- Της Μαρίας Μόσχου
Πολύ δυνατά έχει μπει η ΑΚΤΩΡ, στην μετά Κούτρα – Μπόμπολα εποχή, στα τεκταινόμενα της ΕΡΓΟΣΕ.
Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» της ΑΚΤΩΡ ο διαγωνισμός για το έργο της γραμμής Ισθμός – Λουτράκι.
Ειδικότερα η ΕΡΓΟΣΕ με Απόφαση με αριθμό 3536 ενέκρινε το 2ο Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου με τίτλο« Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση (Α.Δ, 1509) και κατακύρωσε το έργο στην κοινοπραξία «Μυτιληναίος- Ξανθάκης» ως προσωρινό ανάδοχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο από τον έλεγχο των δικαιολογητικών προκύπτει ότι από τα δύο μέλη της προσωρινής αναδόχου κοινοπραξίας κανένας δεν προσκόμισε το σχετικό δικαιολογητικό που αναφέρεται στο άρθρο 23.3.γ της διακήρυξης.
Και εδώ η Επιτροπή του Διαγωνισμού, που το τελευταίο διάστημα «κάνει τα στραβά μάτια» σε πολλές παραλείψεις δεν προχώρησε στον αποκλεισμό της κοινοπραξίας όπως προβλέπεται σε περίπτωση μη καταβολής του αντίστοιχου δικαιολογητικού.
Ωστόσο η δεύτερη στον διαγωνισμό κοινοπραξία, η ΑΚΤΩΡ, προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών δύσκολα θα λειτουργήσει με τα ίδια «χαλαρά» αντανακλαστικά!
Σε αναμονή των αποφάσεων. Μήπως θα γίνει ανατροπή για δεύτερη φορά σε έργο της ΕΡΓΟΣΕ μέσα στο καλοκαίρι;;





