Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

- Advertisement -

Ξεκινούν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα 2018-2019 του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για σχολικές ομάδες, οικογένειες, αλλά και για μεμονωμένους επισκέπτες. Στις νέες δράσεις του μουσείου έχουν αξιοποιηθεί digital εργαλεία και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη και διαδραστική εμπειρία.

Στον νέο εκθεσιακό χώρο του μουσείου, που φέτος έχει επιλεγεί από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ως το τιμώμενο μουσείο για την Ελλάδα, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την εξέλιξη της επικοινωνίας και της τεχνολογίας, μέσα από προηγμένες ψηφιακές εφαρμογές, όπως το Augmented Reality και το Virtual Reality. Οι συλλογές του μουσείου, με πάνω από 3.200 αντικείμενα και 25.000 τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, είναι το σημείο αναφοράς για τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι φετινές μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις περιλαμβάνουν, εικαστικά και τεχνολογικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, ενημερώσεις για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, εργαστήρια ρομποτικής, παιχνίδια μυστηρίου και διαδραστικές ξεναγήσεις.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και παρέχονται δωρεάν για το κοινό, ενώ οι κρατήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά online στην ιστοσελίδα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ. Με την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος, ανοίγουν την επομένη οι online κρατήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του επόμενου μήνα. Κάθε χρόνο, πάνω από 13.000 επισκέπτες συμμετέχουν στις δράσεις του μουσείου.

Στόχος του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών, ως μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...