Μαζί για τα έργα τεχνολογίας του Ταμείου Ανάκαμψης Nova και όμιλος Βαρδιγονιάννη

- Advertisement -

Από κοινού φαίνεται ότι θα διεκδικούν έργα πληροφορικής και τεχνολογίας του δημοσίου τομέα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης η Nova και ο όμιλος Βαρδινογιάννη.

Η Nova, η οποία είναι στην τελική ευθεία για την συγχώνευσή της με τη Wind και τη δημιουργία ενός ενιαίου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη ετοιμάζει κοινή εταιρεία για να διεκδικήσει έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ κτλ., σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Powergame (Σύμπραξη Nova – Ομίλου Βαρδινογιάννη για τα έργα πληροφορικής του Ταμείου Ανάκαμψης).

Ήδη η Nova διαθέτει μονάδα έργων πληροφορικής, η οποία θα μπορούσε να αποσχιστεί και να δημιουργήσει τη νέα εταιρική οντότητα, ενώ και ο όμιλος Βαρδινογιάννη διαθέτει εταιρείες τεχνολογίας στο χαρτοφυλάκιο των συμμετοχών του. Η μονάδα της Nova ήδη συνεργάζεται με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), παρέχοντας λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ομώνυμη δράση του Ταμείου Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ. Επίσης, φέρεται να διεκδικεί και μια σειρά έργων δημιουργίας «έξυπνων πόλεων» στους 300 και πλέον δήμους της χώρας, προϋπολογισμού άνω των 320 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director θα αναλάβει το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπρέγιαννης τον Μάρτιο του 2022 ανέλαβε Public Sector & ICT Executive Director στην κοινή διοικητική ομάδα Nova και Wind, ενώ ταυτόχρονα ορίστηκε Group Public Sector & ICT Advisor για τον όμιλο της United Group.

Η Nova μέχρι στιγμής έχει παρουσία σε έργα τεχνολογίας και πληροφορικής του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα:
  • η Πλατφόρμα Ανοιχτών Δεδομένων (OpenData) για τον ΑΔΜΗΕ,
  • το «SmartCity», που παρέδωσε σε συνεργασία με SamsungHellas, Eyeonix και 3Δ στον Δήμο της Θεσσαλονίκης,
  • το «Ηλεκτρονικό Πινάκιο» (υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων) που ανέλαβε σε συνεργασία με τη Space Hellas και με συνολική αξία σύμβασης 16,5 εκατ. ευρώ,
  • ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ιστορικού Μουσείου Επανάστασης Ολύμπου,
  • η ψηφιοποίηση των Αρχείων του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με την Profile, ύψους 27,7 εκατ. ευρώ κ.ά.

Το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη σύμπραξη Nova – ομίλου Βαρδινογιάννη αναμένεται να είναι έτοιμο τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου 2023.

Παράλληλα η United Group θα δημιουργήσει και στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε χώρα που έχει παρουσία, ένα Τεχνολογικό Κέντρο. Τo κέντρο θα έχει στόχο την ανάπτυξη και υποστήριξη της συνδρομητικής πλατφόρμας EON.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται νέες εξαγορές για τη ΔΕΗ – Προχωρούν οι συζητήσεις για το mega Data Center έως 1 GW

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιβεβαίωση των στόχων για το...

1 στους 2 CEOs βάζει την ΑΙ στις κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παύει να αποτελεί ένα ακόμη έργο...

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...

Η αύξηση του κόστους μνήμης δημιουργεί «δύο ταχύτητες» στα smartphones

Η άνοδος του κόστους των τσιπ μνήμης αναδιαμορφώνει τη...

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...