8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Κορονοϊός: πρακτικές συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

Μετά από μήνες απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων, η ΕΕ βοηθά στην ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών και την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Re-open.eu κι ενημερωθείτε σχετικά με τις συνθήκες ταξιδιού και τα μέτρα ασφαλείας στην ΕΕ.

0 συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών

-1. Αγοράστε τα εισιτήριά σας και κάντε το check-in στο διαδίκτυο για να αποφύγετε τις ουρές, όταν είναι δυνατόν.

-2. Σεβαστείτε τους κανόνες τήρησης φυσικής απόσταση κατά τους ελέγχους ασφαλείας, την επιβίβαση και την παραλαβή αποσκευών.

-3. Μπορεί να επιτρέπεται μικρότερος αριθμός επιβατών, για παράδειγμα στα λεωφορεία, στα τρένα ή στα φεριμπότ, για να διευκολύνεται η τήρηση φυσικής απόστασης, και οι επιβάτες που δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό μπορεί να κάθονται χωριστά.

-4. Όπου είναι πιο δύσκολο να εξασφαλιστεί η τήρηση φυσικής απόστασης, μπορεί να σας ζητηθεί να φορέσετε μάσκες προσώπου.

-5. Μπορεί να μην επιτρέπεται πλέον η πώληση τροφίμων, ποτών και άλλων αγαθών στο μεταφορικό μέσο, ώστε να ελαχιστοποιείται η επαφή.

-6. Οι μεταφορείς μπορούν να εγκαταστήσουν προστατευτικά φράγματα, π.χ. μεταξύ επιβατών και οδηγού, και μπορεί να σας ζητηθεί να επιβιβαστείτε από την πίσω πόρτα.

-7. Οι πόρτες θα πρέπει να ανοίγουν αυτόματα ή εξ αποστάσεως από τον οδηγό σε κάθε στάση — ώστε να μη χρειάζεται να αγγίζετε τυχόν κουμπιά ή χειρολαβές.

-8. Οι σταθμοί, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά και να παρέχουν προϊόντα απολύμανσης (συμπεριλαμβανομένων των πλοίων).

-9. Ο αερισμός θα πρέπει να ενισχυθεί και θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στη χρήση φυσικού αερισμού αντί κλιματισμού.

-10. Εάν το ταξίδι σας ακυρωθεί, δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Εάν η εταιρεία μεταφορών σας προσφέρει επιστροφή υπό τη μορφή κουπονιού, εξακολουθείτε να έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

 

Το Κοινοβούλιο επιμένει από τον Μάρτιο ότι η ανάληψη ισχυρής και συντονισμένης δράση της ΕΕ είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στις 19 Ιουνίου, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το ψήφισμα για τις μεταφορές και τον τουρισμό από το 2020, ζητώντας πρόσθετα μέτρα για τη διάσωση του ευρωπαϊκού τουρισμού και του τομέα των μεταφορών, αλλά και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους στο μέλλον.

Είναι ασφαλής η διαμονή σε ξενοδοχεία;

Οι επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία κι άλλους τύπους καταλυμάτων πρέπει να σέβονται τους κανόνες τήρησης φυσικής απόστασης όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων, όπως το να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο όταν βήχουν ή φτερνίζονται, να πλένουν τα χέρια τους και να φορούν μάσκες προσώπου.

Οι τουριστικές εγκαταστάσεις οφείλουν να παρέχουν σαφείς πληροφορίες και οδηγίες στους επισκέπτες πριν από την άφιξη τους και να διαθέτουν σχέδιο δράσης σε περίπτωση μόλυνσης της εγκατάστασης. Πρέπει επίσης να διασφαλίζουν τον τακτικό καθαρισμό και την απολύμανση των επιφανειών συχνής χρήσης και των συστημάτων εξαερισμού. Απαραίτητη είναι, επίσης, η εκπαίδευση του προσωπικού στις βασικές αρχές για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στα μεταχειρισμένα smartphones στρέφονται οι χρήστες-Τι γίνεται στην Ελλάδα

της Νατάσας Φραγκούλη Στη λύση της αγοράς ενός μεταχειρισμένου smartphone στρέφονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και...

Τρεις απειλές για τις επιχειρήσεις το 2023: Μιντιακός εκφοβισμός, ψεύτικες διαρροές δεδομένων και επιθέσεις μέσω cloud

Ερευνητές στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Kaspersky μοιράστηκαν τις προβλέψεις τους σχετικά με τις ανερχόμενες κυβερνοαπειλές του επόμενου έτους για τις οποίες μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνητικοί...

Vodafone Ελλάδας: Στα €660 εκατ. τα έσοδα 9μήνου

Έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, εμφάνισε η Vodafone στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2022 (για την οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2023),...

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...