18.1 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Η Terracom ανάμεσα στις επτά ελληνικές startups που στηρίζει η EBRD

Η Terracom είναι ανάμεσα στις επτά πολλά υποσχόμενες, καινοτόμες startup της Ελλάδας που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) – Star Venture – που χρηματοδοτείται από το Ειδικό Ταμείο Τεχνικής Συνεργασίας TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund μέσω του Small Business Impact Fund.

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την οργάνωση και ανάπτυξή τους, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.

Οι επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων «Thea Incubator», την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Kαλά αποτελέσματα από την πρώιμη εφαρμογή του προγράμματος

«Αυτό που πραγματικά λείπει από το ελληνικό οικοσύστημα είναι το εργαλείο που μπορεί να στηρίξει νεοσύστατες εταιρείες που δεν είναι έτοιμες για τη πρώτη τους ή την επόμενη χρηματοδότηση αλλά έχουν εξαιρετικές ιδέες. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να τους τις φέρει στο φως, ώστε να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ήδη καλά αποτελέσματα από την πρώιμη εφαρμογή του προγράμματος και θα περιμέναμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα. Είμαστε εδώ και ενθαρρύνουμε την EBRD να επιδιώξει στενότερη συνεργασία με τους εθνικούς θεσμούς», ανέφερε στην ομιλία του ο Γ. Τσακίρης.

Η επικεφαλής της EBRD σε Ελλάδα και Κύπρο Andreea Moraru τόνισε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ξεκινάμε το πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων προσφέροντας συμβουλευτική και mentoring στην Ελλάδα. Η χώρα έχει ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα με επιχειρήσεις με υψηλή ποιότητα και προοπτικές, πολλούς επιταχυντές accelerators και ένα πολλά υποσχόμενο επενδυτικό κοινό.

Παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα προκλήσεις για τις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η δυσκολία στη πρόσβαση χρηματοδότησης και η ανάπτυξη των πωλήσεών τους, και είμαστε εδώ για να τις υποστηρίξουμε. Αυτό δε θα ήταν δυνατό χωρίς τη βοήθεια του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund».

Το Ταμείο έχει συνεισφέρει 500.000 ευρώ

O εκπρόσωπος του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα Sherman Kuo έκανε λόγο για «ένα ορόσημο στην ιστορία της συνεργασίας μας με την EBRD. Το πρόγραμμα Star Venture είναι το πρώτο έργο του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund μέσω του οποίου σε συνεργασία με την EBRD βοηθάει τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Το Ταμείο έχει συνεισφέρει 500.000 ευρώ στο ταχέως αναπτυσσόμενο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα.»

Η Terracom θεωρεί ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα Star Venture με αποδεδειγμένη αξία στο παρελθόν αλλά και την αναγνωρισιμότητα και ποιότητα που του προσδίδουν οι συμμετέχοντες, θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης και δικτύωσης της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Star Venture πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Advice for Small Businesses» της EBRD που χρηματοδοτείται από την Ελληνική Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ επενδυτικά σχήματα διεκδικούν το λιμάνι του Βόλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, προχώρησε στην προεπιλογή των επενδυτικών σχημάτων που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή...

Δράση και μυστήριο στη Sunday Premiere στη NOVA: «Last Seen Alive»!

Ο Απρίλιος έρχεται με δράση και μυστήριο στη Sunday Premiere στη NOVA! Αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου (22:00) οι συνδρομητές θα απολαύσουν στο Novacinema1...

5G Ventures: Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός επενδύει στην EdgeQ

Η 5G Ventures ανακοινώνει τη συνεπένδυση του Ταμείου Φαιστός (series B financing round), μαζί με επενδυτικά κεφάλαια κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην εταιρεία...

Intrakat: Επισφραγίστηκε η συμφωνία για την εξαγορά της «ΑΚΤΩΡ»

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της εξαγοράς από την Intrakat του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ). Το τίμημα που θα καταβάλει η...

Η «κούπα» του Final Four στο NCAA θα κριθεί αποκλειστικά στο παρκέ του Novasports

To NCAA, το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ με τον… τρελό ρυθμό, το μοναδικό θέαμα, τα αστέρια του μέλλοντος και το περίφημο «March Madness» μπαίνει στην...