19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ιδρυμα Vodafone: Ένας στους τρεις εργαζομένους έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση τους τελευταίους 12 μήνες

Αποκαλυπτική έρευνα που διεξήχθη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Έρευνα του Ιδρύματος Vodafone, που διεξήχθη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, επισημαίνει ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων σε μία σειρά από χώρες υπέστη ενδοοικογενειακή κακοποίηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, με περισσότενο αυξερους από τους μισούς εξ αυτών να δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο φαινόμήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου COVID-19. Τα στοιχεία αυτά έρχονται στο φως την ώρα που και στην Ελλάδα αντίστοιχα περαστικά απασχολούν την κοινή γνώμη και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της συνεργασίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όλοι οι πελάτες σταθερής και κινητής της Vodafone έχουν τη δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας, χωρίς καμία χρέωση προς τη Γραμμή SOS 15900.

Τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες

Σύμφωνα με την έρευνα, παρά την αύξηση της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, ένα μικρό ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο χώρος εργασίας τους διαθέτει  πολιτική για την υποστήριξη των θυμάτων. Τα νέα ευρήματα επιβεβαίωσαν την κατεπείγουσα ανάγκη των εργοδοτών να εφαρμόσουν πολιτικές, που αντικατοπτρίζουν το μεταβαλλόμενο, υβριδικό, εργασιακό μοντέλο μετά την πανδημία, και λαμβάνουν υπόψη τον αυξανόμενο ρόλο του χώρου εργασίας ως ενός «ασφαλούς χώρου» για όσους βιώνουν ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Η έρευνα της Opinium απευθύνθηκε σε περισσότερους από 4.700 εργαζομένους από εννέα χώρες τον Σεπτέμβριο του 2021, βασιζόμενη σε προηγούμενη έρευνα της Vodafone, που διεξήχθη το 2020. Ακολουθούν βασικά ευρήματά της:

  • Ένας στους τρεις εργαζομένους (32%) έχει υποστεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (56%) που έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή κακοποίηση τον τελευταίο χρόνο, δήλωσαν ότι η πανδημία της νόσου COVID-19 αύξησε τη συχνότητα της κακοποίησής τους.
  • Το ένα τρίτο (33%) των συμμετεχόντων που έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή κακοποίηση τον τελευταίο χρόνο, δήλωσαν ότι το εργασιακό τους περιβάλλον, τους παρείχε πρόσβαση σε ασφαλή χώρο εργασίας.
  • Σχεδόν όλοι (94%) οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι η ενδοοικογενειακή κακοποίηση είχε αντίκτυπο στην απόδοση της εργασίας τους, με το ένα τρίτο (32%) να δηλώνει ότι είχε, επίσης, επηρεάσει σοβαρά την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.
  • Μόνο το 16% δήλωσε ότι ο χώρος εργασίας τους είχε μια ειδική πολιτική που υποστηρίζει τους επιζώντες ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Και τα παιδιά βιώνουν μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων

Η έρευνα της Opinium διαπίστωσε, επίσης, ότι και τα παιδιά βιώνουν μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων. Οι μισοί (49%) από τους εργαζομένους γονείς που έχουν βιώσει κακοποίηση τονίζουν ότι τα παιδιά τους γνώριζαν για τα γεγονότα, με τρεις στους δέκα (29%) να αναφέρουν ότι υπήρξαν και μάρτυρες της κακοποίησης. Αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στο παιδί, με τους μισούς να δηλώνουν ότι το παιδί τους ήταν αναστατωμένο (54%) ή φοβισμένο (53%) από την κακοποίηση.

Οι αρνητικές επιπτώσεις επεκτάθηκαν και στην εκπαίδευση των παιδιών τους, με το ένα τέταρτο (24%) να δηλώνει ότι το παιδί του άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο, ενώ το 12% να αναφέρει ως αποτέλεσμα ότι το παιδί του έχασε μέρες από το σχολείο.

Η Leanne Wood, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου Vodafone Group και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Vodafone δήλωσε: «Η έρευνά μας δείχνει ότι πρέπει να ενσωματώσουμε την υποστήριξη των θυμάτων κακοποίησης  στον χώρο εργασίας, στην COVID-19 εποχή που διανύουμε. Καθώς υιοθετούμε την υβριδική εργασία στη Vodafone, η υποστήριξη θυμάτων βίας είναι διαθέσιμη για τους εργαζομένους μας, ανεξάρτητα από το πώς ή πού εργάζονται. Με το να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, στοχεύουμε να βοηθήσουμε άλλους εργοδότες να υιοθετήσουν πολιτικές, ώστε μαζί να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να τερματιστεί ο κύκλος της κακοποίησης».

Παγκόσμια πολιτική για την ενδοοικογενειακή βία

Από το 2019 η Vodafone εφαρμόζει μία παγκόσμια πολιτική για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση, παρέχοντας άδεια 10 ημερών μετ’ αποδοχών και υποστήριξη με συμβουλευτική, ευέλικτη εργασία και βοήθεια στα θύματα βίας. Οι επιπρόσθετες ημέρες αδείας δίνουν στους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τη βία στην καθημερινότητά τους, τον χρόνο που χρειάζονται προκειμένου να διαχειριστούν την κατάστασή τους, όπως να αναζητήσουν βοήθεια και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη, να παραστούν σε διαδικασίες αστυνομικής ή δικαστικής φύσεως, να διεκπεραιώσουν ζητήματα μετακόμισης, να υποστηρίξουν τα παιδιά τους.

Η έρευνα διεξήχθη σε 4.762 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Τουρκία, την Κένυα και την Ιρλανδία μεταξύ 1-20 Σεπτεμβρίου 2021, χρηματοδοτούμενη από το Ίδρυμα Vodafone.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πάροχος που κάνει «άλμα» και αλλάζει τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας

Ποια είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, όσον αφορά τη χρήση του smartphone; Τι είναι αυτό για το οποίο διαρκώς αγωνιούν...

Intrakat: Σύμβαση €9,75 εκατ. με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, η Intrakat υπέγραψε εκτελεστική σύμβαση συμφωνίας – πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, με την δημόσια εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού ύψους...

Mastercard Fintech Forum: Μεγάλος νικητής η καινοτομία – Coriunder και Moveo.ai είναι οι δύο fintech που ξεχώρισαν

Η Mastercard στέκεται αρωγός στην ανάδειξη των νεοφυών επιχειρήσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, υλοποιώντας για ακόμα μία φορά την επιτυχημένη εκδήλωση για το οικοσύστημα του...

Η Salesforce λανσάρει τεχνητή νοημοσύνη νέας γενιάς για το Slack

Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Slack AI, μιας εύκολης και αξιόπιστης δημιουργικής ΤΝ (AI) που διατίθεται εγγενώς στο Slack, ως «απάντηση» στις ανάγκες...

Η Nova επιστρέφει στην πόλη, επενδύοντας σε βιώσιμα κτίρια

Η νέα Nova, συμπληρώνοντας ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, μετεγκαθίσταται στη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία είναι πλέον η νέα έδρα της εταιρείας, και σε τρεις...