31.9 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Μελέτες για έργα και παρεμβάσεις σε τρία ακριτικά νησιά, από την ΚΤΥΠ ΑΕ

Την εκπόνηση μελετών για έργα και παρεμβάσεις σε τρία ακριτικά νησιά της χώρας ανέθεσε στην ΚΤΥΠ ΑΕ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με τον τρόπο αυτό, επεκτείνεται το έργο της ΚΤΥΠ ΑΕ και αξιοποιείται η πολύτιμη εμπειρία και οι ικανότητες του προσωπικού της.

Πρόκειται για τις μελέτες:

  • Ανάδειξης της παραλιακής ζώνης Μεγίστης της νήσου Καστελόριζου, συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ. η οποία έχει σκοπό να τονώσει την τουριστική κίνηση του νησιού και να αναβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον του.
  • Αποκατάστασης και επισκευής του ιστορικού διατηρητέου μνημείου “Σαρέντζι” και του κτιρίου “Ρολόι” στην Χάλκη, με σκοπό την αξιοποίησή τους, ως εκθεσιακών χώρων, που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της ιστορίας και της φυσιογνωμίας του νησιού
  • Ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Πάτμο έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες φιλοξενίας, φροντίδας και περίθαλψης αφενός των βρεφών και νηπίων με αναπηρία του νησιού και αφετέρου των ηλικιωμένων της Πάτμου. .

Οι μελέτες θα εκπονηθούν στο πλαίσιο των πρώτων συμβάσεων που υπέγραψε ο Μηχανισμός Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων με τους Δήμους Χάλκης, Πάτμου και Μεγίστης για την υλοποίηση έργων υποδομής και ενίσχυσης της ανάπτυξης των νησιών.

Ειδικότερα για το θέμα της μελέτης του έργου ανάδειξης της παραλιακής ζώνης του Καστελόριζου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, συνάντηση στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου Γιάννη Χαρωνίτη και του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο και του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Γιάννη Γλυνού.

Ο Δήμος Ρόδου εμπλέκεται στο θέμα καθώς η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου είναι η αρμόδια για την έγκριση της μελέτης παρεμβάσεων στον παραδοσιακό οικισμό της Μεγίστης.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν καθώς και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα σχολικά συγκροτήματα του νησιού, την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου κλπ.

Στο πλαίσιο των απαραίτητων ενεργειών για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν στα ακριτικά νησιά, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ, Π. Πάντο και τον αρμόδιο συντονιστή, Ι. Αγαπητίδη.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

TÜV AUSTRIA TRUST IT: Νέα Εποχή στην Κυβερνοασφάλεια

Η TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ολιστικών υπηρεσιών τεχνικών ελέγχων, επιθεωρήσεων, πιστοποιήσεων και εκπαίδευσης παγκοσμίως, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη...

Το Υπερταμείο παράγει οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον μέσω των νέων τεχνολογιών

Στόχος η σταδιακή ενσωμάτωση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών με βάση τα δεδομένα από τις θυγατρικές του Ομίλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας «Αρχιμήδης» Το Υπερταμείο,...

5G+: Η Cosmote πρώτη στην Ελλάδα διαθέτει εμπορικά δίκτυο τεχνολογίας 5G Stand-Alone

Για μια ακόμα φορά, η COSMOTE κάνει πρώτη το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση του δικτύου...

Nova 5G Home Internet: Νέα προηγμένη λύση σταθερής τηλεφωνίας, με ταχύτητες έως 100 Mbps

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το Nova 5G...

Πώς θα γίνει mainstream η ηλεκτροκίνηση: Αύξηση 194% στα σημεία φόρτισης έως το 2029

Της Νατάσας Φραγκούλη Στροφή προς την ηλεκτροκίνηση -αν και όχι με τους αρχικά προβλεπόμενους υπερ-ταχείς ρυθμούς- κάνει η παγκόσμια κοινότητα. Με την έλλειψη συγκροτημένων δικτύων...