31.9 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Microsoft -Startup Pathways: Πρωτοβουλίες για να συμβάλλoυν στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

Οι ενδιαφερόμενες startups μπορούν να υποβάλλουν, ηλεκτρονικά, αιτήσεις συμμετοχής έως τις 19 Φεβρουαρίου 2022

Η Microsoft αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και να ενισχύσει τις προοπτικές των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Startup Pathways, το πρώτο Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 3 μηνών, που έχει στόχο να προετοιμάσει νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους τουλάχιστον 4 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals).

Μέρος του Accelerator αποτελεί το Social Sustainable Entrepreneurship Forum, ένα ανοιχτό για το κοινό Forum που θα φιλοξενεί επιχειρηματικούς ηγέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και startups που έχουν ξεχωρίσει στο πεδίο του Sustainability, οι οποίοι θα μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές, μεθοδολογίες και ενέργειες που υποστηρίζουν την αξία των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στη στρατηγική μίας επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια του Accelerator, οι 12 startups που θα επιλεχθούν, θα παρακολουθήσουν εργαστήρια, θα εκπαιδευτούν σε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης με στελέχη που εξειδικεύονται στο πεδίο της βιωσιμότητας. Επιπλέον, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Microsoft for Startups – FoundersHub», μέσα από το οποίο η Εταιρεία ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει πετυχημένα τεχνολογίες υψηλών προδιαγραφών και έχουν ως άμεσο στόχο τη διεθνή επέκταση.

Με την ολοκλήρωση του Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator, οι συμμετέχουσες startups θα είναι σε θέση να καταρτίσουν το Sustainability Action Plan τους και να το παρουσιάσουν σε Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από στελέχη της Microsoft, επιχειρηματίες και επενδυτές (VCs), ενώ θα προετοιμάσουν και το πρώτο Sustainability Report τους.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Microsoft, διοργανώνεται από τη Startup Pathways και απευθύνεται σε startups οι οποίες:

  • Βρίσκονται σε MVP στάδιο, με σαφή πρόθεση επίτευξης των Social Entrepreneurship Goals, ακόμα και αν δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος τους.
  • Δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως smart cities, green energy, education, med tech, diversity & inclusion, food waste, agro, diversity & inclusion, κ.ά.
  • Αναπτύσσουν ή διαθέτουν προϊόντα ή υπηρεσίες ψηφιακής τεχνολογίας.

Για να δείτε όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια συμμετοχής και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας, μεταβείτε εδώ

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

TÜV AUSTRIA TRUST IT: Νέα Εποχή στην Κυβερνοασφάλεια

Η TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ολιστικών υπηρεσιών τεχνικών ελέγχων, επιθεωρήσεων, πιστοποιήσεων και εκπαίδευσης παγκοσμίως, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη...

Το Υπερταμείο παράγει οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον μέσω των νέων τεχνολογιών

Στόχος η σταδιακή ενσωμάτωση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών με βάση τα δεδομένα από τις θυγατρικές του Ομίλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας «Αρχιμήδης» Το Υπερταμείο,...

5G+: Η Cosmote πρώτη στην Ελλάδα διαθέτει εμπορικά δίκτυο τεχνολογίας 5G Stand-Alone

Για μια ακόμα φορά, η COSMOTE κάνει πρώτη το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση του δικτύου...

Nova 5G Home Internet: Νέα προηγμένη λύση σταθερής τηλεφωνίας, με ταχύτητες έως 100 Mbps

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το Nova 5G...

Πώς θα γίνει mainstream η ηλεκτροκίνηση: Αύξηση 194% στα σημεία φόρτισης έως το 2029

Της Νατάσας Φραγκούλη Στροφή προς την ηλεκτροκίνηση -αν και όχι με τους αρχικά προβλεπόμενους υπερ-ταχείς ρυθμούς- κάνει η παγκόσμια κοινότητα. Με την έλλειψη συγκροτημένων δικτύων...