19.8 C
Athens
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Μελέτες για έργα και παρεμβάσεις σε τρία ακριτικά νησιά, από την ΚΤΥΠ ΑΕ

Την εκπόνηση μελετών για έργα και παρεμβάσεις σε τρία ακριτικά νησιά της χώρας ανέθεσε στην ΚΤΥΠ ΑΕ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με τον τρόπο αυτό, επεκτείνεται το έργο της ΚΤΥΠ ΑΕ και αξιοποιείται η πολύτιμη εμπειρία και οι ικανότητες του προσωπικού της.

Πρόκειται για τις μελέτες:

  • Ανάδειξης της παραλιακής ζώνης Μεγίστης της νήσου Καστελόριζου, συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ. η οποία έχει σκοπό να τονώσει την τουριστική κίνηση του νησιού και να αναβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον του.
  • Αποκατάστασης και επισκευής του ιστορικού διατηρητέου μνημείου “Σαρέντζι” και του κτιρίου “Ρολόι” στην Χάλκη, με σκοπό την αξιοποίησή τους, ως εκθεσιακών χώρων, που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της ιστορίας και της φυσιογνωμίας του νησιού
  • Ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Πάτμο έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες φιλοξενίας, φροντίδας και περίθαλψης αφενός των βρεφών και νηπίων με αναπηρία του νησιού και αφετέρου των ηλικιωμένων της Πάτμου. .

Οι μελέτες θα εκπονηθούν στο πλαίσιο των πρώτων συμβάσεων που υπέγραψε ο Μηχανισμός Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων με τους Δήμους Χάλκης, Πάτμου και Μεγίστης για την υλοποίηση έργων υποδομής και ενίσχυσης της ανάπτυξης των νησιών.

Ειδικότερα για το θέμα της μελέτης του έργου ανάδειξης της παραλιακής ζώνης του Καστελόριζου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, συνάντηση στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου Γιάννη Χαρωνίτη και του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο και του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Γιάννη Γλυνού.

Ο Δήμος Ρόδου εμπλέκεται στο θέμα καθώς η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου είναι η αρμόδια για την έγκριση της μελέτης παρεμβάσεων στον παραδοσιακό οικισμό της Μεγίστης.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν καθώς και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα σχολικά συγκροτήματα του νησιού, την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου κλπ.

Στο πλαίσιο των απαραίτητων ενεργειών για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν στα ακριτικά νησιά, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ, Π. Πάντο και τον αρμόδιο συντονιστή, Ι. Αγαπητίδη.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...