Μέτρα στήριξης €48,7 εκατ. σε εταιρείες που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία

- Advertisement -
Αφορά ΚΤΕΛ – Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.).

 

Σε μέτρα οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους  48.781.991,00 ευρώ των ΚΤΕΛ – Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, προχωρά η κυβέρνηση.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της έξαρσης της νόσου COVID-19, τα μέτρα προβλέπονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, για τα αστικά λεωφορεία αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,052 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 4.001.109,00 ευρώ.

Για τα υπεραστικά λεωφορεία, αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,5 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 15.786.610,00 ευρώ.

Για την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,7 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 7.986.972,00 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ., αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που αντιστοιχεί στην τιμή μέσης διάνυσης ανά θέση τον μήνα, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 21.007.300 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...