28.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ έλαβε η Prosperty

Ένα πλήρες ψηφιακό Real estate έρχεται πιο κοντά.

Η ελληνική startup Prosperty (theprosperty.com), ηγέτιδα δύναμη της ψηφιοποίησης του κλάδου των ακινήτων στην Ελλάδα, ανακοινώνει έναν επιπλέον κύκλο χρηματοδότησης Seed ύψους €3,3εκατ. ($4εκ).

Συγκεκριμένα, στον νέο γύρο εισέρχονται ως επενδυτές ένα ακόμα τεχνολογικό VC, αυτό της BigPi, ένα μεγάλο family office και κάποιοι πολύ έμπειροι και πετυχημένοι διεθνώς angel investors. Είχε προηγηθεί εξάλλου τον Μάρτιο του 2020 η αρχική (pre-seed) χρηματοδότηση ύψους €1,1 εκατ. που έλαβε η Prosperty ως νεοφυής επιχείρηση από τα τεχνολογικά VCs της Velocity Partners και της Metavallon, τα οποία συμμετέχουν ξανά στη νέα επένδυση, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία, ανεβάζονταςτα συνολικά επενδυμένα κεφάλαια σε ύψος €4,4εκ. ($5,2εκ).

Περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2021 και 2022, με επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, στην τεχνολογία με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και ειδικότερα σε τομείς όπως ανάλυση και διασύνδεση δεδομένων ζήτησης και προσφοράς, το marketing και τη διαχείριση πωλήσεων, με σκοπό να γίνει η Prosperty το κυρίαρχο κανάλι για Έλληνες, διεθνείς ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στον χώρο των ακινήτων.

Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει ανακοινώσεις για την αίτηση προ-έγκρισης στεγαστικών δανείων μέσω μιας πλήρους ψηφιακής διαδικασίας και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων παρέχοντας ολοένα και περισσότερο ολοκληρωμένες υπηρεσίες γύρω από την αγορά ακινήτων.

Σημειώνεται ότι η Prosperty, δημιούργημα των Αντώνη Μαρκόπουλου, Νίκου Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, έχει ήδη δημιουργήσει μια έμπειρη ομάδα 30 και πλέον ανθρώπων, διαθέτοντας δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών εργαλείων

Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών εργαλείων, που περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο marketplace για όλες τις ανάγκες τόσο τους ιδιοκτήτη όσο και του ενδιαφερόμενου αγοραστή/ενοικιαστή, με πιστοποιημένες πληροφορίες για κάθε ακίνητο και υποστηρικτικές end-to-end υπηρεσίες.

Μέχρι σήμερα, την έχουν εμπιστευτεί περισσότεροι από 1.500 ιδιοκτήτες για να ανεβάσουν το ακίνητο τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους εμπορικούς προορισμούς, ενώ έχει πάνω από 100.000 μοναδικούς χρήστες μηνιαίως. Τέλος, έχει συνάψει συμφωνίες με την πλειοψηφία των τραπεζών, των NPL/REO servicers και των θεσμικών επενδυτών για τη αποτελεσματική διαχείριση και ψηφιακή αξιοποίηση των χαρτοφυλακίων ακινήτων τους, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει ήδη δεκάδες συναλλαγές με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις

Όπως δήλωσε σχετικά και ο CEO της Prosperty, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος «Στην εποχή της τεχνολογίας και των ραγδαίων μεταβολών, η αγορά ή ενοικίαση ακινήτου θα πρέπει να είναι μια εύκολη, γρήγορη, διαφανής και ασφαλής διαδικασία για οποιανδήποτε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις, καθώς ανέδειξε την ανάγκη για παροχή ψηφιακών και απομακρυσμένων υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων που έχει μείνει αρκετά πίσω τεχνολογικά.

Στην Prosperty υποσχόμαστε να βρίσκουμε το ακίνητο, από το σύνολο της αγοράς, με τα κριτήρια που αναζητά κάποιος, αφαιρώντας όλη την ταλαιπωρία από τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την πολυπλοκότητα που συνοδεύουν την πλειοψηφία των διαδικασιών στην κτηματαγορά.

Mε τη νέα χρηματοδότηση που λάβαμε, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας, την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργατών με πολύ προνομιακά οφέλη γι’ αυτούς και στην παροχή συνεχώς νέων καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες μας,  τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ενδιαφέρουσες αγορές της Ευρώπης που ακολουθούντο αμέσως επόμενο διάστημα . Το Real Estate έρχεται ολοένα και πιο κοντά στην πλήρη ψηφιοποίηση του»

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Lancom και NetiX

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι...

Stelios Awards For Young Entrepreneurs In Greece για 14η χρονιά

Ο κορυφαίος θεσμός των Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece, που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των...

Kaspersky: Έτσι θα αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις DDoS σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

«Οι ψηφιακές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αρκετά συχνές και τείνουν να εντείνονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων, όπως η περίοδος των σχολικών...

Ποιοι είναι και σε ποιες ελληνικές startups θέλουν να επενδύσουν οι business angels

 Της Νατάσας Φραγκούλη Τουλάχιστον 450 επιχειρηματικοί άγγελοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους γκουρού των επενδύσεων σε startups, βάζουν στα ραντάρ τους το ελληνικό...

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....