8.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Η Seervision εξασφαλίζει επένδυση 3,7 εκατ. CHF για να επιταχύνει την επέκταση της αγοράς εν μέσω αυξημένης ζήτησης για υβριδικές εκδηλώσεις

Η spin-off εταιρεία του ερευνητικού πανεπιστήμιου της Ζυρίχης (ETH), Seervision, ολοκλήρωσε με επιτυχία γύρο χρηματοδότησης στον οποίο ηγείται το Verve Ventures και στον οποίο επίσης συμμετέχουν το Metavallon VC με έδρα την Αθήνα, το EIC Fund, η Zürcher Kantonalbank και άλλοι υφιστάμενοι επενδυτές. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποίηση της παραγωγής βίντεο υψηλής ποιότητας.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των πωλήσεων, αξιοποιώντας το κανάλι συνεργατών που έχει δημιουργήσει η Seervision τους τελευταίους μήνες με κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας μέσων ενημέρωσης, όπως η Diversified στη Βόρεια Αμερική, η ASK Corp. στην Ιαπωνία και η B+T Bild+Ton AG στην Ελβετία. Για να διατηρήσει τα τεχνολογικά της πλεονεκτήματα στην αυτοματοποίηση της παραγωγής βίντεο με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, η Seervision ξεκινάει νέες ομάδες τεχνικής και εμπορικής υποστήριξης στην Αθήνα. Οι πρώτες προσλήψεις έχουν ολοκληρωθεί και η εταιρεία αναζητά επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό.

Επενδύουν στην τεχνολογία αυτοματοποίησης της κάμερας

Οι πελάτες της Seervision επενδύουν στην τεχνολογία αυτοματοποίησης της κάμερας της για να καταστήσουν επαγγελματική την εσωτερικής τους διαδικασία παραγωγής βίντεο υβριδικών και εικονικών εκδηλώσεων. Η ανάγκη δημιουργίας οπτικής εταιρικής ταυτότητας από τις επιχειρήσεις καθώς και απρόσκοπτης διεξαγωγής υβριδικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων, έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα από την πανδημία και η ζήτηση για εσωτερική παραγωγή βίντεο είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Σε συνδυασμό με τις συνολικές προκλήσεις της εξ αποστάσεως εργασίας, αυτή η τάση είναι μία από τις πιο συναρπαστικές για να εργαστεί κανείς, καθώς βγαίνουμε από τη χειρότερη φάση της πανδημίας.

“Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για εμάς. Η στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία έφερε την τεχνολογία της εξ αποστάσεως παραγωγής βίντεο πέντε χρόνια μπροστά, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος για εταιρείες αυτοματοποίησης ροής εργασιών όπως η δική μας”, δήλωσε ο συνιδρυτής της Seervision Νίκος Καριώτογλου.

“Η Seervision βρίσκεται στην κατάλληλη θέση ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί από τη μετάβαση προς υβριδικές και εικονικές εκδηλώσεις. Η ζήτηση για οικονομικά αποδοτική παραγωγή βίντεο υψηλής ποιότητας αυξάνεται ιδιαίτερα γρήγορα”, δήλωσε ο Michael Blank από τη Verve Ventures.

Βοηθάμε αυτή τη νεοσύστατη ρομποτική startup

Ο Nicklas Bergman, μέλος της επενδυτικής επιτροπής του EIC Fund, πρόσθεσε: “Χαιρόμαστε που το EIC Fund συμμετείχε σε αυτόν το γύρο χρηματοδότησης βοηθώντας τη Seervision να επεκταθεί. Χάρη σε αυτά τα κεφάλαια, βοηθάμε αυτή τη νεοσύστατη ρομποτική startup που συνδυάζει τη μηχανική μάθηση, τη μηχανική όραση και την κινηματογράφηση να προχωρήσει περαιτέρω τη διαδικασία ανάπτυξης της”.

“Στόχος μας είναι να συνεργαζόμαστε πάντα με προϊόντα και ομάδες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας και θεωρούμε ότι η Seervision ανταποκρίνεται με το παραπάνω στις απαιτήσεις αυτές. Η αυτοματοποίηση της ροής εργασιών σε διάφορους κάθετους τομείς είναι σαφώς μία νέα τάση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα. Για την ακρίβεια, έχουμε ήδη συγκεντρώσει ενδιαφέρον από διάφορους πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες για την τεχνολογία της Seervision. Ως εκ τούτου, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της για την επέκτασή της στην αγορά των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Duane Yoslov, Senior Vice President της Diversified US.

“Τους τελευταίους μήνες, συνεργαστήκαμε επιτυχώς με τη Seervision για την παροχή υπερσύγχρονων αυτοματισμών ροής εργασιών παραγωγής για αρκετούς σημαντικούς πελάτες από διάφορες βιομηχανίες. Η επιτυχία των έργων και η βαρύτητα των πελατών αντιπροσωπεύουν πολύ καλά τις δυνατότητες της συνεργασίας μεταξύ της Bild+Ton και της Seervision για το μέλλον”, δήλωσε ο Claudio Dommann, Team Leader Purchasing / Administration στην B+T Bild+Ton AG.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

H PMM και η Viva.gr συνεργάζονται για το Public Tickets

H Public-MediaMarkt συνεργάζεται αποκλειστικά με τη Viva.gr και εμπλουτίζει την υπηρεσία ticketing, δίνοντας στους λάτρεις του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού τη δυνατότητα ν’...

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer βασικός χορηγός της εκστρατείας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού «Sail for Pink»

To Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer (CDI) υποστήριξε φέτος το Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης και την ενέργεια “Sail for Pink” ως βασικός χορηγός (Pink...

Microsoft και ReGeneration ενώνουν δυνάμεις ξανά για το upskilling νέων σε ψηφιακές δεξιότητες

Το “The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft” αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακού αλφαβητισμού και υλοποιείται υπό την...

Nissan Ambition 2030: ένα όραμα πέρα από την κινητικότητα

Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται στο επίκεντρο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, η Nissan θα προσφέρει συναρπαστικά οχήματα και τεχνολογίες που ενδυναμώνουν την κινητικότητα των...

Η BEWISE υλοποιεί έργο digital transformation για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Με το βλέμμα στη διαρκή βελτίωση των υποδομών της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέθεσε στη Bewise S.A. το έργο της αναβάθμισης των πληροφοριακών υποδομών της...