3.5 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Mastercard και Women On Top στήριξαν την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών για 4η συνεχόμενη χρονιά

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε, για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Live A Legacy, η μοναδική πρωτοβουλία-θεσμός της Mastercard και του Women On Top, με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση στο χώρο εργασίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή μορφή, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, από διαφορετικά σημεία της χώρας, να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις ξεχωριστές ομιλίες, καθώς και τα Speed Mentoring & Speed Training Sessions.

Οι συμμετοχές στη διήμερη εκδήλωση ξεπέρασαν τις 250, ενώ το ακροατήριο, για ακόμα μία χρονιά απόλαυσε περιεχόμενο που ενέπνευσε και παρακίνησε τις συμμετέχουσες να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι ομιλήτριες και οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη δική τους μοναδική πορεία, τα κίνητρα και τους στόχους που τους οδηγούν να διεκδικούν τα δικά τους προσωπικά όνειρα, αλλά και στον τρόπο που μπορούμε όλοι και όλες μαζί, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, να συμβάλλουμε στην ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Speed Mentoring & Speed Training Sessions

Μετά το πέρας των ομιλιών, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα Speed Mentoring & Speed Training Sessions, με ανανεωμένες θεματικές ενότητες, τα οποία προσέφεραν καθοδήγηση καθώς και πολύτιμα εφόδια και εργαλεία στις συμμετέχουσες, ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν δυναμικά και με αυτοπεποίθηση τους στόχους τους, ανεξαρτήτως του χώρου και του κλάδου δραστηριοποίησης τους.

Η εκδήλωση μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι παράλληλες πρωτοβουλίες και δράσεις του Live A Legacy συνεχίζονται, πιο δυναμικά από ποτέ. Έτσι, η Mastercard και το δίκτυο συνεργατών της, προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στις νέες γυναίκες να κάνουν το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα. Πιο συγκεκριμένα, η Mastercard προσφέρει σε νέες γυναίκες (είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό στάδιο) 3 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης, ενώ οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμα 7 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης, οι οποίες προσφέρονται από την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank, την Edenred και την Eurobank.

50 εξάμηνες υποτροφίες mentoring

Παράλληλα, για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις 50 εξάμηνες υποτροφίες mentoring που προσφέρει το Live A Legacy Mentoring Program. Το δίκτυο μεντόρων του Women On Top προσφέρει ένα διευρυμένο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει να απαντήσει στους προβληματισμούς, να ξεκαθαρίσει τους στόχους και να οργανώσει ένα πλάνο με στέρεες βάσεις για τις νέες γυναίκες που αναζητούν μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να διεκδικήσουν τις δέκα θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2021, ενώ οι αιτήσεις για  τις 50 υποτροφίες mentoring, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα της πρωτοβουλίας συνεχίζονται μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις καθώς και το Mentoring Program του Live A Legacy, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Mastercard, η σημασία του Live A Legacy είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή και σημαντική, καθώς η πρωτοβουλία βασίζεται σε όλες τις αξίες που ορίζουν την εταιρική μας κουλτούρα και τις δράσεις μας. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε, είναι γεμάτος με ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους μας. Ωστόσο, για πολλές γυναίκες οι ευκαιρίες αυτές δεν είναι πάντα διαθέσιμες. Στη Mastercard, στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, απεριόριστες δυνατότητες, ώστε να μπορούν να πετυχαίνουν ό,τι εκείνοι επιθυμούν –  και ένας κόσμος όπου οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους, είναι ένας καλύτερος κόσμος για όλους μας. Ακριβώς επάνω σε αυτή τη βάση, στηρίξαμε την ιδέα αυτής της “ζωντανής” και εξελισσόμενης δράσης και είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που τη βλέπουμε να μεγαλώνει και να διευρύνονται διαρκώς οι δράσεις της, ανεξαρτήτως συνθηκών. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις νέες γυναίκες, ουσιαστικά και πρακτικά. Με ευκαιρίες απασχόλησης και προγράμματα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, ώστε κανένας κλάδος να μη θεωρείται “απαγορευτικός» για μία γυναίκα».

Η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε πως: «Το Live A Legacy είναι μοναδικό γιατί εκτός από την έμπνευση που προσφέρει στις νέες γυναίκες, μας δίνει και τον παλμό των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους σημαντικοί άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πιο ισότιμη κοινωνία. Ζούμε αυτή την αλλαγή εδώ και 4 χρόνια, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top, και η φετινή εκδήλωση μας έδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι η αλλαγή είναι πολύ πολύ πραγματική -αν και δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

«Ξαναμοιράζεται» η τράπουλα στη συνδρομητική τηλεόραση – Οι νέοι «παίκτες» και ο ανταγωνισμός

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Ισχυροί διεθνείς παίκτες όπως η Warner Media και η Walt Disney υλοποιούν το 2022 τα πλάνα επέκτασής του HBO ΜΑΧ...

Χάρτα για τα ψηφιακά δικαιώματα συντάσσει η Ευρώπη

  Η Ευρώπη θέλει να αποκτήσει την πρώτη -παγκοσμίως- διακήρυξη για τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ψηφιακές αρχές της Νατάσας Φραγκούλη Ένα όραμα, που προώθησε σθεναρά ο...

ΕΕΚΕ: Δείτε τι δικαιούστε αν εγκλωβιστήκατε οδικώς ή σιδηροδρομικώς στην κακοκαιρία

Αποζημίωση σε κάθε επιβάτη και όχι μόνο στον οδηγό του εγκλωβισμένου οχήματος προβλέπει η νομοθεσία σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας...

Δίμηνη παράταση για τη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω βεβαίωσης μηχανικού

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δοθεί δίμηνη παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, για την υπογραφή συμβολαίων...

Ryanair: Νέες πτήσεις Ελλάδα – Δουβλίνο

Εξυπηρετώντας 120 προορισμούς, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η Ryanair σχεδιάζει να πραγματοποιήσει φέτος το μεγαλύτερο καλοκαιρινό της πρόγραμμα από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Η αυξημένη...