Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Υποδομών και Δήμου Αθηναίων και σύμβαση παραχώρησης οκτώ ακινήτων για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης

- Advertisement -

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, μέσω της αξιοποίησης των υφιστάμενων δομών, υπέγραψαν στην σημερινή συνάντησή τους, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΚΤΥΠ Α.Ε.» κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, ενώ παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου κ. Γιώργος Καραγιάννης και ο Πρόεδρος της «ΚΤΥΠ Α.Ε.» κ. Τιμολέων Κατσίπος.

Με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της «ΚΤΥΠ Α.Ε.» από τον Δήμο Αθηναίων, στον άξονα της αναβάθμισης του αστικού τοπίου και της κοινωφελούς δράσης, οι δύο φορείς θα συστήσουν ειδικές ομάδες εργασίας που θα συντονίζουν τα υλοποιούμενα έργα και τις δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην ποτοποιίας ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια, το οποίο αποτελεί δείγμα της εξαιρετικής σύγχρονης βιομηχανικής ιστορίας της χώρας.

Μάλιστα, το νέο πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει ως πρώτο βήμα την παραχώρηση, άνευ ανταλλάγματος, οκτώ ακινήτων ιδιοκτησίας «ΚΤΥΠ Α.Ε.» στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει την πραγματοποίηση όλων εκείνων των τεχνικών και δομικών παρεμβάσεων, ώστε οι χώροι να καταστούν σύγχρονοι και ασφαλείς προτού αποδοθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι κτιριακές δομές παραχωρούνται για τέσσερα χρόνια

Οι κτιριακές δομές, οι οποίες παραχωρούνται για τέσσερα χρόνια με δικαίωμα παράτασης, θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για σχολική χρήση και συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Το ρητό ‘‘η ισχύς εν τη ενώσει’’ δυστυχώς συχνά το ξεχνάμε στην πατρίδα μας. Όμως μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Και αυτό κάνουμε με το Δήμο Αθηναίων σήμερα. Παραχωρούμε καταρχάς οκτώ ακίνητα, ιδιοκτησίας της ΚΤΥΠ Α.Ε., για να στεγαστούν μονάδες της προσχολικής εκπαίδευσης.

Και θα αναζητήσουμε τρόπους αξιοποίησης και άλλων υφιστάμενων δομών, που θα μπορούσαν να αποδοθούν στους κατοίκους της πόλης, ως εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι. Η πόλη έχει ανάγκη από “ανάσες” και οι Αθηναίοι από δημόσιους χώρους, που θα κάνουν πιο όμορφη την καθημερινότητα τους, θα δώσουν διεξόδους ιδίως στους νέους και θα επαναφέρουν το αίσθημα της γειτονιάς».

Aξιοποίηση υποδομών που μέχρι σήμερα έμεναν στην αδράνεια

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Είναι μία συνεργασία που επιτρέπει στην Αθήνα να προχωρήσει στην αναβάθμιση και την αξιοποίηση υποδομών που μέχρι σήμερα έμεναν στην αδράνεια. Και αυτή η προοπτική, μας δίνει δύο πολύ σημαντικές λύσεις. Η πρώτη και πιο ουσιαστική αφορά στην στέγαση των μαθητών μας και η δεύτερη έχει να κάνει με τις ανάγκες της πόλης για υποδομές σύγχρονες και λειτουργικές για όλους. Η Αθήνα έχει μπει ήδη σε μία τροχιά, και με αυτήν την συνεργασία, να αξιοποιήσει κάθε δημόσιο και διαθέσιμο χώρο για να κάνει καλύτερη τη ζωή στην καθημερινότητά της».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΚΤΥΠ Α.Ε.» κ. Αθανάσιος Γιάνναρης δήλωσε:

«Με χαρά υπογράφουμε σήμερα με το Δήμο Αθηναίων μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων ιδιοκτησίας μας, προς όφελος του συνόλου – με κοινωφελή χαρακτήρα , συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην Αθήνα. Παράλληλα, παραχωρούμε οκτώ ακίνητα στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να ενισχύσουμε την κάλυψη των αναγκών του, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...

Πτώση 4,9% στις παγκόσμιες αποστολές PCs το Β’ τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών επέστρεψε σε πτωτική τροχιά...

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...