15.4 C
Athens
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Η Nova-Wind κατέθεσε τη μοναδική προσφορά για την παροχή καθολικής υπηρεσίας

UPD 16:09

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Moved.gr για την Καθολική Υπηρεσία και την υποβολή μόνο μίας προσφοράς από τη Wind.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αποσφράγισε την Αρχική Οικονομική Προσφορά της εταιρείας WIND στο πλαίσιο της δημοπρασίας για την επιλογή παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας.

Συμμετέχων

Αρχική  Οικονομική Προσφορά

(μέγιστο ποσό αποζημίωσης ανά  διαχειριστική χρήση)

WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες

 

Δύο εκατομμύρια πενήντα δύο χιλιάδες ευρώ  (2.052.000 €)

 

Η ΕΕΤΤ καλεί και νέους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, κατά τη Φάση 2 της διαδικασίας, την Τετάρτη 23/11/2022, μεταξύ 10.00 – 11.00 π.μ.

Σημειώνεται ότι η παροχή Καθολικής Υπηρεσίας αφορά στην παροχή υπηρεσίας πρόσβασης επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο και υπηρεσιών φωνητικών επικοινωνιών συμπεριλαμβανομένης της υποκείμενης σύνδεσης σε σταθερή θέση, για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις του Ν.4727/2020 αναφορικά με το νέο πλαίσιο Καθολικής Υπηρεσίας. Ο νέος πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας θα είναι υποχρεωμένος να παρέχει εκτός από τηλεφωνία και υπηρεσίες επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Ειδικότερα ο πάροχος οφείλει να παρέχει υπηρεσίες, με ανώτατη τιμή 27 ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και τελών, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Υπηρεσία ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο με ελάχιστη ονομαστική ταχύτητα καθόδου (download) 10 Mbps και ανόδου (upload) 1 Mbps και με πραγματική ταχύτητα καθόδου (download) όχι μικρότερη από 4 Mbps και τουλάχιστον 30 GByte διαθέσιμα το μήνα σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν προσφέρεται με σταθερή πάγια χρέωση (flat rate) ανεξαρτήτως κατανάλωσης δεδομένων.
  • Δωρεάν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις ή χρόνο ομιλίας 1500 λεπτών το μήνα προς σταθερά ή σταθερά και κινητά δίκτυα, σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν παρέχεται μέσω σταθερού δικτύου.

Νωρίτερα το Moved.gr έγραφε: 

Σήμερα θα ανοίξει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την μοναδική οικονομική προσφορά που κατατέθηκε στη δημοπρασία για την επιλογή παρόχου καθολικής υπηρεσίας από την Wind.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ το άνοιγμα της αρχικής οικονομικής προσφοράς θα γίνει στα γραφεία της ΕΕΤΤ σήμερα 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:30.

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της Καθολικής Υπηρεσίας έχει τροποποιηθεί, καθώς για πρώτη φορά ο πάροχος καλείται να παράσχει, όχι μόνο υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και ίντερνετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε από την ΕΕΤΤ μετείχε και πάλι μόνο η Nova – Wind.

Τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών καθολικής υπηρεσίας

Σύμφωνα με το διαγωνισμό, τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών Καθολικής Υπηρεσίας είναι τα ακόλουθα:

  • Υπηρεσία ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, με ελάχιστη ονομαστική ταχύτητα καθόδου (download) 10 Mbps και ανόδου (upload) 1 Mbps και με πραγματική ταχύτητα καθόδου (download) όχι μικρότερη από 4 Mbps και τουλάχιστον 30 GByte διαθέσιμα το μήνα, σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν προσφέρεται με σταθερή πάγια χρέωση (flat rate), ανεξαρτήτως κατανάλωσης δεδομένων.
  • Δωρεάν απεριόριστες κλήσεις σε αστικά και υπεραστικά ή χρόνο ομιλίας 1.500 λεπτών το μήνα προς σταθερά ή σταθερά και κινητά δίκτυα, σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν παρέχεται μέσω σταθερού δικτύου.

Για τα ανωτέρω, η χρέωση στον τελικό χρήστη δεν δύναται να υπερβαίνει τα 27 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τελών.

Ο πάροχος που θα αναλάβει την Καθολική Υπηρεσία, η διάρκεια της οποίας είναι για τρία έτη, προβλέπεται να αναλάβει και το κόστος της σύνδεσης των απομακρυσμένων περιοχών, εάν αυτό δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, τη διαφορά αναλαμβάνει να καλύψει ο τελικός χρήστης ή οι χρήστες.

Μειοδοτική δημοπρασία πολλαπλών γύρων

Υπενθυμίζεται ότι το τεύχος προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού προέβλεπε την επιλογή παρόχους καθολικής υπηρεσίας  μέσω μειοδοτικής δημοπρασίας πολλαπλών γύρων, από τον Ιανουάριο του 2023 και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών. Σύμφωνα με την προκήρυξη όποια εταιρεία προσέφερε το μικρότερο ποσό θα αναλάμβανε τη σχετική υποχρέωση.

Ωστόσο μοναδικός συμμετέχων ήταν η Wind της οποία και η οικονομική προσφορά θα ανοιχτεί σήμερα.

Η αναγκαιότητα για παροχή καθολικής υπηρεσίας σχετίζεται με το γεγονός ότι το έλλειμμα σε επενδύσεις ευρυζωνικών υποδομών δεν έχει ακόμη κλείσει. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι δυνατόν ακόμη να εξασφαλιστούν υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης με αποδοτικούς εμπορικά όρους σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, το 80% των νοικοκυριών με ευρυζωνική πρόσβαση λαμβάνει ταχύτητα άνω των 10 Mbps, ενώ το 97% των νοικοκυριών με ευρυζωνική πρόσβαση λαμβάνει ταχύτητα άνω των 4 Mbps.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG UltraGear 48GQ900: η καλύτερη OLED gaming οθόνη για καθηλωτικό παιχνίδι

Συγκλονιστική ταχύτητα και εξαιρετική ευκρίνεια  Το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) παρουσιάζει την νέα gaming UltraGear™ οθόνη (μοντέλο 48GQ900-B), την πρώτη OLED...

Πρώτη πιλοτική εφαρμογή εποπτείας ασφάλειας υδατοδρομίου στην Ελλάδα με την χρήση Drone

Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ),  Δρ. Τσίτουρα Χρήστου με παρουσία του κου Διαμαντάκου Κωνσταντίνου, προϊσταμένου...

SoftOne: Το SHOPRANOS είναι η πιο σύγχρονη και οικονομική Β2Β eCommerce λύση

Η SoftOne, ηγέτης στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού και cloud εφαρμογών, παρουσίασε  το SHOPRANOS, την πιο σύγχρονη και οικονομική λύση για τη δημιουργία καταστήματος Β2Β...

Suzuki Clean Ocean Project: Δραστηριότητες εθελοντισμού από την Suzuki Marine για καθαρές θάλασσες και ακτές

Τα τελευταία χρόνια, τα θαλάσσια απορρίμματα πλαστικών αποτελούν  ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, καθώς μια τεράστια ποσότητα τέτοιων αποβλήτων που δεν έχουν συλλεχθεί, εξακολουθούν να...

BOX: Χιλιάδες προσφορές και για «ποδοσφαιρικές» παραγγελίες

Παρέα με το ΒΟΧ μπορούν οι καταναλωτές να παρακολουθήσουν τις μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις, παραγγέλνοντας το αγαπημένο τους φαγητό μέσα από μια...