22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Wind είναι ο νέος πάροχος καθολικής υπηρεσίας

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Καμία νέα αίτηση συμμετοχής δεν κατατέθηκε τελικά στον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή καθολικής υπηρεσίας στις τηλεπικοινωνίες. Η προθεσμία έληξε χθες και με απόφασή της η Επιτροπή ανέδειξε την Wind νέο καθολικό πάροχο έναντι 2,052 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η ΕΕΤΤ με την απόφασή της ανακηρύσσει Υπερθεματιστή για την παροχή Καθολικής Υπηρεσίας την εταιρεία WIND HELLAS A.E., με εκπλειστηρίασμα το οποίο ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια πενήντα δύο χιλιάδες ευρώ (2.052.000,00 €) και αποτελεί το μέγιστο ποσό το οποίο δύναται να αιτηθεί να αποζημιωθεί ανά έτος.

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της Καθολικής Υπηρεσίας έχει τροποποιηθεί, καθώς για πρώτη φορά ο πάροχος καλείται να παράσχει, όχι μόνο υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και ίντερνετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε από την ΕΕΤΤ μετείχε μόνο η NOVA – Wind.

Ο διαγωνισμός

Σύμφωνα με το διαγωνισμό, τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών Καθολικής Υπηρεσίας είναι τα ακόλουθα:

  • Υπηρεσία ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, με ελάχιστη ονομαστική ταχύτητα καθόδου (download) 10 Mbps και ανόδου (upload) 1 Mbps και με πραγματική ταχύτητα καθόδου (download) όχι μικρότερη από 4 Mbps και τουλάχιστον 30 GByte διαθέσιμα το μήνα, σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν προσφέρεται με σταθερή πάγια χρέωση (flat rate), ανεξαρτήτως κατανάλωσης δεδομένων.
  • Δωρεάν απεριόριστες κλήσεις σε αστικά και υπεραστικά ή χρόνο ομιλίας 1.500 λεπτών το μήνα προς σταθερά ή σταθερά και κινητά δίκτυα, σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν παρέχεται μέσω σταθερού δικτύου.

Για τα ανωτέρω, η χρέωση στον τελικό χρήστη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 27 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τελών.

Ο πάροχος

Ο πάροχος που αναλαμβάνει την Καθολική Υπηρεσία, η διάρκεια της οποίας είναι για τρία έτη, προβλέπεται να αναλάβει και το κόστος της σύνδεσης των απομακρυσμένων περιοχών, εάν αυτό δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, τη διαφορά αναλαμβάνει να καλύψει ο τελικός χρήστης ή οι χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι το τεύχος προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού προέβλεπε την επιλογή παρόχους καθολικής υπηρεσίας  μέσω μειοδοτικής δημοπρασίας πολλαπλών γύρων, από τον Ιανουάριο του 2023 και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών. Σύμφωνα με την προκήρυξη όποια εταιρεία προσέφερε το μικρότερο ποσό θα αναλάμβανε τη σχετική υποχρέωση.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το μεγάλο κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης έρχεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις αλλά η Ελλάδα προλαβαίνει να προσαρμοστεί

Οι οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ελλάδα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10...

Μιχάλης Τσαμάζ: «Φεύγω στην ιδανική συγκυρία για τον ΟΤΕ»

«Ένας manager πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει. Και για εμένα τώρα ήταν αυτή η...

N. Σταθόπουλος (BC Partners): Case Study επιτυχίας η Ελλάδα – Καμία συμφωνία ακόμα για την πώληση της Nova

Για το επενδυτικό περιβάλλον σε Ελλάδα, εξωτερικό, καθώς και για την πορεία των επενδυτικών κινήσεων της BC Partners στην χώρα μίλησε ο Νίκος Σταθόπουλος, Chairman,...

Επιστροφές προϊόντων τώρα και σε Skroutz Point

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να προχωρούν σε επιστροφές προϊόντων χρησιμοποιώντας το δίκτυο Skroutz Point. Δίνεται...

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ αναμένεται να βάλει το έργο των...