Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

- Advertisement -

 

  • Εκπαιδευτικές δράσεις και ξεναγήσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17/5) και Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/05)

Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνίων (17/05) αλλά και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) γιορτάζει και φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις εμπνευσμένα από το φετινό μήνυμα εορτασμού “η Δύναμη των Μουσείων”.  Όπως αναφέρει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM, επιθυμία του είναι να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι φετινές δράσεις του μουσείου του Ομίλου ΟΤΕ, στην Κηφισιά, ξεκινούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Για πρώτη φορά, το μουσείο πραγματοποιεί ψηφιακά τη διαδραστική δράση «Τηλεφωτογραφίες και Αναμνήσεις» για τη Μονάδα Φροντίδας & Αποκατάστασης Ηλικιωμένων Νέα Θάλπη, όπου θα προβληθούν γεγονότα που στιγμάτισαν τον 20ο αιώνα μέσα από την πλούσια συλλογή τηλεφωτογραφιών του μουσείου. Επίσης, το Μουσείο θα πραγματοποιήσει το εικαστικό εργαστήρι «Το Μουσείο στη Βαλίτσα μας» στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος/Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών δράσεων

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων και των εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι διαθέσιμο στο www.otegroupmuseum.gr, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για online κρατήσεις θέσεων.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, για περισσότερο από 30 χρόνια, διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά των τηλεπικοινωνίων της χώρας. Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών κάνει προσβάσιμες τις συλλογές του στο ευρύ κοινό και τους ερευνητές, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του, προσφέρει ψηφιακές ξεναγήσεις, εικονική περιήγηση στη μόνιμη συλλογή και εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε αυτό το ταξίδι, το Μουσείο τηλεπικοινωνιών έχει υιοθετήσει τις αρχές της βιωσιμότητας, όπως και ο Όμιλος ΟΤΕ, και συμβάλλει μέσα από τις δράσεις του στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...