17.2 C
Athens
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Η Wind είναι ο νέος πάροχος καθολικής υπηρεσίας

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Καμία νέα αίτηση συμμετοχής δεν κατατέθηκε τελικά στον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή καθολικής υπηρεσίας στις τηλεπικοινωνίες. Η προθεσμία έληξε χθες και με απόφασή της η Επιτροπή ανέδειξε την Wind νέο καθολικό πάροχο έναντι 2,052 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η ΕΕΤΤ με την απόφασή της ανακηρύσσει Υπερθεματιστή για την παροχή Καθολικής Υπηρεσίας την εταιρεία WIND HELLAS A.E., με εκπλειστηρίασμα το οποίο ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια πενήντα δύο χιλιάδες ευρώ (2.052.000,00 €) και αποτελεί το μέγιστο ποσό το οποίο δύναται να αιτηθεί να αποζημιωθεί ανά έτος.

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της Καθολικής Υπηρεσίας έχει τροποποιηθεί, καθώς για πρώτη φορά ο πάροχος καλείται να παράσχει, όχι μόνο υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και ίντερνετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε από την ΕΕΤΤ μετείχε μόνο η NOVA – Wind.

Ο διαγωνισμός

Σύμφωνα με το διαγωνισμό, τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών Καθολικής Υπηρεσίας είναι τα ακόλουθα:

  • Υπηρεσία ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, με ελάχιστη ονομαστική ταχύτητα καθόδου (download) 10 Mbps και ανόδου (upload) 1 Mbps και με πραγματική ταχύτητα καθόδου (download) όχι μικρότερη από 4 Mbps και τουλάχιστον 30 GByte διαθέσιμα το μήνα, σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν προσφέρεται με σταθερή πάγια χρέωση (flat rate), ανεξαρτήτως κατανάλωσης δεδομένων.
  • Δωρεάν απεριόριστες κλήσεις σε αστικά και υπεραστικά ή χρόνο ομιλίας 1.500 λεπτών το μήνα προς σταθερά ή σταθερά και κινητά δίκτυα, σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν παρέχεται μέσω σταθερού δικτύου.

Για τα ανωτέρω, η χρέωση στον τελικό χρήστη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 27 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τελών.

Ο πάροχος

Ο πάροχος που αναλαμβάνει την Καθολική Υπηρεσία, η διάρκεια της οποίας είναι για τρία έτη, προβλέπεται να αναλάβει και το κόστος της σύνδεσης των απομακρυσμένων περιοχών, εάν αυτό δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, τη διαφορά αναλαμβάνει να καλύψει ο τελικός χρήστης ή οι χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι το τεύχος προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού προέβλεπε την επιλογή παρόχους καθολικής υπηρεσίας  μέσω μειοδοτικής δημοπρασίας πολλαπλών γύρων, από τον Ιανουάριο του 2023 και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών. Σύμφωνα με την προκήρυξη όποια εταιρεία προσέφερε το μικρότερο ποσό θα αναλάμβανε τη σχετική υποχρέωση.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή και της Ποδοσφαιρίστριας αποκλειστικά στο Novasports!

Η γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και φέτος στο Novasports! Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, οι φίλοι του ποδοσφαίρου, θα έχουν την ευκαιρία...

Σε διαβούλευση μέχρι 19 Δεκεμβρίου το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Open Government Partnership (OGP)

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – «Open...

Vimodji: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για την καινοτόμο ελληνική startup

Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς ενισχύει τη βάση των χρηστών του το Vimodji, το καινοτόμο ελληνικό startup, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής video μηνυμάτων...

Regate Effective – SFA επιλέγει η PROVIL S.A. πραγματοποιώντας έως και 35% ανάπτυξη το 2022

H Regate, μέλος του Ομίλου SOFTONE, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του Regate Effective – SFA στην Provil. Η Provil , η ελληνική εταιρεία που για περισσότερα...

Απλά Ψηφιακά: Η AWS, οι εξελίξεις στη Lamda Hellix, η Nova και το… YouTube

Τα σχέδια της Amazon Web Services για την χώρα μας, τις εξελίξεις στον κλάδο των Data Center αλλά και τα ευρύτερα νέα της εγχώριας...