13.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Η Terracom ανάμεσα στις επτά ελληνικές startups που στηρίζει η EBRD

Η Terracom είναι ανάμεσα στις επτά πολλά υποσχόμενες, καινοτόμες startup της Ελλάδας που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) – Star Venture – που χρηματοδοτείται από το Ειδικό Ταμείο Τεχνικής Συνεργασίας TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund μέσω του Small Business Impact Fund.

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την οργάνωση και ανάπτυξή τους, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.

Οι επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων «Thea Incubator», την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Kαλά αποτελέσματα από την πρώιμη εφαρμογή του προγράμματος

«Αυτό που πραγματικά λείπει από το ελληνικό οικοσύστημα είναι το εργαλείο που μπορεί να στηρίξει νεοσύστατες εταιρείες που δεν είναι έτοιμες για τη πρώτη τους ή την επόμενη χρηματοδότηση αλλά έχουν εξαιρετικές ιδέες. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να τους τις φέρει στο φως, ώστε να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ήδη καλά αποτελέσματα από την πρώιμη εφαρμογή του προγράμματος και θα περιμέναμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα. Είμαστε εδώ και ενθαρρύνουμε την EBRD να επιδιώξει στενότερη συνεργασία με τους εθνικούς θεσμούς», ανέφερε στην ομιλία του ο Γ. Τσακίρης.

Η επικεφαλής της EBRD σε Ελλάδα και Κύπρο Andreea Moraru τόνισε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ξεκινάμε το πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων προσφέροντας συμβουλευτική και mentoring στην Ελλάδα. Η χώρα έχει ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα με επιχειρήσεις με υψηλή ποιότητα και προοπτικές, πολλούς επιταχυντές accelerators και ένα πολλά υποσχόμενο επενδυτικό κοινό.

Παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα προκλήσεις για τις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η δυσκολία στη πρόσβαση χρηματοδότησης και η ανάπτυξη των πωλήσεών τους, και είμαστε εδώ για να τις υποστηρίξουμε. Αυτό δε θα ήταν δυνατό χωρίς τη βοήθεια του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund».

Το Ταμείο έχει συνεισφέρει 500.000 ευρώ

O εκπρόσωπος του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα Sherman Kuo έκανε λόγο για «ένα ορόσημο στην ιστορία της συνεργασίας μας με την EBRD. Το πρόγραμμα Star Venture είναι το πρώτο έργο του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund μέσω του οποίου σε συνεργασία με την EBRD βοηθάει τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Το Ταμείο έχει συνεισφέρει 500.000 ευρώ στο ταχέως αναπτυσσόμενο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα.»

Η Terracom θεωρεί ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα Star Venture με αποδεδειγμένη αξία στο παρελθόν αλλά και την αναγνωρισιμότητα και ποιότητα που του προσδίδουν οι συμμετέχοντες, θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης και δικτύωσης της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Star Venture πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Advice for Small Businesses» της EBRD που χρηματοδοτείται από την Ελληνική Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Θέσεις στάθμευσης μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων: Όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία τους

Οι όροι και οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας σταθμών μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων, αλλά και ποδηλάτων, ως ανεξάρτητες εγκαταστάσεις ή ως συμπληρωματικές εντός άλλων εγκαταστάσεων, καθορίζονται...

Ψηφιακά η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου

Μέσω του gov.gr εκδίδεται πλέον η άδεια πολιτικού γάμου από τους δήμους της χώρας. Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής...

Ο Όμιλος SOFTONE υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Θέτοντας σταθερά τις βάσεις για τη διαμόρφωση και διαρκή τήρηση ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που εκτιμά και διαχειρίζεται την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού του, ο...

Και μέσω Προξενικών Αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Ελληνες του Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων Προξενικών Αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) έχουν εφεξής...

Ίδρυμα Vodafone: To πρόγραμμα Generation Next δίπλα στους εκπαιδευτικούς της Νάξου  

Digital Storytelling και App Invertor οι θεματικές των  εργαστηρίων για τους εκπαιδευτικούς  Το Ίδρυμα Vodafone, μέσω του προγράμματος Generation Next, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της...