19.2 C
Athens
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Ξεκινά η υλοποίηση των έξι υποέργων Υποδομών ICT του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Με απόλυτη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα που είχε δεσμευτεί, η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε» προχωρά στην έναρξη της υλοποίησης των έξι (6) υποέργων Υποδομών του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από την Πολιτεία, ως έργο σημαντικής οικονομικής και τεχνολογικής αξίας.

Συγκεκριμένα, υπογράφτηκαν την Δευτέρα 07.12 η εκτελεστική σύμβαση της Νησίδας 6 (τμήμα της Αττικής  και όλες οι Κυκλάδες)  και την Πέμπτη 10.12 οι υπόλοιπες πέντε (5) εκτελεστικές συμβάσεις των Νησίδων 1-5 (όλη η υπόλοιπη Ελλάδα),  από τους κ. Σταύρο Ασθενίδη, Διευθύνων Σύμβουλο της ΚτΠ Α.Ε. και τον κ. Χρυσόστομο Κρητιώτη, Διευθύνων Σύμβουλο της LOGICOM SOLUTIONS LIMITED, ανάδοχο της Νησίδας 6 και τον κ. Λυκούργο Αντωνόπουλο, ICT Solutions Director  του ΟΤΕ και αντίκλητο για την ένωση εταιρειών «ΟΤΕ ΑΕ – SPACE HELLAS ΑΕ – UNISYSTEMS ΑΕ»,  ανάδοχο των  Νησίδων 1-5, αντίστοιχα, στο πλαίσιο του έργου των Υποδομών Ασφάλειας/ Τηλεφωνίας / Τηλεδιάσκεψης / Καλωδίωσης του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. €.

Το έργο των Υποδομών/ Ασφάλειας/ Τηλεφωνίας/ Τηλεδιάσκεψης/ Καλωδίωσης, αφορά στην προμήθεια προηγμένου εξοπλισμού στους φορείς του Δημοσίου, ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή αναβαθμισμένων και πιο ασφαλών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών φωνής, δεδομένων και εικόνας σε αυτούς, καθιστώντας τους  ικανούς να μετέχουν στο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, που συντελείται την παρούσα χρονική στιγμή. Τελικός αποδέκτης του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου, θα είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, που θα απολαμβάνουν βελτιωμένες και αναβαθμισμένες ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, αναμένεται πριν το τέλος του 2021 να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του φυσικού αντικειμένου των υπογραφέντων συμβάσεων.

Μετά το πέρας της τελετής υπογραφών των εκτελεστικών συμβάσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ Α.Ε. κ. Σταύρος Ασθενίδης, τόνισε: «Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. προχωρά δυναμικά και με συνέπεια στην υλοποίηση των έργων που έχει αναλάβει, ώστε να φτάσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας στα υψηλά επίπεδα που έχουμε θέσει ως στόχο. Συνεχίζουμε με αμείωτη προσήλωση να στεκόμαστε αρωγοί όλων των προσπαθειών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να καταφέρουμε ο πολίτης, να μπορεί να απολαμβάνει ψηφιακή εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου και να αισθάνεται το κράτος και το Δημόσιο σύμμαχο του».

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚτΠ Α.Ε. κ. Δημήτρης Γιάντσης, ανέφερε ότι: «η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί το ευτυχές τέλος μιας μακράς και επίπονης διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και την απαρχή μιας νέας διαδικασίας, απαιτητικής και σύνθετης, αυτή της υλοποίησης των έργων, για την οποία  η ομάδα της ΚτΠ Α.Ε. είναι έτοιμη να ανταποκριθεί εξίσου με επιτυχία, σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους των  έργων και συνεργάτες μας».

Εκ μέρους των αναδόχων του έργου, ο ICT Solutions Director του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Λυκούργος Αντωνόπουλος, δήλωσε: «Οι τηλεπικοινωνίες και οι τεχνολογίες πληροφορικής κι επικοινωνιών συνιστούν σήμερα τον πυρήνα κάθε σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης και θεμέλιο του νέου ψηφιακού κόσμου. Ως ένωση εταιρειών “ΟΤΕ ΑΕ – SPACE HELLAS ΑΕ – UNISYSTEMS ΑΕ” χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα συμβάλλουμε σε ένα έργο-σταθμό για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα.  Είναι ένα έργο σύνθετο και με πολλές προκλήσεις. Έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να το φέρουμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο.»

Τέλος,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «LOGICOM SOLUTIONS LIMITED», κ. Χρυσόστομος Κρητιώτης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και τη Διεύθυνσή της για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς την Logicom Solutions, κατακυρώνοντάς της αυτό το στρατηγικής σημασίας έργο για το ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης της Χώρας. H άριστα καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών δικτύων της Logicom Solutions, σε συνεργασία με τη Cisco, έχοντας πλήρη επίγνωση της σημαντικότητας αυτού του έργου, θα εργαστεί με αφοσίωση για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου».
Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

Το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αφορά στη δημιουργία του Δικτύου Δημόσιου Τομέα (κατ’ εφαρμογή του Ν.3979/2011), με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη, παρέχοντας έτσι κάλυψη σε 34.000 περίπου σημεία παρουσίας (κτήρια) του Δημοσίου, καθώς και υπηρεσίες ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση (ποσοτική και ποιοτική) του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», το οποίο καλύπτει σήμερα μόλις 4.500 σημεία παρουσίας φορέων. Με την ολοκλήρωσή του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», όλοι οι φορείς του Δημοσίου, θα διαθέτουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με δραστική αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης στο internet, προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά το Ελληνικό Δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του (σταθερή, κινητή τηλεφωνία και internet).

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

27ο Θερινό Σχολείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δράσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2022 θερινό Σχολείο, με θέμα «Το Σύμπαν, και οι...

Ψηφιακά εργαλεία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την COSMOTE με επιδότηση 90%

  -Η COSMOTE συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» - Έως 31/10, οι αιτήσεις για...

AEGEAN: διακρίθηκε ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards

Για 11η συνεχή χρονιά και 12η συνολικά, ανακηρύσσεται πρώτη, στις προτιμήσεις των επιβατών Μια ακόμη σημαντική διάκριση έλαβε η AEGEAN στα φετινά 2022 Skytrax...

Εμβάθυνση της συνεργασίας ΣΕΒ & Junior Achievement Greece 

Για περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης κρίσιμων γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων για μαθητές και σπουδαστές Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας εμβαθύνεται η σχέση μεταξύ του ΣΕΒ και...

ΣΕΠΕ: Πρόγραμμα Ανέργων Νέων 25-29 ετών στον κλάδο Τεχνολογιών, Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης, κατάρτισης και πιστοποίησης και προώθησης στην απασχόληση Ανέργων Νέων 25-29 ετών στον κλάδο Τεχνολογιών, Πληροφορικής & Επικοινωνιών  σε όλη την Ελλάδα...