κ. Χαλκιάς δήλωσε: «Το όραμα της IRF είναι ένας κόσμος με ασφαλείς και βιώσιμους δρόμους. Ως Πρόεδρος της IRF θα συνεχίσω να υλοποιώ ενέργειες που υπηρετούν το όραμα αυτό. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους άξιους συνεργάτες της Διεθνούς Ομοσπονδίας, θα συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή να υλοποιούμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από την IRF, με την οδική ασφάλεια να είναι πρωταρχικό μέλημα, χωρίς να παραβλέψουμε την περιβαλλοντική αειφορία. Τέλος, θα παραμείνουμε ανοικτοί και δεκτικοί σε νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες και νέα χρηματοδοτικά σχήματα».

Ο κ. Χαλκιάς θα επικουρείται στο σημαντικό έργο του από δύο Αντιπρόεδρους: τον κ. Anouar Benazzouz (Γενικό Διευθυντή των Μαροκινών Αυτοκινητόδρομων – ADM) και τον κ. Liu Wenjie (Γενικό Γραμματέα και Αντιπρόεδρο των Κινέζικων Αυτοκινητόδρομων και Μεταφορών – CHTS).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...