Καλοκαιρινές εκπτώσεις στο Skroutz: Αύξηση 10% στη μέση αξία αγορών ανά χρήστη

- Advertisement -

Με τις καλοκαιρινές εκπτώσεις να έχουν τελειώσει, το Skroutz, το δημοφιλέστερο marketplace στην Ελλάδα, αναλύει και παρουσιάζει τα στοιχεία για την online αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τα δεδομένα λοιπόν, ο μέσος καταναλωτής ξόδεψε κατά μέσο όρο περί τα 62€ για τις εκπτωτικές του αγορές, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο εκπτώσεων, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των καταναλωτών στις προσφορές.

Οι αγαπημένες μέρες των καταναλωτών για τις εκπτωτικές του αγορές ήταν η Δευτέρα 28/07 και η Δευτέρα 04/08 με τους καταναλωτές λίγο πριν αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους να πραγματοποιούν ακόμα αγορές με τα απαραίτητα. Γεγονός που καταδεικνύεται και από το ποσοστό 22% των παραδόσεων σε Skroutz Point για την ευελιξία που προσφέρουν αλλά και το ποσοστό των Express παράδοσης παραγγελιών 16%.

Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στον αριθμό των Skroutz Plus χρηστών που επωφελήθηκαν από τα Plus Deals, καθώς σχεδόν 4 στους 10 χρήστες (39,6%) εκμεταλλεύτηκαν τις αποκλειστικές προσφορές Plus Deals της περιόδου των εκπτώσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κατηγορία Μόδα σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό αγορών με τουλάχιστον μία ειδική προσφορά Plus Deals (66,87%).

Το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους» είχε για ακόμα μία χρονιά μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές. Το ποσοστό των χρηστών (31,4%) που αξιοποίησε την δυνατότητα BNPL που προσφέρει η Skroutz, για τις εκπτωτικές τους καλοκαιρινές αγορές  παρουσιάζεται αυξημένο κατά 11% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ευκολία και η ευελιξία πληρωμών που προσφέρει το πρόγραμμα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τους καταναλωτές. Οι αγορές μόδας παραμένουν στην κορυφή την προτίμησης των χρηστών για BNPL (Buy Now Pay Later) αγορές με το 49% των χρηστών που χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” να πραγματοποιεί αγορά σε έκπτωση από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ακολουθούν οι κατηγορίες Υγεία- Ομορφιά και Σπίτι – Κήπος με ποσοστό 22% και 19,7% αντίστοιχα. Παραμένοντας στους τρόπους πληρωμής που επέλεξαν οι Έλληνες καταναλωτές κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, οι τρόποι πληρωμής Google και Apple Pay φαίνεται ότι είχαν την τιμητική τους με το 21% των χρηστών να τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης για τις on-the-go αγορές τους.

Δεδομένα σε επίπεδο κατηγορίας

Οι καταναλωτές επέλεξαν να δαπανήσουν περισσότερα για προϊόντα από τις κατηγορίες Μόδα, Τεχνολογία, Υγεία-Ομορφιά και Σπίτι-Κήπος. Συνεχίζοντας την ίδια τάση με πέρυσι, η κατηγορία Μόδα σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό αγορών με έκπτωση (37,8%), και ακολουθούν οι κατηγορίες Τεχνολογία (16,8%) και αγορές Supermarket (13%). Συνολικά το μέσο ποσοστό έκπτωσης κινήθηκε σε παρόμοια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι – κοντά στο 12% και για τα δύο έτη. Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες με τα υψηλότερα ποσοστά έκπτωσης κατά μέσο όρο ήταν οι κατηγορίες Μόδα, Βιβλία, Επαγγελματικά – B2B και Τεχνολογία.

Αναλυτικά, οι κατηγορίες στις οποίες οι καταναλωτές επωφελήθηκαν περισσότερο επί των εκπτώσεων και πραγματοποίησαν περισσότερες αγορές, διαμορφώνονται ως εξής:

Κατηγορία Ποσοστό αγορών με έκπτωση (επί του συνόλου των αγορών ανά κατηγορία)
Μόδα 37,8%
Τεχνολογία 16,8%
Supermarket 13%
Παιδικά – Βρεφικά 12,8%
Σπίτι – Κήπος 12,8%
Επαγγελματικά – B2B 12,5%
Υγεία – Ομορφιά 11,6%
Hobby – Αθλητισμός 11,6%
Auto – Moto 9,3%
Βιβλία 6,1%

*Τα δεδομένα αφορούν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την περίοδο των θερινών εκπτώσεων (14/07 – 31/ 08/ 2025) και αφορά σε αγορές προϊόντων σε έκπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

Από τη δήλωση του αποτυπώματος άνθρακα προϊόντος σε επαληθεύσιμα δεδομένα: Γιατί η LG electronics...

Στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, οι προσδοκίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...