29.3 C
Athens
Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Η Siemens μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 54%

 

  • Επιτεύχθηκε ο ενδιάμεσος στόχος για μείωση CO2 που είχε τεθεί από την εταιρεία
  • Ο δείκτης βιωσιμότητας ενσωματώθηκε στο σύστημα αποδοχών του Διοικητικού Συμβουλίου
  • Το καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο ESG παρέχει τη βάση για πλήρη αξιολόγηση των κινδύνων σχετικά με τη βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των πελατών
  • Κορυφαίες βαθμολογίες στον Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones, ιδίως για την καινοτομία, το περιβάλλον και την κυβερνοασφάλεια

Η Siemens πέτυχε τον ενδιάμεσο στόχο που είχε θέσει για μείωση του άνθρακα. Η εταιρεία έχει μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της δικής της αλυσίδας αξίας κατά περισσότερο από το ήμισυ (54%) από το 2014.

Επομένως, η Siemens έχει ξεπεράσει – κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες – το στόχο της να μειώσει στο ήμισυ τις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έως το 2020.

Συμπεριλαμβανομένης της Siemens Energy, η εταιρεία έχει μειώσει τις δικές της εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 1.2 εκατομμύρια τόνους CO2 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2014.

Για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα χρησιμοποιούνται τέσσερις μηχανισμοί: επέκταση του προγράμματος ενεργειακής απόδοσης, χρήση κατανεμημένων ενεργειακών συστημάτων, αγορά πράσινης ενέργειας και μείωση των εκπομπών του στόλου οχημάτων.

Kλιματική ουδετερότητα  έως το 2030

Η Siemens έχει ως στόχο να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες έως το 2030. Η εταιρεία δημοσίευσε πρόσφατα τις λεπτομέρειες αυτές καθώς και άλλες επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα.

«Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τις ζωές μας και έχει αποκαλύψει με σκληρό τρόπο τις αδυναμίες στα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά συστήματα. Για να παράγουμε υπεύθυνα αξία, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον και να εναρμονίσουμε τα συμφέροντα των ανθρώπων με την προστασία του πλανήτη μας.

Η απανθρακοποίηση είναι σημαντικό ορόσημο καθώς προχωράμε προς αυτόν το στόχο», δήλωσε ο Roland Busch, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Βοηθάμε τους πελάτες μας να αναδιαμορφώσουν βασικούς τομείς στον πυρήνα των οικονομιών μας για να κάνουν τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων λίγο καλύτερη κάθε μέρα», πρόσθεσε.

Tο σύστημα αποδοχών του Διοικητικού Συμβουλίου

Για την ενσωμάτωση του θέματος της βιωσιμότητας ακόμη περισσότερο μέσα στην εταιρεία, κριτήρια σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (Environmental, Social, Governance/ESG) έχουν επίσης εισαχθεί στο σύστημα αποδοχών του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτός ο εσωτερικός δείκτης ESG/Βιωσιμότητας της Siemens διαθέτει τρεις εξίσου σταθμισμένους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs).

Για το τμήμα μετοχών της εταιρείας που θα διανεμηθούν το 2020 (Stock Awards), αυτά τα KPIs είναι: μείωση των εκπομπών CO2 (περιβάλλον), ώρες εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο (κοινωνία) και Net Promoter Score για τη μέτρηση της ικανοποίησης των πελατών (διακυβέρνηση). Σε μορφή παρόμοια με το σύστημα που χρησιμοποιείται για το Διοικητικό Συμβούλιο, τα ESG κριτήρια ισχύουν επίσης για όλα τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη παγκοσμίως που δικαιούνται να λάβουν μετοχές (Stock Awards) της εταιρείας.

«Οι πρόσφατες επιτυχίες μας αποδεικνύουν ότι η βιωσιμότητα και η κερδοφορία μιας επιχείρησης συμβαδίζουν. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία – για τους πελάτες μας, τους εργαζομένους μας και την κοινωνία στο σύνολό της», δήλωσε η Judith Wiese, Chief Human Resources Officer της Siemens AG, η οποία είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τη βιωσιμότητα.

Eνισχύσουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα

«Οι καινοτόμες και ψηφιακές λύσεις της Siemens δίνουν τη δυνατότητα σε εμάς και στους πελάτες μας να ενισχύσουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα, να αυτοματοποιήσουμε τις διαδικασίες και να προωθήσουμε την απανθρακοποίηση. Μαζί με τους συνεργάτες μας, εργαζόμαστε σκληρά για να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τη δυνατότητα να κάνουμε τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη βιομηχανία και τις υποδομές ακόμη πιο βιώσιμα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον», πρόσθεσε.

Επιπλέον, για να ληφθούν υπόψη οι πιθανοί περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί κίνδυνοι νωρίτερα και διεξοδικότερα, ένα καινοτόμο ψηφιακό σύστημα προειδοποίησης για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων που σχετίζονται με τις πωλήσεις εισήχθη την 1η Οκτωβρίου. Το ESG Due Diligence Tool αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες – συμπεριλαμβανομένων ειδικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα – και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις μονάδες πωλήσεων της Siemens. Το εργαλείο καλύπτει τον προσδιορισμό, την αξιολόγηση, τη μείωση και την παρακολούθηση των κινδύνων και συνδυάζει εσωτερικές πληροφορίες με εξωτερικά δεδομένα.

Eξωτερική αναγνώριση

Εδώ και χρόνια, η δέσμευση της Siemens στη βιωσιμότητα έχει επίσης κερδίσει μεγάλη εξωτερική αναγνώριση. Στον παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones, η εταιρεία κατέκτησε και πάλι κορυφαίες βαθμολογίες με τον μέγιστο αριθμό πόντων σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της καινοτομίας, του περιβάλλοντος – ειδικότερα της λειτουργικής οικολογικής απόδοσης και της υπεύθυνης διαχείρισης προϊόντων – και της νέας κατηγορίας κυβερνοασφάλειας.

Η Siemens έλαβε επίσης βαθμολογία “AAA” για πέμπτη συνεχόμενη φορά στις εκτενείς Βαθμολογίες MSCI ESG. Το MSCI είναι ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG) στον κόσμο.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG OLED evo C2: Πιο καθαρά γραφικά χωρίς καθυστερήσεις για ατελείωτο παιχνίδι

Είσαι gamer και ψάχνεις την ιδανική τηλεόραση που θα ανεβάσει τις επιδόσεις σου κατακόρυφα; Είσαι από αυτούς που αναζητούν την απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού και...

Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών αναφορικά με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό τις νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών (NOTAM) αναφορικά με απαγορεύσεις και περιορισμούς πτήσεων λόγω του...

Η Ελλάδα αποκτά «Νέο Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας Δημόσιων Υπηρεσιών»

Το «Νέο Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας Δημόσιων Υπηρεσιών», ένα εμβληματικό έργο της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, παρουσιάστηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022...

Νέα προϊόντα, Νέα εποχή από την Huawei σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Μια ποικιλία νέων προϊόντων με καινοτομίες και τεχνολογία αιχμής, παρουσίασε η Huawei στις 23 Ιουνίου 2022, σε ειδική φαντασμαγορική εκδήλωση  στην Κωνσταντινούπολη. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν το...

Η Emirates διακρίθηκε για το καλύτερο Wi-Fi και τις καλύτερες γαστρονομικές υπηρεσίες εν πτήσει

Επιβάτες από όλον τον κόσμο ξεχώρισαν την Emirates για το καλύτερο Wi-Fi και τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες φαγητού και ποτού στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία απέσπασε...