Κ. Χατζηδάκης: Ζήτησε περισσότερες θέσεις εργασίας και αυξημένες εισπράξεις για το Δημόσιο από την «Ελληνικός Χρυσός»

- Advertisement -

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Βόρειο Ελλάδα (11-13 Σεπτεμβρίου) μετέβησαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές (Χαλκιδική), όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του μητρικού ομίλου Eldorado Gold George Burns, τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή Έργων Ελλάδας της Eldorado Gold Χρήστο Μπαλάσκα, τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρη Δημητριάδη, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σκοπός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν να πραγματοποιήσει αυτοψία στο πεδίο και να ενημερωθεί για την πορεία των έργων της εταιρείας στην περιοχή των μεταλλείων Κασσάνδρας (Σκουριές, Στρατώνι – Μαύρες Πέτρες, Ολυμπιάδα), καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών  για την επικαιροποίηση της σύμβασης μεταβίβασης με βάση το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνέχεια οι κ.κ. Χατζηδάκης και Σδούκου είχαν συνάντηση τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλλιάνο, με δεδομένο ότι η επένδυση αναπτύσσεται εντός των ορίων του Δήμου Αριστοτέλη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε προς όλες τις πλευρές ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της επένδυσης, υπό τις εξής τέσσερις προϋποθέσεις:

Πρώτον, ότι θα δημιουργηθούν αισθητά περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις υφιστάμενες

Δεύτερον, ότι οι όροι της σύμβασης θα διασφαλίζουν ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης είναι σύμφωνο με τις προβλέψεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Τρίτον, ότι θα αυξηθούν οι εισπράξεις του Δημοσίου (μεταλλευτικά τέλη – royalties)

Tέταρτον, ότι θα υπάρξουν oυσιώδη αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία (πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής)

Βασική στόχευση είναι η επένδυση να έχει αναπτυξιακό πρόσημο, σεβόμενη παράλληλα το περιβάλλον, να τηρεί δηλαδή την βασική αρχή που διατρέχει όλες τις δράσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...

Η ΕΕΤΤ αποχαιρετά τον Πρόεδρό της, Καθηγητή Δημήτρη Βαρουτά

Με βαθιά οδύνη η Διοίκηση και το προσωπικό της...

Πάνω από 1,2 δισ. επιβάτες θα ταξιδεύουν με ψηφιακά διαπιστευτήρια έως το 2035

Επιταχύνεται η ψηφιοποίηση των διεθνών μετακινήσεων, με τα ψηφιακά...