Τον διεθνή προσανατολισμό και την ενίσχυση της θέσης της AVAX στην εγχώρια αγορά μέσω σημαντικών έργων υποδομής οι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας επιβεβαίωσε η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της, στην οποία αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η αλλαγή της επωνυμίας σε AVAX.
Στη ΓΣ εκλέχθηκε επίσης το νέο διοικητικό συμβούλιο και εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 20 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά στη χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας, εγκρίθηκε η μετονομασία της ιστορικής εταιρείας «J&P – ABAΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» σε ΑΒΑΞ (AVAX) και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, με τιμή 0,30€ ανά μετοχή. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, έχουν δεσμευτεί ότι θα συμμετέχουν οι οικογένειες Ιωάννου, Μιτζάλη και Κουβαρά. Παράλληλα, στο πλαίσιο υιοθέτησης σύγχρονων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτείται, περιλαμβάνοντας πλέον 4 εκτελεστικά μέλη, 1 μη εκτελεστικό μέλος και 3 ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.
H νέα επωνυμία, σε συνδυασμό με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σηματοδοτούν την απαρχή μιας νέας εποχής για την AVAX. Διατηρώντας στον πυρήνα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας τις Κατασκευές, τις Παραχωρήσεις και την Ενέργεια η AVAX, που διεθνώς απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, θέτει ως στρατηγικές προτεραιότητες για την επόμενη μέρα τη διεύρυνση και επέκταση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, καθώς και τη ενίσχυση της θέσης στην εγχώρια αγορά, συμμετέχοντας σε σημαντικά έργα υποδομών με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Παράλληλα, η Εταιρεία εγγυάται την ολοκλήρωση του ανεκτέλεστου των έργων που έχει ήδη αναλάβει.
Σε ό,τι αφορά την διεθνή παρουσία της, η Εταιρεία στοχεύει σε επέκταση των δραστηριοτήτων της διεκδικώντας και υλοποιώντας σημαντικά έργα υποδομών στις μεταφορές, οδοποιίες, ενεργειακά κ.ά. Παράλληλα, σημαντική είναι η παρουσία της AVAX στις αγορές του Ιράκ, όπου ξεχωρίζει η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος 1500MW, και του Κατάρ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα οδοποιίας αλλά και η κατασκευή του Qatar Foundation Stadium για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022.
Σημαντική επίσης θα παραμείνει η δραστηριότητα της AVAX στην Κύπρο όπου μετά την ολοκλήρωση του σύγχρονου Κέντρου Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου», η εταιρεία ολοκληρώνει την επέκταση της Μαρίνας Λεμεσού, με ορίζοντα αποπεράτωσης τον Απρίλιο του 2020, ενώ πρόσφατα οριστικοποιήθηκε η κοινοπρακτική ανάληψη σύμβασης για την κατασκευή του City of Dreams Mediterranean, ενός ολοκληρωμένου θέρετρου με Καζίνο στη Λεμεσό στο οποίο συμμετέχει με 60%, συνολικού προϋπολογισμού 270 εκατ. Ευρώ.
Στην εγχώρια αγορά, βασικός άξονας της AVAX είναι η συμμετοχή σε σημαντικά έργα υποδομών, όπως η επέκταση της Γραμμής 3 του Mετρό, συνολικού προϋπολογισμού 467 εκατ. ευρώ, για την οποία η Εταιρεία θα παραδώσει τον Ιούνιο 3 νέους σταθμούς. Επιπλέον, πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε μέσω ΣΔΙΤ το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ηλεία, ως μέρος της κοινοπραξίας «Μεσόγειος – AVAX – ΑΑΓΗΣ».
Παράλληλα, η AVAX έχει καταθέσει προσφορά για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, ως μέρος της κοινοπραξίας με τις εταιρείες Ghella και Alstom Transport. Επίσης, η Εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη σειράς σημαντικών έργων, όπως μεταξύ άλλων:
- Τα δύο τμήματα του Αυτοκινητόδρομου του Βόρειου Άξονα της Κρήτης, με παραχώρηση και ΣΔΙΤ
- Ο αγωγός Φυσικού Αερίου διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας, όπου έχει προεπιλεγεί
- Χερσαία τμήματα του αγωγού Φυσικού Αερίου «Ποσειδών».
Στον διαρκώς εξελισσόμενο τομέα της ενέργειας, η AVAX περιλαμβάνει στον στρατηγικό της σχεδιασμό την περαιτέρω αύξηση του σημαντικού μεριδίου που κατέχει η 100% θυγατρική της Volterra, μέσω της δραστηριοποίησης της στην ανάπτυξη έργων και παραγωγής ενέργειας, καθώς και στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Η Volterra συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές του κλάδου, με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών για το 2018 τα 86 εκατ. ευρώ και χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος 330 MW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, ενώ στην εγχώρια αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας κατέχει μερίδιο που ξεπερνά το 1,5% της συνολικής κατανάλωσης.
H ΑVAX φέρει ως κληρονομιά σχεδόν 80 χρόνια παρουσίας και δραστηριοποίησής στο χώρο των κατασκευών με ένα μεγάλο ιστορικό επιτυχημένων παραδόσεων, εμβληματικών έργων υποδομής, εταιρικής ανάπτυξης, συμβολής στην οικονομία και επιτυχημένης παρουσίας στις διεθνείς αγορές. Ως στόχο έχει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο, αναδεικνύοντας το ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν εταιρείες του βεληνεκούς της σε θέματα οικονομικής ανάκαμψης και προόδου.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι:
Σύμφωνα με την παράγραφο 4.1.3.3 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:
Στις 27.03.2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Εταιρείας στο Μαρούσι Ν. Αττικής, οδός Αμαρουσίου – Χαλανδρίου αρ. 16 η 2η Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας «J&P – ABAΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ».
Κατά τη συνεδρίαση της ως άνω Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσώπησαν το 35,80% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, ήτοι 27.803.390 μετοχές.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν, έχουν ως εξής:
Θέμα 1ο: Αλλαγή της επωνυμίας της Εταιρείας και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού της.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, ήτοι με 27.803.390 ψήφους (ποσοστό 35,80%), ενέκρινε την αλλαγή της επωνυμίας της Εταιρείας σε ΑΒΑΞ ΑΕ και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού της.
Θέμα 2ο: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, ήτοι με 27.803.390 ψήφους (ποσοστό 35,80%), εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με θητεία έως την 26.03.2022, το οποίο απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:
- Χρήστος Ιωάννου
- Κωνσταντίνος Κουβαράς
- Κωνσταντίνος Λυσαρίδης
- Κωνσταντίνος Μιτζάλης
- Αικατερίνη Πιστιόλη
- Χρήστος Σιάτης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
- Αλέξιος Σωτηρακόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
- Μιχάλης Χατζηπαύλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Θέμα 3ο: Προσαρμογή του ύψους του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας στα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την μη πραγματοποίηση της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας, όπως αυτή είχε αποφασιστεί με την από 03.09.2018 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, ήτοι με 27.803.390 ψήφους (ποσοστό 35,80%), ενέκρινε την προσαρμογή του ύψους του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας στα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την μη πραγματοποίηση της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας, όπως αυτή είχε αποφασιστεί με την από 03.09.2018 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, καθώς και την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα 4ο: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των ευρώ ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (20.000.000,00 €) με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης € 0,30/μετοχή και την έκδοση 66.666.666 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, ήτοι με 27.803.390 ψήφους (ποσοστό 35,80%), ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των ευρώ ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (20.000.000,00 €) με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης € 0,30/μετοχή και την έκδοση 66.666.666 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, καθώς και την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.







