10.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Ίδρυμα Vodafone: To πρόγραμμα Generation Next δίπλα στους εκπαιδευτικούς της Νάξου  

Digital Storytelling και App Invertor οι θεματικές των  εργαστηρίων για τους εκπαιδευτικούς

 Το Ίδρυμα Vodafone, μέσω του προγράμματος Generation Next, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Amazon “Naxos, Smart Island’’, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας των νέων τεχνολογιών στη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκαν στο διάστημα 18 έως 20 Νοεμβρίου 2022, δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νάξου.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείου Βίβλου Νάξου, όπου οι 17 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν έλαβαν γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο για τις δεξιότητες και τα πλεονεκτήματα της STEM εκπαίδευσης, στοχεύοντας αφενός στην επίλυση τοπικών προβλημάτων και αφετέρου στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας για όλους.

Η αξία και η τεχνική της ψηφιακής αφήγησης ιστοριών

Η αξία και η τεχνική της ψηφιακής αφήγησης ιστοριών -Digital Storytelling- ήταν το κεντρικό θέμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στοχεύοντας στη δημιουργία διασυνδέσεων μεταξύ κειμένων και στοιχείων, η θεματική εστίασε στη σωστή χρήση των ψηφιακών εργαλείων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να προχωρήσουν στην καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση εννοιών, καταστάσεων και πεδίων «ζωντανεύοντας» μια αφήγηση.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες δούλεψαν σε ομάδες και εστιάζοντας στο νησί της Νάξου, δημιούργησαν ιστορίες, οι οποίες αποδόθηκαν ψηφιακά.

Το εργαστήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εστίασε στην εκμάθηση του προγραμματισμού και την απόκτηση γνώσεων αναφορικά με τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά μέσω του ανοικτού λογισμικού App Inventor.

Σκοπός του σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να δώσει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εισαχθούν στον κόσμο του App Development, μαθαίνοντας τις βασικές λειτουργίες του App Inventor και δημιουργώντας τις πρώτες τους απλές εφαρμογές για το κινητό. Οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν μια εφαρμογή που αναδεικνύει τόσο ιστορικά όσο και γαστρονομικά, πολιτισμικά στοιχεία της Νάξου.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη Ιδρύματος Vodafone δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς στο Ίδρυμα Vodafone, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε  στην πρωτοβουλία ‘’Naxos, Smart Island’’.

Τα δύο αυτά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο νησί στο πλαίσιο του προγράμματος Generation Next, συνδυάζουν τη βιωματική μάθηση, τη διαθεματική προσέγγιση, την εργασία σε ομάδες με κεντρικό εργαλείο τους την τεχνολογία. Ξεκινώντας από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, βασικό στόχος μας είναι η εξοικείωση των μαθητών με ψηφιακά εργαλεία, ενδυναμώνοντας παράλληλα δεξιότητες όπως είναι η επίλυση προβλήματος, η συνεργασία, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη».

Το Ίδρυμα Vodafone συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια προσφοράς και δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, υλοποιώντας στον τομέα της Εκπαίδευσης προγράμματα που ενισχύουν τις δεξιότητες της νέας γενιάς. Το Generation Next υλοποιείται από το 2017, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής και μέχρι σήμερα μετρά περισσότερους από 95.000 ωφελούμενους.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

“The Last of Us”: Η πολυαναμένομενη σειρά του ΗΒΟ αποκλειστικά διαθέσιμη στο Vodafone TV

Το “The Last of Us”, η πρώτη σειρά παραγωγής ΗΒΟ που βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Sony για το Playstation από το 2013, με...

Huawei FreeBuds 5i: Τα καλύτερα TWS ακουστικά, με τιμή κάτω από 100 ευρώ

HUAWEI FreeBuds 5i: Ήχος Hi-Res, άνεση και υψηλή τεχνολογία, όλα σε ένα ζευγάρι ακουστικά Κυκλοφόρησαν 26 Ιανουαρίου από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei Κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά...

Απλά Ψηφιακά 85: H eTurn (Δημήτρης Θεοφάνους) και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι phygital καταναλωτές και το ελληνικό γραφείο του Viber

Τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προσφέρει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και το πως ψηφιοποιεί τη Φωνή του Δημότη ώστε να εισακούεται από τις αυτοδιοικητικές...

Αυξάνεται η πίτα των online αγορών-Ρhygital γίνονται οι Έλληνες

  της Νατάσας Φραγκούλη   Αυξάνεται η πίτα του e-commerce στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι καταναλωτές δείχνουν να επιλέγουν το πάντρεμα των online αγορών και...

Σε δημόσια διαβούλευση έργο για την εξ΄ αποστάσεως εργασία στο δημόσιο, προϋπολογισμού 72,4 εκατ. ευρώ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Κοινωνία της Πληροφορίας το  Τεύχους Διακήρυξης που αφορά σε Ηλεκτρονικό Ανοικτό για το έργο «Προμήθεια...