Νέος «Γολγοθάς» για τους επιβάτες της ΟΣΥ – Ξεκινά η εφαρμογή του θερινού προγράμματος 1

- Advertisement -
  • της Μαρίας Μόσχου

Λεωφορεία με βλάβες, απεργία της ΔΕΠΑ που «εγκλωβίζει» τα οχήματα πετρελαίου ή θερινό πρόγραμμα. Όλα αιτίες για να στοιβάζονται οι επιβάτες στις στάσεις περιμένοντας ένα λεωφορείο ακόμα και πάνω από 40 λεπτά.

Δεν έχουν περάσει πάνω από 3 εβδομάδες που έληξε η απεργία της ΔΕΠΑ και οι επιβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μαζί τον ξαφνικό καύσωνα και την έλλειψη λεωφορείων  που εξαφανίστηκαν λόγω βλάβης κλιματιστικών.

Πάνω από 10 λεωφορεία έβγαιναν καθημερινά  εκτός κυκλοφορίας λόγω έλλειψης ψυκτικού.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός Δικαιωμάτων Επιβατών, οι οδηγοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τον κλιματισμό όταν η εξωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό οδηγεί κάθε χρόνο το Συνδικάτο των Εργαζομένων να ανακοινώνει ότι όταν ένα όχημα δεν έχει κλιματιστικό δεν μπορεί να βγαίνει στην κυκλοφορία. Ανάλογη ανακοίνωση έχει ήδη εκδοθεί, ουσιαστικά «παροπλίζοντας» δεκάδες λεωφορεία σε κάθε αμαξοστάσιο.

Και ενώ ελήφθη απόφαση από την διοίκηση για αγορά ψυκτικού και οι επιβάτες περίμεναν ότι θα πάρουν μια …ανάσα  ξεκινά η εφαρμογή του θερινού προγράμματος που περιλαμβάνει περιορισμένα δρομολόγια λόγω αδειών του προσωπικού.

Και η κατάσταση θα είναι κάθε μέρα και πιο δύσκολη καθώς τα οχήματα είναι γερασμένα και τα δρομολόγια λιγότερο αξιόπιστα.

Από την άλλη η τηλεματική δείχνει αναξιόπιστη καθώς οι καθυστερήσεις σε πολλές γραμμές δεν αναγράφονται ενώ αρκετές είναι και οι γραμμές στις οποίες δεν έχει εφαρμοστεί.

Συνήθως, το θερινό πρόγραμμα Ι παραμένει σε ισχύ ως την προτελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και επιστρέφει για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Το θερινό πρόγραμμα ΙΙ, με ακόμα λιγότερα δρομολόγια βρίσκεται σε ισχύ από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου έως και το τέλος του Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα εποχή στη Γραμμή 1 – Σε κυκλοφορία ο πρώτος πλήρως ανακατασκευασμένος συρμός

Σε κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) τέθηκε...

Η Emirates διοργανώνει roadshow προσλήψεων πιλότων στην Αθήνα

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο,...

Η έκρηξη της AI εκτοξεύει την αγορά μνημών DRAM στα 97 δισ. δολ.

Σε μια από τις πιο εκρηκτικές περιόδους ανάπτυξης της...