10 C
Athens
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Kaspersky: Ποιο ήταν το πιο δημοφιλές meme του καλοκαιριού για τα παιδιά

Κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού πλούσιου σε περιεχόμενο, τα παιδιά έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για τα viral meme σχετικά με την Area 51, σύμφωνα με την ετήσια καλοκαιρινή έκθεση της Kaspersky για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Η Area 51 πιστεύεται κοινώς ότι είναι μια ερευνητική εγκατάσταση όπου η αμερικανική κυβέρνηση φημολογείται ότι μελετάει εξωγήινα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια να δουν τους εξωγήινους, οι ενήλικες έφτασαν μέχρι τη δημιουργία μιας ειδικής εκδήλωσης στο Facebook. “Θα συναντηθούμε όλοι στο τουριστικό αξιοθέατο «Area 51 Alien Center» και θα συντονίσουμε την είσοδό μας“, συνοψίζει η περιγραφή της εκδήλωσης. 

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού ήταν μια προσπάθεια σκηνοθεσίας μιας επίθεσης στη Νεβάδα, στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ “Area 51”. Με την πάροδο των χρόνων, έχει χαραχτεί ευρέως στη λαϊκή κουλτούρα ως ερευνητικό κέντρο UFO, το οποίο διοικούνταν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1940, του 50 και του 60. Αναφορές στην Area 51 έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων και οι Ημέρα Ανεξαρτησίας και Paul. Το φαινόμενο ενέπνευσε επίσης τηλεοπτικές σειρές, όπως ιστορίες από τη Ζώνη του Λυκόφως και τα X-Files.

Αυτό το καλοκαίρι, πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν για την εκδήλωση “’Storm Area 51” στο Facebook. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μυστική τοποθεσία στη βάση και τελικά να ανακαλύψουν αν κρατούνται εξωγήινοι στην Area 51. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και πάρτι πριν από την εκδήλωση.

Ίσως αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι τα παιδιά παθιάστηκαν επίσης με αυτές τις διαδικτυακές συζητήσεις. Η δημοτικότητα της εκδήλωσης έχει προκαλέσει μια πλημμύρα από meme, και ένα υψηλό ποσοστό των παιδιών που σερφάρουν στο διαδίκτυο έψαχναν για αυτά.

Στην πραγματικότητα, περίπου το 12% του συνόλου των αναζητήσεων για meme αυτό το καλοκαίρι σχετιζόταν με την Area 51, καθιστώντας την την πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένη μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με την έκθεση. Ένα στα δέκα παιδιά ενδιαφέρονται για meme που συνδέονται με το φαινόμενο Area 51. Σχετικά με τα ερωτήματα για την Area 51, τα παιδιά αναζήτησαν επίσης “συντεταγμένες για Area 51″, “area 51 ufo”, “storm area 51”, “εγγραφή για επιδρομή στην Area 51″ και “area 51 aliens”. Μεταξύ άλλων δημοφιλών meme αυτό το καλοκαίρι ήταν τα “grumpy cat” και “Ricardo milos” με 4% και 3% του συνόλου των αναζητήσεων για meme αντίστοιχα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα πιο δημοφιλή meme του καλοκαιριού μεταξύ των παιδιών βασίζονται σε ανώνυμα στατιστικά στοιχεία από τα προϊόντα της Kaspersky με ενεργοποιημένη τη λειτουργία γονικού ελέγχου. Αυτό προστατεύει τα παιδιά από επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους γονείς να έχουν καλύτερη αντίληψη σχετικά με το τι συναντούν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο.

«Τα meme σήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικτυακής κουλτούρας. Το φετινό καλοκαίρι έχουμε δει ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται για αστεία meme και εκδηλώσεις, όπως η “Storm Area 51”, και προσπαθούν να μάθουν κάτι νέο. Η ικανότητα να κατανοήσουν τα δημοφιλή meme είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους γονείς να αντιληφθούν καλύτερα τι ενδιαφέρει τα παιδιά τους στο διαδίκτυο. Αυτή η γνώση σχετικά με τα διαδικτυακά ενδιαφέροντα των παιδιών βοηθά στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, όπως η τυχαία συνάντηση ακατάλληλου περιεχόμενου ενώ σερφάρουν στο διαδίκτυο. Έτσι, συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους γονείς να γίνουν master σε αυτό», σχολιάζει η Anna Larkina, web content analysis expert της Kaspersky.

Οι παρακάτω συμβουλές θα διασφαλίσουν ότι τα παιδιά σας θα παραμείνουν ασφαλή ενώ σερφάρουν στο διαδίκτυο, βλέποντας τα αγαπημένα τους meme:

  • Δώστε προσοχή στα ενδιαφέροντα του παιδιού σας και προσπαθήστε να έχετε επίγνωση των τρεχουσών τάσεων στο διαδίκτυο.
  • Αν γνωρίζετε τι αναζητά το παιδί σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια και υποστήριξη, αλλά χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες με σύνεση.
  • Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία γονικού ελέγχου σε αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας, όπως το Kaspersky Cloud SecurityKaspersky Total Security ή χρησιμοποιήστε εξειδικευμένο λογισμικό, όπως το Kaspersky Safe Kids, που βοηθά τους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από επιβλαβείς ιστότοπους και περιεχόμενο, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά έχουν χαρούμενες διαδικτυακές εμπειρίες.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ευρήματα από την καλοκαιρινή έκθεση γονικού ελέγχου της Kaspersky, διαβάστε εδώ την πλήρη αναφορά.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Nissan αποκαλύπτει ένα πρωτότυπο σεληνιακό ρόβερ, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής & Εξερεύνησης του Διαστήματος

Η τεχνολογία τετρακίνητου ελέγχου ακριβείας EV της Nissan, ενισχύει τις οδηγικές επιδόσεις του rover, πάνω στην επιφάνεια του πλανήτηΗ Nissan Motor Co., Ltd. αποκάλυψε...

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μαθήματα προγραμματισμού drones σε μαθητές 9-12 ετών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα ο οποίος προετοιμάζει τους μικρούς μαθητές για το μέλλον, οργανώνοντας μαθήματα χειρισμού και προγραμματισμού drones.Ο...

COSMOTE e-Value: Αναπτυξιακή πορεία και δύο ευρωπαϊκές διακρίσεις

Tις ανάγκες εξυπηρέτησης συνολικά άνω των 70 εταιρειών από διάφορους κλάδους της οικονομίας (τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, ασφάλειες κ.λπ.), κάλυψε πέρσι η CΟSMOTE e-Value, με...

Σύστημα Regate Effective – SFA επιλέγει η ER-LAC

Παραμένοντας πιστή στους στόχους και τη δέσμευση ικανοποίησης των αναγκών και του πιο απαιτητικού πελάτη με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση πόρων και ενέργειας, η...

Honda: Προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για τη μείωση των θανάτων από τροχαία

Η Honda Motor Co., Ltd. πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα των προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας του μέλλοντος, τις οποίες η Honda εξελίσσει αυτή τη στιγμή, με...