9.3 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Η Xerox και η Πολιτεία της Βικτώρια συνεργάζονται για τη λύση του παγκόσμιου προβλήματος της συντήρησης των υποδομών

 

  • 42% όλων των γεφυρών είναι τουλάχιστον 50 ετών και σχεδόν 231.000 γέφυρες χρειάζονται εργασίες επισκευής και συντήρησης.
  • Περίπου 11.000 από τις 25.000 σιδηροδρομικές γέφυρες της Γερμανίας είναι άνω των 100 ετών και το 7% των γεφυρών στη Γαλλία διατρέχει κίνδυνο κατάρρευσης.

Η Xerox και η Κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώρια στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να λανσάρουν την Eloque, μία κοινή επιχείρηση για τη διάθεση στην αγορά νέων τεχνολογιών που θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν την εξ’ αποστάσεως δομική ακεραιότητα των γεφυρών.

Η λύση της Eloque εισάγει τη βιομηχανική τεχνολογία του Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things), που χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς αισθητήρες οπτικών ινών που είναι προσαρτημένοι σε μια γέφυρα για την ακριβή μέτρηση και εκτίμηση της δομικής καταπόνησης, της θερμικής απόκρισης, της καμπτικής καταπόνησης, των φορτίων, των κραδασμών, και της διάβρωσης που αποτελούν μετρήσεις της δομικής ακεραιότητας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται προηγμένες αναλύσεις για την αξιολόγηση των δεδομένων των αισθητήρων και την παροχή πληροφοριών απευθείας στους ιδιοκτήτες και χειριστές γεφυρών σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να ελέγχουν κατά πόσο μία γέφυρα χρησιμοποιείται πέραν του δέοντος ή υποχρησιμοποιείται, κατά πόσον έχει δομικά προβλήματα ή ζημιές οι οποίες απαιτούν επισκευή.

Το 42% όλων των γεφυρών είναι τουλάχιστον 50 ετών

Σύμφωνα με την Έκθεση των Υποδομών της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών για 2021, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 42% όλων των γεφυρών είναι τουλάχιστον 50 ετών και σχεδόν 231.000 γέφυρες χρειάζονται εργασίες επισκευής και συντήρησης. Αυτό το πρόβλημα αφορά όλη την υφήλιο μιας και υπολογίζεται ότι το 70% των γεφυρών της Αυστραλίας είναι άνω των 50 ετών ενώ περίπου 11.000 από τις 25.000 σιδηροδρομικές γέφυρες της Γερμανίας είναι άνω των 100 ετών και το 7% των γεφυρών στη Γαλλία διατρέχει κίνδυνο κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Xerox, John Visentin “Η γήρανση και η επιδείνωση των δημοσίων υποδομών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Πρωτοπορούμε με μία τεχνολογία που διαφυλάσσει την ασφάλεια των  γεφυρών,  παρατείνει τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής τους και επηρεάζει θετικά το σχεδιασμό. Η συνεργασία μας με την Κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώρια όχι μόνο μας επιτρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα για την Πολιτεία της Βικτώρια αλλά επίσης να επεκταθούμε γρήγορα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις.”

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε στο Κέντρο Έρευνας του Palo Alto  της Xerox (Palo Alto Research Center – PARC) και δοκιμάστηκε μέσω μίας συνεργασίας μεταξύ της Xerox και της VicTrack, της κρατικής επιχείρησης της Κυβέρνησης της Πολιτείας της Βικτώρια που είναι κάτοχος όλων των σιδηροδρομικών γραμμών και των γραμμών τραμ της Πολιτείας. Η λύση του PARC χρησιμοποιεί αισθητήρες και προηγμένες αναλύσεις για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας σε γέφυρες για τη βελτιστοποίηση  του κύκλου ζωής των περιουσιακών στοιχείων.

Η Κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώρια δέσμευσε 50 εκατομμύρια δολάρια

Η Κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώρια δέσμευσε 50 εκατομμύρια δολάρια για την εισαγωγή της τεχνολογίας Eloque σε γέφυρες προτεραιότητας σε όλη την Πολιτεία της Βικτώρια, στην Αυστραλία. Η εν λόγω τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα έγκαιρης ανίχνευσης και πρόβλεψης προβλημάτων, επιτρέποντας την εύρεση ζητημάτων πριν αυτά γίνουν πιθανώς πιο  δαπανηρά ως προς την επισκευή τους και βοηθά τους πελάτες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τους προϋπολογισμούς συντήρησης.

Η Xerox είναι ο ελέγχων εταίρος της Eloque και αυτή είναι μέρος της στρατηγικής της για ευρεία είσοδο στην αγορά του Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things) με νέες βιομηχανικές προσφορές. Την προηγούμενη χρονιά, η Xerox ανακοίνωσε επίσης ότι το Κέντρο Έρευνας του Palo Alto  της Xerox (PARC)  συνεργάζεται με την Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (United States’ Defense Advanced Research Projects Agency – DARPA) για την ανάπτυξη μίας τεχνολογίας που μπορεί να επιτρέψει την μεγάλης κλίμακας παρακολούθηση των θαλασσών στα πλαίσια του προγράμματος Ocean of Things.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

SKY express: Εμπλουτίζει δυναμικά το θερινό της πρόγραμμα σε εσωτερικό και εξωτερικού 

Η SKY express εμπλουτίζει δυναμικά το θερινό πτητικό της πρόγραμμα με απευθείας πτήσεις σε 12 χώρες, 29 προορισμούς του εξωτερικού, ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας για...

Το TikTok Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας της Eurovision 2023

το TikTok ανακοινώνει ότι έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ως ο Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για δεύτερη...

BOX NOW: 400.000 παραδόσεις, 200.000 πελάτες και συνεργασία με περισσότερα από 600 eshops

Στο επίκεντρο οι ανάγκες του πελάτη, με περισσότερους από 200.000 να την έχουν εμπιστευτεί Με τεχνολογία αιχμής και με τις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη στο...

Δύο δημόσιες διαβουλεύσεις από την ΕΕΤΤ για το ραδιοφάσμα

Δύο δημόσιες διαβουλεύσεις έχει βγάλει στον αέρα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχετικά με το ραδιοφάσμα. Η πρώτη αφορά στην αναθεώρηση του Κανονισμού...

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Smart Readiness» για τα έξυπνα κτήρια

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Στην προκήρυξη του προγράμματος «Smart Readiness», που προβλέπει την επιδότηση της εγκατάστασης οπτικών ινών σε κτήρια μέσω Vouchers προχώρησε η...