26.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μ. Τσαμάζ: Αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις – Aύξηση εσόδων και νέες επενδύσεις από τον ΟΤΕ το 2024

Έτοιμος για μια ακόμη συναρπαστική χρονιά, αλλά και για να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις είναι ο ΟΤΕ, με «κλειδί» τους ικανοποιημένους πελάτες.

«Το 2024 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά» ήταν η κατακλείδα της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤE, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα περήφανος για όσα έχει καταφέρει ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια και αισιόδοξος για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ το τρίπτυχο Cosmote TV, Fiber to the Home και έργα ICT θα επιφέρει αύξηση εσόδων στον όμιλο, ο οποίος θα διατηρήσει την θέση του στην ελληνική αγορά. «Είχαμε πολλές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίσαμε, συνεχίζουμε να είμαστε μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό φαίνεται από τις επιδόσεις μας. Στο 2024 μπήκαμε σε καλή κατάσταση. Θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και να βελτιωθούμε περαιτέρω», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ τόνισε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει και στο μέλλον καλά εξοπλισμένος στο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αλλαγή και οποιοδήποτε ανταγωνιστή έρθει στην αγορά τηλεπικοινωνιών, υπογραμμίζονυας ότι το κλειδί είναι «να κρατάμε ευχαριστημένους τους πελάτες μας».

Champions League

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο ΟΤΕ κατέθεσε την βελτιωμένη προσφορά του για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οργανώσεων ποδοσφαίρου Champions League, Europa League και Confederations League της περιόδου 2024-2027 για τη χώρα μας στην TEAM, η οποία καλείται να αποφασίσει τον ανάδοχο για λογαριασμό της UEFA.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Μ. Τσαμάζ ξεκαθάρισε ότι πλέον ο όμιλος περιμένει την απόφαση της TEAM για τον ανάδοχο του έργου και επιβεβαίωσε ότι ήδη ο ΟΤΕ έχει καταθέσει νέα προσφορά διεκδικώντας ολόκληρο το «πακέτο» με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του αθλητικού του περιεχομένου και την αύξηση των συνδρομητών του.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο οι διεκδικητές του Champions League οι οποίοι κατέθεσαν προσφορά στις 5 Δεκεμβρίου ήταν Cosmote TV, Mega και Antenna. Σήμερα τα δικαιώματα διαθέτει ο ΟΤE, μαζί με την Alter Ego (Mega Channel), με την τελευταία να έχει το δικαίωμα μετάδοσης ενός αγώνα κάθε Τετάρτη που διεξάγεται στο Champions League.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2023, η Cosmote ΤV παρά τις συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και την εκτεταμένη πειρατεία, κατάφερε να ενισχύσει τη συνδρομητική της βάση, φτάνοντας τους 678 χιλιάδες συνδρομητές, κάτι που εντάσσεται ανάμεσα στον γενικότερο σχεδιασμό ανάπτυξης του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμα θετικό τρίμηνο, καταγράφοντας 13 χιλιάδες καθαρές νέες προσθήκες, χάρη στην πλατφόρμα streaming και στο πλούσιο αποκλειστικό περιεχόμενο, με τον κ. Τσαμάζ να αναφέρει ότι αναμένεται ο νόμος για την πειρατεία, η οποία ξεπερνά τις 500.000 συνδέσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα αύξηση της συνδρομητικής της βάσης.

Fiber to the Home

Όσον αφορά τις επενδύσεις το 2024, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου θα είναι κοντά στα επίπεδα του 2023 και αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 610 εκατ. ευρώ και 620 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών Fiber To The Home (FTTH- oπτική ίνα μέχρι το σπίτι).

Παράλληλα υποστήριξε ότι περιμένει αύξηση εσόδων από το FTTH, καθώς μέσα στο 2024θα καλύψουν επιπλέον 500 χιλιάδες σπίτια ενώ αναμένονται και τα κρατικά κουπόνια που θα αυξήσουν την ζήτηση.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ κατέχει το 80% FTTH επί του συνόλου, ενώ σημείωσε ρεκόρ στο 4ο τρίμηνο στους FTTH συνδρομητές και μάλιστα χωρίς επιδοτήσεις.

«Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένουμε κάποιες επιδοτήσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση συνδρομητών οπτικής ίνας στο σπίτι που θα αγγίξουν τα 180 εκατ. ευρώ. Αναμένουμε το Gigabit voucher το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ της κυβέρνησης και των παρόχων και το οποίο θα είναι διαθέσιμο πολύ σύντομα. Μαζί με το smart readiness, θα δώσει ώθηση στις συνδέσεις FTTH», είπε ο κ. Τζαμάζ.

Έργα ICT

Ο ΟΤE συγκαταλέγεται μεταξύ των ηγετών στο ICT, σύμφωνα με τον κ. Τζαμάζ, κάτι που οδηγεί στην σκέψη να μην προβεί σε εξαγορά εταιρείας πληροφορικής. «Ο ΟΤΕ δεν θα προχωρήσει σε αγορά εταιρείας ICT. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και είμαστε καλά τοποθετημένοι. Είμαστε μεταξύ των ηγετών. “One of the must trusted partners” για ICT έργα», είπε χαρακτηριστικά προαναγγέλλοντας αύξηση εσόδων από έργα πληροφορικής και τεχνολογίας.

Εν αναμονή της πώλησης της θυγατρικής στη Ρουμανία βρίσκεται ο ΟΤΕ. «Όταν ολοκληρωθεί η πώληση, θα σταματήσει η “πληγή” και μετά από ένα χρόνο θα έχουμε και ένα tax break 100 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Νοέμβριο ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Quantum Projects, που ελέγχεται από τον Adrian Tomșa ιδιοκτήτη του μεγάλου ομίλου μέσων ενημέρωσης Clever Media στη Ρουμανία για την πώληση της 100% θυγατρικής του Telekom Romania Mobile (TKRM).

Μερισματική απόδοση

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ Τσαμάζ στο μέρισμα που ήταν αυξημένο κατά 23%, στα €0,71 ανά μετοχή τονίζοντας πως είναι αισιόδοξος πως η κατάσταση θα εξελιχθεί καλά και τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ εκτιμά πως οι ελεύθερες ταμειακές ροές το 2024 θα ανέλθουν σε περίπου 470 εκατ. ευρώ αντανακλώντας υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος σε σχέση με το 2023, που επηρεάστηκε θετικά από μία πίστωση φόρου.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MindTheHack: H 1η ελληνική πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας που κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η MindΤheHack, νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, επαναπροσδιορίζει το πεδίο του τομέα αυτού με χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας. Σε μια εποχή όπου οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται κατά...

HPE: Η επόμενη γενιά διαχείρισης δεδομένων με software-defined storage και automation που στηρίζεται στο ΑΙ

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε νέες λύσεις, διαθέσιμες στην πλατφόρμα HPE GreenLake cloud, που έχουν ως στόχο να απλοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο...

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στον Δήμο Φυλής

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει την έναρξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού...

Aναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

Στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς στοχεύει η νέα πρόσκληση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με...

Πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα για τη Vodafone Ελλάδας σε ετήσια βάση

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2023-2024 που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024), με τα έσοδα να σημειώνουν...