11.8 C
Athens
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Κορονοϊός: πρακτικές συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

Μετά από μήνες απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων, η ΕΕ βοηθά στην ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών και την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Re-open.eu κι ενημερωθείτε σχετικά με τις συνθήκες ταξιδιού και τα μέτρα ασφαλείας στην ΕΕ.

0 συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών

-1. Αγοράστε τα εισιτήριά σας και κάντε το check-in στο διαδίκτυο για να αποφύγετε τις ουρές, όταν είναι δυνατόν.

-2. Σεβαστείτε τους κανόνες τήρησης φυσικής απόσταση κατά τους ελέγχους ασφαλείας, την επιβίβαση και την παραλαβή αποσκευών.

-3. Μπορεί να επιτρέπεται μικρότερος αριθμός επιβατών, για παράδειγμα στα λεωφορεία, στα τρένα ή στα φεριμπότ, για να διευκολύνεται η τήρηση φυσικής απόστασης, και οι επιβάτες που δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό μπορεί να κάθονται χωριστά.

-4. Όπου είναι πιο δύσκολο να εξασφαλιστεί η τήρηση φυσικής απόστασης, μπορεί να σας ζητηθεί να φορέσετε μάσκες προσώπου.

-5. Μπορεί να μην επιτρέπεται πλέον η πώληση τροφίμων, ποτών και άλλων αγαθών στο μεταφορικό μέσο, ώστε να ελαχιστοποιείται η επαφή.

-6. Οι μεταφορείς μπορούν να εγκαταστήσουν προστατευτικά φράγματα, π.χ. μεταξύ επιβατών και οδηγού, και μπορεί να σας ζητηθεί να επιβιβαστείτε από την πίσω πόρτα.

-7. Οι πόρτες θα πρέπει να ανοίγουν αυτόματα ή εξ αποστάσεως από τον οδηγό σε κάθε στάση — ώστε να μη χρειάζεται να αγγίζετε τυχόν κουμπιά ή χειρολαβές.

-8. Οι σταθμοί, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά και να παρέχουν προϊόντα απολύμανσης (συμπεριλαμβανομένων των πλοίων).

-9. Ο αερισμός θα πρέπει να ενισχυθεί και θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στη χρήση φυσικού αερισμού αντί κλιματισμού.

-10. Εάν το ταξίδι σας ακυρωθεί, δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Εάν η εταιρεία μεταφορών σας προσφέρει επιστροφή υπό τη μορφή κουπονιού, εξακολουθείτε να έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

 

Το Κοινοβούλιο επιμένει από τον Μάρτιο ότι η ανάληψη ισχυρής και συντονισμένης δράση της ΕΕ είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στις 19 Ιουνίου, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το ψήφισμα για τις μεταφορές και τον τουρισμό από το 2020, ζητώντας πρόσθετα μέτρα για τη διάσωση του ευρωπαϊκού τουρισμού και του τομέα των μεταφορών, αλλά και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους στο μέλλον.

Είναι ασφαλής η διαμονή σε ξενοδοχεία;

Οι επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία κι άλλους τύπους καταλυμάτων πρέπει να σέβονται τους κανόνες τήρησης φυσικής απόστασης όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων, όπως το να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο όταν βήχουν ή φτερνίζονται, να πλένουν τα χέρια τους και να φορούν μάσκες προσώπου.

Οι τουριστικές εγκαταστάσεις οφείλουν να παρέχουν σαφείς πληροφορίες και οδηγίες στους επισκέπτες πριν από την άφιξη τους και να διαθέτουν σχέδιο δράσης σε περίπτωση μόλυνσης της εγκατάστασης. Πρέπει επίσης να διασφαλίζουν τον τακτικό καθαρισμό και την απολύμανση των επιφανειών συχνής χρήσης και των συστημάτων εξαερισμού. Απαραίτητη είναι, επίσης, η εκπαίδευση του προσωπικού στις βασικές αρχές για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Απονομή υποτροφιών Cosmote αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές για τις σπουδές τους

Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες COSMOTEσυνολικής αξίας άνω των €500.000 για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που συμπληρώνει είκοσι δύο χρόνια, παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα...

Η Revolut κυκλοφορεί τα RevPoints στην Ελλάδα, το πρώτο της πανευρωπαϊκό πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών

Η Revolut, η διεθνής υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών με πάνω από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία των «RevPoints», ένα πρόγραμμα επιβράβευσης σε πόντους....

33η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος OKTABIT & χριστουγεννιάτικο παζάρι για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

H ΟΚΤΑΒΙΤ για ακόμα μια χρονιά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνει 2 δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς και με χαρά προσκαλεί τους συνεργάτες της...

Βραβεία για 27 καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες στον Μεγάλο Τελικό του EIT Jumpstarter

Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες με καινοτόμες ιδέες πραγματοποιήθηκε ο φετινός Μεγάλος Τελικός του EIT Jumpstarter στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερες από 50...

Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρώπη έρμαιο των χάκερ λόγω έλλειψης προϋπολογισμού

Το 14% των εταιρειών στην Ευρώπη έχει βιώσει περιστατικά στον κυβερνοχώρο λόγω ανεπαρκών επενδύσεων στον τομέα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κατασκευαστικός κλάδος ήρθε...