Κώστας Καραμανλής: Διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ

- Advertisement -

Πρέπει να πείσουμε τους διστακτικούς

Στο σχεδιασμό, προκειμένου να πειστούν οι χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Mιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε:  «Στην Κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτή τη σχολή υπηρετώ και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και ορθό λόγο να πείθεις κάποιον». Μάλιστα σημείωσε ο κ. Καραμανλής και προανήγγειλε ότι σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν κάποιες διευκολύνσεις για τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών. «Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο – και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας – στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν». Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητά το Υπουργείο με τον ΟΑΣΑ, εκτιμώντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα.

Σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς άλλωστε στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο Μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Υπενθύμισε τα βήματα που έχουν γίνει για την ανάταξη, ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σημειώνοντας ότι πριν από δύο χρόνια στους δρόμους της Αθήνας υπήρχαν μόνο 850 λεωφορεία και τώρα κυκλοφορούν 1.300. Αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΚΤΕΛ και στη διαδικασία του leasing, αλλά και στις περισσότερες από 600 προσλήψεις που έγιναν, μετά από 10 χρόνια, καθώς και στο μεγάλο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, μεταξύ των οποίων και ηλεκτροκίνητα.

Προχωρούν έργα πυ είχαν μπλοκαριστεί για χρόνια

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, που θα αποσυμφορήσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας, όπως η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η οποία θα γίνει ως δημόσιο έργο, που σημαίνει ότι δεν θα έχει διόδια και η οποία θα δημοπρατηθεί πολύ σύντομα.

Τόνισε επίσης ότι εδώ και δύο χρόνια στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γίνεται μία συστηματική δουλειά προκειμένου να ξεκολλήσουν έργα, που ήταν μπλοκαρισμένα, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο Ε65 και η Πατρών – Πύργου.

Υπενθύμισε ότι η Πατρών – Πύργου είχε πέσει θύμα της προσπάθειας δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε στην Κομισιόν το έργο να επανέλθει στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού ώστε μέσα σε τρία χρόνια να έχει ολοκληρωθεί. Ανέφερε ότι στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί τέλη του 2023 και πως η Κυβέρνηση αναμένει την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

COSMOTE TV: Απρίλιος με την 4η σεζόν του «From» και το «Dracula» με τους...

Ο Απρίλιος έρχεται στην COSMOTE TV φέρνοντας την 4η...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων, με νέο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα

Με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων...

Η Cisco προχωρά σε μια σημαντική διοικητική τοποθέτηση, ενισχύοντας τη δραστηριότητά της στη ΝΑ Ευρώπη

Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Παναγιώτη Γκολέμη...

Δράση και αδρεναλίνη με «She Rides Shotgun» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

Την ταινία δράσης «She Rides Shotgun» («Ο Τιμωρός» 2025,...

Τηλεοπτική πειρατεία στη Θεσσαλονίκη: Έφοδοι, κατασχέσεις και «μαύρο» στην EuroLeague

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της τηλεοπτικής πειρατείας καταγράφηκε στη...