28.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Môveo AI: Η ελληνική startup που «μιλάει» με τεχνητή νοημοσύνη και στη Βραζιλία

Εξυπηρέτηση πελατών με τεχνητή νοημοσύνη σε 21 γλώσσες έως και τη Βραζιλία και με ελληνική υπογραφή. Αυτή είναι η Môveo AI, η ελληνική startup που «χρησιμοποιεί» το AI – Artificial Intelligence κάνοντας πιο εύκολη την εξυπηρέτηση  πελατών, με ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πελατών από την παγκόσμια αγορά.

Η Môveo AI εξειδικεύεται στο χώρο του αποκαλούμενου conversational AI, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI), για να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Δύο αδέρφια ο Πάνος και ο Γιώργος Καραγιάννης γνωρίστηκαν στην καρδιά της πανδημίας με τον Θάνο Παπαδημητρίου και ίδρυσαν το 2021 την εταιρεία που έφερε πιο κοντά την τεχνητή νοημοσύνη σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, καθώς και στο ελληνικό δημόσιο.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πάνος Καραγιάννης, CEO της εταιρείας, με το Môveo μια επιχείρηση πολύ γρήγορα και με πολύ μικρή επένδυση μπορεί να φτιάξει το δικό της ChatGPT, το δικό της chatbot, τo οποίo με τη βοήθεια της Moveo, θα αυτοβελτιώνεται.

Αλλά και το  ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα το  υπουργείο Εξωτερικών διάλεξε τον εικονικό βοηθό της Moveo για να επικοινωνούν οι απόδημοι Έλληνες με τις προξενικές αρχές (123 προξενικές αρχές, 19 γλώσσες, σε 85 χώρες) απαντώντας σε καθημερινές ερωτήσεις όπως αν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα, πώς μπορεί να βγάλει διαβατήριο κ.λπ. Το έργο του υπουργείου Εξωτερικών έγινε σε κοινοπραξία με την Q&R και τη Vodafone.

Η εταιρεία έχει μπει στο στόχαστρο επενδυτών και έχουν δεχθεί πολλές κρούσεις για εξαγορά, ωστόσο τα αδέρφια Καραγιάννη τόνισαν προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν τους ενδιαφέρει. Η εταιρεία, που προσβλέπει για το 2023 σε τζίρο 2,5 εκατ. ευρώ και είναι κερδοφόρα, έχοντας σηκώσει έναν πρώτο γύρο χρηματοδότησης από angel investors και ιδιώτες επενδυτές, κινείται ήδη προς έναν επόμενο.

Η εταιρεία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της και ενώ ήδη έχει πελάτες ανάμεσα στους οποίους, εκτός  από το υπουργείο Εξωτερικών, είναι ο ΟΑΣΑ, η Kaizen Gaming, η Skroutz, η Edenred, η Attica Bank, η AVIS, τα Everest, η βραζιλιάνικη Tabas και η Vitex προσδοκά σε περαιτέρω οργανική ανάπτυξη, βασισμένη στην τεχνολογία της με έμφαση στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία/Latam και την Ευρώπη.

Η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο αρχικής χρηματοδότησης, όπου και συμμετείχαν ιδιώτες επενδυτές. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι με σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων Η ελληνική startup σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε νέο γύρο χρηματοδότησης, κυρίως με θεσμικούς επενδυτές αυτή τη φορά, προκειμένου να συνεχίσει τη διεθνή της επέκταση και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο φθάνει ήδη στα 23 άτομα. Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας αισιοδοξεί ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει προσλάβει επιπλέον 10 άτομα.

Το ιστορικό

H Môveo AI ιδρύθηκε το 2021 από τον Πάνο και τον Γιώργο Καραγιάννη και τον Θάνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι, όντες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και αλγορίθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (nature language processing).

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα. Η πλατφόρμα της Môveo AI αριθμεί ήδη περισσότερους από 1 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση σε 85 χώρες, ενώ είναι διαθέσιμη σε 21 γλώσσες.  Συνολικά ο αριθμός των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της σήμερα ξεπερνά τους 40.

«Έχει γίνει πολύς λόγος για το ΑΙ τους τελευταίους μήνες και το πως μπορεί να αξιοποιηθεί. Στη Môveo AI έχουμε πετύχει να προσφέρουμε μια τεχνολογία που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δουν σε πρακτικό επίπεδο τις δυνατότητες του ΑΙ. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όσον αφορά το πόσο έχει βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πελατών», αναφέρει ο Πάνος Καραγιάννης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Môveo AI.

Πάνος και Γιώργος Καραγιάννης, ιδρυτές της Moveo AI

Τι προσφέρει η πλατφόρμα Moveo

Η Môveo είναι μια πλατφόρμα Software as a Service (SaaS), η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα. «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η πλατφόρμα μας δεν είναι ένα “παραδοσιακό” chatbot, οι δυνατότητες των οποίων ήταν πολύ περιορισμένες και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν. Με τη Môveo, η επικοινωνία γίνεται με έναν ιδιαίτερα φυσικό τρόπο, με αποτέλεσμα οι πελάτες να εξυπηρετούνται καλύτερα και οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν την πλατφόρμα μας να βλέπουν σημαντικά οφέλη, όσον αφορά τη μείωση των δαπανών τους και την παραγωγικότητα τους», επισημαίνει ο Γιώργος Καραγιάννης, συνιδρυτής και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της ΑΙ πλατφόρμας (chief of AI officer – CAIO) της Môveo AI.

Αξιοποιώντας την πλατφόρμα της Moveo.ai, κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει έναν ΑΙ εικονικό βοηθό μέσα σε λίγες μέρες, χρησιμοποιώντας προηγούμενες συνομιλίες, το περιεχόμενο ιστοσελίδων ή εγγράφων, FAQs, ή ακόμη και σύντομες περιγραφές διαδικασιών.

Η σχεδίαση, ανάπτυξη και διαχείριση γίνεται μέσα από μία εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται τεχνικές γνώσεις (no-code). Ο εικονικός βοηθός ενσωματώνεται πλήρως στο σύστημα κάθε εταιρείας, τόσο στα backend συστήματα, όσο και στα κανάλια επικοινωνίας που χρησιμοποιεί (WhatsΑpp Instagram, Facebook, Viber κ.ά), ενώ, χάρη στην πολύ ισχυρή κατανόηση της φυσικής γλώσσας, χειρίζεται ορθογραφικά και συντακτικά λάθη σε 21 γλώσσες.

Επιπλέον, ο εικονικός βοηθός μαθαίνει διαρκώς και αυτοβελτιώνεται, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους μηχανικής εκμάθησης και μπορεί να αντιλαμβάνεται όσα δεν γνωρίζει, να τα κατηγοριοποιεί και να ζητάει να τον εκπαιδεύσει ο χρήστης του, ώστε να μπορεί να δίνει τις σωστές απαντήσεις κάθε φορά.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Lancom και NetiX

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι...

Stelios Awards For Young Entrepreneurs In Greece για 14η χρονιά

Ο κορυφαίος θεσμός των Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece, που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των...

Kaspersky: Έτσι θα αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις DDoS σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

«Οι ψηφιακές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αρκετά συχνές και τείνουν να εντείνονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων, όπως η περίοδος των σχολικών...

Ποιοι είναι και σε ποιες ελληνικές startups θέλουν να επενδύσουν οι business angels

 Της Νατάσας Φραγκούλη Τουλάχιστον 450 επιχειρηματικοί άγγελοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους γκουρού των επενδύσεων σε startups, βάζουν στα ραντάρ τους το ελληνικό...

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....