24.7 C
Athens
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

«Κάρτα Φωνητικών Πληρωμών»: Η Thales αίρει τους περιορισμούς

Μια καινοτομία  που φέρνει περισσότερη αυτονομία και ευκολία στις πληρωμές των  ατόμων με προβλήματα όρασης

  • H Thales, χάρη στη τεχνογνωσία της στις ασφαλείς πληρωμές και τη συνδεσιμότητα, ανέπτυξε μια λύση για την προστασία των ατόμων με προβλήματα όρασης από απάτες ή λάθη που γίνονται στα καταστήματα.
  • Χάρη στην Κάρτα Φωνητικών Πληρωμών της Thales Gemalto, τα τυφλά άτομα και τα άτομα με προβλήματα όρασης θα απολαμβάνουν με περισσότερη αξιοπιστία και ανεξαρτησία την εμπειρία των πληρωμών στις καθημερινές τους αγορές, καθώς η καινοτόμος αυτή κάρτα αναφέρει φωνητικά το ποσό της κάθε συναλλαγής πριν από την επιβεβαίωσή της.

 Σήμερα, οι περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες δεν είναι προσαρμοσμένες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το 90% των ατόμων με προβλήματα όρασης έχει υπάρξει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του θύμα απάτης ή έχει έρθει αντιμέτωπο με κάποιο λάθος σε σημείο πώλησης.

Το στατιστικό αυτό στοιχείο ώθησε την Thales να αναπτύξει μια λύση που να προσφέρει περισσότερη εμπιστοσύνη και ανεξαρτησία στα άτομα με μειωμένη όραση κατά τη διάρκεια των καθημερινών συναλλαγών τους.

Kαινοτόμα υπηρεσία εκφώνησης

Αυτή η μοναδική καινοτόμα υπηρεσία εκφώνησης του κάθε βήματος μιας συναλλαγής, είναι πλέον πιστοποιημένη από τη Visa και τη Mastercard. 

Υπάρχει μια παγκόσμια δέσμευση για την προώθηση της ποικιλίας , για την οικοδόμηση ενός καλύτερου περιβάλλοντος για όλους χωρίς αποκλεισμούς. Η Thales μαζί με τον συνεργάτη της την εταιρεία Handsome1, αποφάσισε να αξιοποιήσει την καινοτομία της για να προσφέρει λύσεις χωρίς αποκλεισμούς στον τομέα των πληρωμών.

Για να επωφεληθούν από αυτήν, οι χρήστες της Κάρτας Φωνητικών Πληρωμών πρέπει απλώς να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή στο κινητό τους, η οποία συνδέεται μοναδικά με την κάρτα τους. Κάθε φορά που πραγματοποιούν μια πληρωμή, η εφαρμογή εκφωνεί το ποσό της συναλλαγής, προτού οι χρήστες το επιβεβαιώσουν με τον μυστικό τους κωδικό.

 «Στη Thales γνωρίζουμε ότι η καινοτομία είναι ικανή να λύσει πολλά προβλήματα. Γι’ αυτό, με την υποστήριξη της Handsome και βασιζόμενοι στη θεμελιώδη τεχνογνωσία μας σχετικά με την ανάπτυξη ασφαλών και εύχρηστων λύσεων πληρωμών, αποφασίσαμε να καταπολεμήσουμε τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν τα τυφλά άτομα και τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Έκτοτε, έγινε αντιληπτό ότι η λύση έχει αποδειχθεί χρήσιμη και για άλλες αναπηρίες. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τις καινοτομίες μας να συμβάλλουν στη δημιουργία πιο βιώσιμων και υπεύθυνων λύσεων πληρωμών.» ανέφερε ο Bertrand Knopf, Αντιπρόεδρος Τραπεζικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πληρωμών της Thales.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....

Εξοικονόμηση κόστους 250 δισ. δολάρια φέρνουν οι smart cities στον πλανήτη  

  της Νατάσας Φραγκούλη   Τον τίτλο της πιο «έξυπνης» πόλης στον πλανήτη για το 2023 κατακτά η Σαγκάη, η οποία και το 2022 είχε βρεθεί στην...

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε τα προϊόντα ήχου και εικόνας για το 2023

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας σειράς audiovisual για το 2023, η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε σήμερα τις νέες εμπειρίες προβολής, που αντιπροσωπεύουν το...

Sunday Premiere: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία «The Woman King» στη Nova

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Οι συνδρομητές της Nova...

Η προσβασιμότητα συναντά τον τουρισμό: Η Evenly στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

H Evenly, ως υποστηρικτής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσέφερε υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και αυτόματου υποτιτλισμού, σε όλη τη διάρκεια της...