Ξεκινά ο διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

- Advertisement -

Για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς πείνα και φτώχεια, θα διαγωνιστούν μαθητές από όλον τον κόσμο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.OTM 2018 (World Robot Olympiad), που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018 στην Ταϊλάνδη, με θέμα  «Food Matters». Στην Ελλάδα, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη των μαθητών της ελληνικής αποστολής, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα, διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι μαθητές από όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018, στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr).

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ρομποτικές κατασκευές σχετικές με την καλλιέργεια, τη διανομή και την κατανάλωση της τροφής. Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Zero Hunger», τα παιδιά θα πρέπει να σκεφτούν νέους καινοτόμους τρόπους που θα βελτιώσουν τη διατροφική αλυσίδα και θα συμβάλουν στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας στον πλανήτη. Ο τελικός του ελληνικού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, αφού ολοκληρωθούν οι περιφερειακοί διαγωνισμοί σε όλη τη χώρα.

Η COSMOTE, για ακόμη μία χρονιά, στηρίζει την Εκπαιδευτική Ρομποτική, στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί, επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εκπαίδευση των νέων, με όραμα να συμβάλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Η χώρα μας έχει μέχρι σήμερα δύο ολυμπιακές διακρίσεις στην World Robot Olympiad. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διεθνή διοργάνωση αφιερωμένη στην επιστήμη, στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση, που συγκεντρώνει μαθητές και νέους από όλον τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της επίλυσης προβλημάτων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...