28.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Με κοινή εταιρεία οι όμιλοι Nova – Βαρδινογιάννη θα διεκδικήσουν έργα ICT

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά κυρίως η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα του ψηφιακού μετασχηματισμού οδήγησαν του Ομίλους Βαρδινογιάννη και NOVA να δημιουργήσουν μία κοινή εταιρεία για την διεκδίκηση έργων πληροφορικής.

Η νέα εταιρεία με την επωνυμία NOVA INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει βασικό αντικείμενο τις υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας αντιστοιχεί σε 1 εκατ. ευρώ, ενώ η διοικητική της ομάδα αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη των δύο ομίλων και ειδικότερα, τους Παναγιώτη Κυριακόπουλο στη θέση του προέδρου, τον Αλέξανδρο Μπρέγιαννη ως διευθύνοντα σύμβουλο – εκτελεστικό μέλος και μέλη τους Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, Νικόλαο Γιαννακάκη και Γεώργιο Λάμπρου.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας συμμετέχουν 50% – 50% οι Pinston Holdings Limited (συστάθηκε στις αρχές περασμένου Ιανουαρίου) και η Nova Telecommunications.

Σκοπός της Εταιρείας είναι:

(α) Η παραγωγή, εμπορία, εγκατάσταση, εκμετάλλευση και λειτουργία πάσης φύσεως προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και η εν γένει δραστηριότητα στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της ηλεκτρονικής και της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ/ICT) και κάθε άλλη συναφής ή/και επικουρική δραστηριότητα.

(β) Η εγκατάσταση ή/και λειτουργία ή/και διαχείριση ή/και εκμετάλλευση πάσης φύσεως δικτύων και υποδομών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών ή/και λογισμικού – πληροφοριακών συστημάτων.

(γ) Η παροχή υπηρεσιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου).

(δ) Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η παροχή κάθε είδους συστημάτων, οργάνων και υποδομών για την εξυπηρέτηση όλων των ανωτέρω, η εγκατάσταση και λειτουργία κάθε είδους εξοπλισμού και συστημάτων τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή/και τεχνολογιών της πληροφορίας (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας τερματικών συσκευών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού εν γένει, ηλεκτρονικών υπολογιστών και προγραμμάτων, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αυτών) για την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών, στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας ή/και σε εγκαταστάσεις τρίτων ή/και μέσω του Διαδικτύου. Διευκρινίζεται ότι στα ανωτέρω περιλαμβάνεται, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών για την ανάληψη και διαχείριση έργων στους τομείς της τηλεματικής, της τηλεϊατρικής, των έξυπνων πόλεων (smart cities) ή/και των έξυπνων δικτύων(smart networks) καθώς και κάθε είδους λύσεων που βασίζονται στην τεχνολογία του διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things), του υπολογιστικού νέφους (Cloud Computing) ή/και σε άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες του διαδικτύου.

(ε) Η παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης για τη λειτουργία των ανωτέρω υπηρεσιών και προϊόντων. Η εκπόνηση πάσης φύσεως μελετών ή/και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ή/και εκπαίδευσης σε σχέση με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Εταιρείας.

(στ) Η αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και η εμπορία, μεταπώληση, διανομή και μεσολάβηση των ανωτέρω προϊόντων ή/και τεχνολογιών ή/και συστημάτων.

(ζ) Κάθε άλλη συναφή με τον παραπάνω σκοπό δραστηριότητα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Lancom και NetiX

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι...

Stelios Awards For Young Entrepreneurs In Greece για 14η χρονιά

Ο κορυφαίος θεσμός των Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece, που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των...

Kaspersky: Έτσι θα αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις DDoS σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

«Οι ψηφιακές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αρκετά συχνές και τείνουν να εντείνονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων, όπως η περίοδος των σχολικών...

Ποιοι είναι και σε ποιες ελληνικές startups θέλουν να επενδύσουν οι business angels

 Της Νατάσας Φραγκούλη Τουλάχιστον 450 επιχειρηματικοί άγγελοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους γκουρού των επενδύσεων σε startups, βάζουν στα ραντάρ τους το ελληνικό...

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....