20.3 C
Athens
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Η τεχνολογία Canon UVgel φέρνει την επανάσταση στην εμπορική εκτύπωση

Οι συνθήκες αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς στη βιομηχανία ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλου φορμά. Η τεχνολογία εκτύπωσης χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο έξω από τον παραδοσιακό κλάδο διαφήμισης, πινακίδων και προβολής. Και με την εκτύπωση ταπετσαριών και εσωτερικών διακοσμήσεων να παρουσιάζουν άνοδο, η αγορά γραφικών εφαρμογών μεγάλου φορμά εξελίσσεται περισσότερο ενδιαφέρουσα από ποτέ.

Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έρευνα για τις τάσεις στην εκτύπωση μεγάλου φορμά που διεξήχθη από την Keypoint Intelligence, κατέδειξε ότι το 70% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι οι όγκοι εκτύπωσής τους σε μεγάλο φορμά θα αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες. Επιπλέον, η παγκόσμια ανάπτυξη όγκων εκτύπωσης μεγάλου μεγέθους, συγκεντρωτικά, σε τεχνολογίες εκτύπωσης λατέξ, οικολογικού διαλύτη και UV roll-to-roll αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν και να φθάσει σε πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια m2 το 2023.

Ξεπερνώντας τις προκλήσεις
Αλλά ακόμα κι αν η τρέχουσα τεχνολογία μεγάλου φορμά έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, έχει ακόμα μπροστά της προκλήσεις τις οποίες πρέπει να υπερνικήσει. Ιδιαίτερα η ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης (PSPs – Printing Service Providers) όσον αφορά την παραγωγικότητα, την ποιότητα με επαρκή ταχύτητα και την ευελιξία των μέσων εκτύπωσης.
Με τους όγκους των εκτυπώσεων να αυξάνονται, η πίεση στους χρόνους παράδοσης είναι επίσης αυξημένη, και σύμφωνα με την έρευνα της Keypoint Intelligence, περισσότερο από το 60% των εργασιών εκτύπωσης σε μεγάλο φορμά, θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 24 ώρες.

Για να κατανοήσει καλύτερα τις καθημερινές επιχειρησιακές ανησυχίες αυτών των PSPs και τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογική καινοτομία θα μπορούσε να στηρίξει τη διεύρυνση και την ανάπτυξή τους, η Canon διεξήγαγε διεξοδικές συζητήσεις με διάφορους PSPs – μεγάλους και μικρούς – σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.
Τα σχόλια των PSPs κατέδειξαν σαφώς ότι, με τις τρέχουσες τεχνολογίες παραγωγής στην αγορά, υπάρχει κενό στη σημερινή προσφορά προϊόντων. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που διατίθενται στους PSPs σήμερα είναι συστήματα λατέξ και οικολογικού διαλύτη χαμηλού όγκου 64″ (1,6 m). Και ενώ αυτοί οι εκτυπωτές έχουν τα πλεονεκτήματα ότι απαιτούν μια σχετικά χαμηλή αρχική επένδυση και είναι εύκολα στη χρήση, δεν αντιμετωπίζουν πλήρως τις ανάγκες παραγωγικότητας, ποιότητας και ευελιξίας των μέσων εκτύπωσης.

Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και μελανιών στην εκτύπωση είναι το κλειδί για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα.

Έχοντας εντοπίσει αυτό το τεχνολογικό χάσμα, η Canon έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση που θα θέσει τέλος στους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνουν οι PsPs σήμερα κατά την επιλογή μεταξύ λατέξ, οικολογικών διαλυτών ή συμβατικών λύσεων UV.

 

Τεχνολογία Canon UVgel – αλλάζει τα δεδομένα στην εκτύπωση μεγάλου φορμά
Η τεχνολογία Canon UVgel συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τρεις κόσμους: την γκάμα χρωμάτων και την ικανότητα του οικολογικού διαλύτη να αντέχει το δυνατό φως, την καταλληλότητα για εσωτερική χρήση και το γρήγορο χρόνο στεγνώματος του λατέξ, καθώς και την παραγωγικότητα και εκτύπωση χαμηλής θερμοκρασίας της μεθόδου UV.
Το μελάνι αμέσως μετατρέπεται σε τζελ, όταν έρχεται σε επαφή με το μέσο πάνω στο οποίο εκτυπώνεται. Το αποτέλεσμα είναι η επακριβής εναπόθεση των κουκκίδων χρωστικής και ο έλεγχος της επιφάνειας για συνεπείς εικόνες υψηλής ποιότητας σε μεγάλη ταχύτητα. Επομένως οι εικόνες μπορούν να εκτυπώνονται επανειλημμένα στο μέγιστο της αποδοτικότητας και της ποιότητας. Επιπλέον, το μελάνι δεν αφήνει σχεδόν κανένα ευδιάκριτο φυσικό ίχνος, χάρι στην εξαιρετικά λεπτή διασπορά του μελανιού. Σε σύγκριση με την εκτύπωση οικολογικού διαλύτη ή λατέξ, αυτό βοηθά στην εξοικονόμηση σχεδόν του μισού μελανιού σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνολογίες εκτύπωσης.
Εξαιτίας αυτού του παράγοντα, η τεχνολογία UVgel διείσδυσε γρήγορα στην αγορά εσωτερικού διακόσμου, η οποία έχει πρόσθετες απαιτήσεις στην εκτύπωση παραγωγής, όπως το επακριβές μέγεθος και τη συνέπεια χρώματος κατά την επένδυση μεγάλων επιφανειών τόσο στο πλαίσιο μιας εργασίας, καθώς επίσης και παρέχοντας μια αξιόπιστη και επαναλαμβανόμενη αναπαραγωγή χρώματος με την πάροδο του χρόνου.
Τηρώντας με τα πιο αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα, η τεχνολογία UVgel είναι απολύτως ασφαλής για χρήση σε ευαίσθητα περιβάλλοντα όπως νοσοκομεία, σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Siemens λανσάρει το Connect Box, μια έξυπνη λύση IoT για τη διαχείριση κτηρίων

Ο τομέας Smart Infrastructure της Siemens παρουσίασε το Connect Box, μία ανοικτή και εύχρηστη λύση Internet of Things (IoT) που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση μικρών...

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ επενδυτικά σχήματα διεκδικούν το λιμάνι του Βόλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, προχώρησε στην προεπιλογή των επενδυτικών σχημάτων που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή...

Δράση και μυστήριο στη Sunday Premiere στη NOVA: «Last Seen Alive»!

Ο Απρίλιος έρχεται με δράση και μυστήριο στη Sunday Premiere στη NOVA! Αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου (22:00) οι συνδρομητές θα απολαύσουν στο Novacinema1...

5G Ventures: Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός επενδύει στην EdgeQ

Η 5G Ventures ανακοινώνει τη συνεπένδυση του Ταμείου Φαιστός (series B financing round), μαζί με επενδυτικά κεφάλαια κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην εταιρεία...

Intrakat: Επισφραγίστηκε η συμφωνία για την εξαγορά της «ΑΚΤΩΡ»

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της εξαγοράς από την Intrakat του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ). Το τίμημα που θα καταβάλει η...