28.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Microsoft for Startups kick-off event: Πώς μπορεί το οικοσύστημα των startups να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη

Η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενδυνάμωσης του Προγράμματος Microsoft for Startups, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην οικονομική ανάκαμψη με μία  ψηφιακή εκδήλωση αφιερωμένη στο startup οικοσύστημα.

VCs, incubators, accelerators, και εκπρόσωποι επιχειρήσεων ανέβηκαν μαζί στη virtual σκηνή του Microsoft for Startups Kick-off Event και αντάλλαξαν ιδέες, προτάσεις και απόψεις για την επόμενη μέρα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις startups στο συναρπαστικό ταξίδι της επιχειρηματικότητας. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για τις καλές ιδέες, συνεπώς η ενδυνάμωση του Προγράμματος Microsoft for Startups είναι ο τρόπος μας να πούμε στους νέους επιχειρηματίες: “Think Big” και εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε όλα τα βήματα για να σας υποστηρίξουμε σε ό,τι χρειαστείτε. Το Πρόγραμμα αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στους ταλαντούχους νέους επιχειρηματίες και στους developers της χώρας», τόνισε ο Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Εμπορικών Συνεργατών της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Πρόγραμμα Microsoft for Startups

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για να επανασυστήσει το Πρόγραμμα Microsoft for Startups στην startup κοινότητα, αναδεικνύοντας καλές πρακτικές, εμπειρίες και διδάγματα από την καρδιά της κοινότητας: τους ίδιους τους startuppers.

Ο Απόστολος Αποστολάκης από το Venture Friends VC μοιράστηκε πολύτιμη γνώση για τους τρόπους με τους οποίους η πανδημία άλλαξε τις startups που δραστηριοποιούνται στον ταξιδιωτικό κλάδο, ο Πάνος Παπαδόπουλος από την Marathon Venture Capital παρουσίασε το όραμά της για τη μετατροπή του Brain Drain σε Brain Gain, ενώ o Σωτήρης Παπαντωνόπουλος από την Uni.Fund παρουσίασε τα μαθήματα που πήρανε ως επενδυτικό σχήμα, επενδύοντας στις early stage startups.

Επισημαίνοντας τις προοπτικές που έχει η ελληνική νεοφυής επιχειρηματικότητα να πρωταγωνιστήσει στο διεθνές σκηνικό, ο Σπύρος Αρσένης μίλησε για το Πρόγραμμα NBG Business Seeds και τις οικονομικές ευκαιρίες που διαφαίνονται μέσα από αυτό, ο Δημήτρης Κουρτέσης από το OK!Thess παρουσίασε τους μηχανισμούς ανταπόκρισης των ελληνικών startups στην πανδημία, ενώ ο Αλέξανδρος Νούσιας αποκάλυψε για το πώς η Evolve Entrepreneurship υποστηρίζει το μέλλον των scale ups στην Ελλάδα.

«Ως Microsoft for Startups Program Manager είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την ανταπόκριση που βρήκε η πρώτη μας εκδήλωση, η οποία πιστεύω έδωσε το μήνυμα πώς μαζί με την ελληνική startup κοινότητα είμαστε βασικός κρίκος σε μία αλυσίδα ευκαιριών για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας» τόνισε η Σουζάνα Θεοδωρίδου, Microsoft for Startups Program Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Cloud υποδομές

Το Πρόγραμμα Microsoft for Startups αξιοποιεί τις cloud υποδομές που προσφέρει η Microsoft, και το παγκόσμιο δίκτυο πωλητών της,  για να τροφοδοτήσει τις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις με τη δυναμική που χρειάζονται  για τη διεθνή τους επέκταση.

Η ανακοίνωση της ενίσχυσής του εντάσσεται στη δέσμευση της εταιρίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας σε συνέχεια της ανακοίνωσης για τη δημιουργία Datacenter στην Ελλάδα και της δέσμευσης της εταιρίας να δώσει ώθηση στις ψηφιακές δεξιότητες 100.000 επαγγελματιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των φοιτητών με απώτερο σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Η Microsoft διεθνώς θεωρεί το Digital Skilling κλειδί για την ανάπτυξη και την επιτυχημένη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο on demand εδώ

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Lancom και NetiX

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι...

Stelios Awards For Young Entrepreneurs In Greece για 14η χρονιά

Ο κορυφαίος θεσμός των Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece, που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των...

Kaspersky: Έτσι θα αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις DDoS σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

«Οι ψηφιακές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αρκετά συχνές και τείνουν να εντείνονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων, όπως η περίοδος των σχολικών...

Ποιοι είναι και σε ποιες ελληνικές startups θέλουν να επενδύσουν οι business angels

 Της Νατάσας Φραγκούλη Τουλάχιστον 450 επιχειρηματικοί άγγελοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους γκουρού των επενδύσεων σε startups, βάζουν στα ραντάρ τους το ελληνικό...

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....