18.2 C
Athens
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023

Microsoft -Startup Pathways: Πρωτοβουλίες για να συμβάλλoυν στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

Οι ενδιαφερόμενες startups μπορούν να υποβάλλουν, ηλεκτρονικά, αιτήσεις συμμετοχής έως τις 19 Φεβρουαρίου 2022

Η Microsoft αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και να ενισχύσει τις προοπτικές των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Startup Pathways, το πρώτο Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 3 μηνών, που έχει στόχο να προετοιμάσει νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους τουλάχιστον 4 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals).

Μέρος του Accelerator αποτελεί το Social Sustainable Entrepreneurship Forum, ένα ανοιχτό για το κοινό Forum που θα φιλοξενεί επιχειρηματικούς ηγέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και startups που έχουν ξεχωρίσει στο πεδίο του Sustainability, οι οποίοι θα μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές, μεθοδολογίες και ενέργειες που υποστηρίζουν την αξία των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στη στρατηγική μίας επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια του Accelerator, οι 12 startups που θα επιλεχθούν, θα παρακολουθήσουν εργαστήρια, θα εκπαιδευτούν σε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης με στελέχη που εξειδικεύονται στο πεδίο της βιωσιμότητας. Επιπλέον, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Microsoft for Startups – FoundersHub», μέσα από το οποίο η Εταιρεία ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει πετυχημένα τεχνολογίες υψηλών προδιαγραφών και έχουν ως άμεσο στόχο τη διεθνή επέκταση.

Με την ολοκλήρωση του Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator, οι συμμετέχουσες startups θα είναι σε θέση να καταρτίσουν το Sustainability Action Plan τους και να το παρουσιάσουν σε Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από στελέχη της Microsoft, επιχειρηματίες και επενδυτές (VCs), ενώ θα προετοιμάσουν και το πρώτο Sustainability Report τους.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Microsoft, διοργανώνεται από τη Startup Pathways και απευθύνεται σε startups οι οποίες:

  • Βρίσκονται σε MVP στάδιο, με σαφή πρόθεση επίτευξης των Social Entrepreneurship Goals, ακόμα και αν δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος τους.
  • Δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως smart cities, green energy, education, med tech, diversity & inclusion, food waste, agro, diversity & inclusion, κ.ά.
  • Αναπτύσσουν ή διαθέτουν προϊόντα ή υπηρεσίες ψηφιακής τεχνολογίας.

Για να δείτε όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια συμμετοχής και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας, μεταβείτε εδώ

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το Vimodji βελτιώνει με AI την εμπειρία των χρηστών της πλατφόρμας του

Σε αναβάθμιση της πλατφόρμας του προχωρά το Vimodji, το καινοτόμο ελληνικό startup, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αποστολής video μηνυμάτων που εκφράζουν τα συναισθήματα...

Στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου το AWS Cloud Day

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτόμες λύσεις της Amazon Web Services (AWS) και το πως οι επιχειρήσεις αξιοποιούν την τεχνολογία AWS Cloud...

«Όχι» στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι χρεώσεις για τις χειραποσκευές ενδέχεται σύντομα να αποτελούν παρελθόν - τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι προσπαθεί να απλοποιήσει την τιμολόγηση των εισιτηρίων για αεροπορικά ταξίδια. Η Ολομέλεια...

Η Boston Scientific Hellas επεκτείνει τη συνεργασία της με την IMPACT

Η Boston Scientific, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των ιατρικών ειδών, με όραμα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο μέσα από...

Ήρθε η ώρα να προστατεύσετε το εμπορικό σας σήμα από απειλές στο διαδίκτυο

Παρότι κάποιοι άνθρωποι έχουν εργαστεί σκληρά για να χτίσουν το brand name μιας επιχείρησης, οι κακόβουλοι χρήστες το εκμεταλλεύονται και επωφελούνται από αυτό, καθώς το χρησιμοποιούν...