18.5 C
Athens
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

Η Nova πρωτοστατεί σε καινοτόμα ερευνητικά έργα της ΕΕ για Evolved 5G και 6G υπηρεσίες

Στόχος είναι η  μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δικτύων επόμενης γενιάς 5G και 6G!

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την ανάθεση τριών ερευνητικών έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, FIDAL, ACROSS και ADROIT-6G  με στόχο την ανάπτυξη αρχιτεκτονικών και πλατφορμών που θα προωθήσουν την εξέλιξη εφαρμογών αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που παρέχουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς.

Τα έργα, τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν την επόμενη  τετραετία, συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του HORIZON EUROPE. Η Nova συντονίζει τα ερευνητικά έργα FIDAL και ACROSS  στα οποία συμμετέχουν πολυάριθμοι συνεργάτες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την καινοτομία, μεταξύ των οποίων οι Telenor, Telefonica, Nokia, Ericsson, Aibus, Πανεπιστήμιο Πατρών, P-NET, Ι.Τ.Ε. κ.α.

Ο στόχος του έργου

Το έργο FIDAL στοχεύει να πρωτοστατήσει στην έρευνα για υπηρεσίες και δίκτυα Evolved 5G, προωθώντας ανοιχτές αρχιτεκτονικές, και πειραματιζόμενοι σε υποδομές ευρείας κλίμακας στην Ελλάδα, Νορβηγία και Ισπανία. Το έργο θα εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες των  δικτύων Evolved 5G μέσω της σύγκλησης του Εικονικού (Cyber) και του Φυσικού κόσμου με σκοπό τη δημιουργία υπηρεσιών στους τομείς των Media και Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Το έργο ACROSS θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει  μια πλατφόρμα ανάπτυξης και ολοκληρωμένης διαχείρισης υπηρεσιών για δίκτυα και υπηρεσίες επόμενης γενιάς, με στόχο την επίτευξη υψηλών επιπέδων αυτοματισμού, απόδοσης, επεκτασιμότητας και ενεργειακής απόδοσης.

Το ADROIT6G  αποσκοπεί στη μελέτη της μετάβαση στο 6G. Η έρευνα στο έργο έχει στόχο τη μελέτη καινοτόμων αρχιτεκτονικών των δικτύων 6G με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Στο πλαίσιο της ενεργής συμμετοχής της σε ερευνητικά έργα, η Nova συνεργάζεται με Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και καινοτόμες εταιρείες, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της, αλλά και ενισχύοντας παράλληλα την τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας. Αναπτύσσοντας τεχνογνωσία στην τεχνολογία 5G, η Nova διαμορφώνει μελλοντικές τεχνολογικές λύσεις, εμπορικές εφαρμογές και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Υλοποίηση καινοτόμων πλατφορμών

Ο κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director της Nova, δήλωσε: «Η εταιρεία μας έχει μακρά ιστορία καινοτομίας μέσω της συστηματικής συμμετοχής της τόσο σε ελληνικά, όσο και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.

Ανάμεσα στους σημαντικούς τομείς ενδιαφέροντος στους οποίους επενδύει η Nova συγκαταλέγονται η υλοποίηση καινοτόμων πλατφορμών για τη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου, τα περιβάλλοντα ανταλλαγής μεγάλων δεδομένων, και η δημιουργία καινοτόμων επιχειρησιακών υπηρεσιών 5G.

Η τεχνογνωσία που αποκτάται και οι λύσεις που υλοποιούνται μέσω των έργων αυτών συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία νέων υπηρεσιών, καθιστώντας την εταιρεία πρωτοπόρα στην Ελληνική αγορά».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

«Λαγκάρει» η Ευρώπη στο 5G

της Νατάσας Φραγκούλη Υστέρηση έναντι διεθνών ανταγωνιστών της, όπως η ΗΠΑ ή η Νότιος Κορέα, συνεχίζει να καταγράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την...

Υπερθέαμα με τα ντέρμπι Άρης – ΑΕΚ, Άρσεναλ – Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ – Μπάγερν και η κλήρωση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τα Προκριματικά του...

Τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι Άρης – ΑΕΚ, Άρσεναλ – Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ – Μπάγερν μαζί με την κλήρωση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τα προκριματικά...

Nissan και Team Wild Grace επιστρέφουν στο Rebelle Rally 2022 με το στιβαρό Pathfinder Rock Creek

Το πανέτοιμο για περιπέτεια SUV της Nissan,  θα δοκιμαστεί στην έρημο από τις  6 έως τις 15 Οκτωβρίου Επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην περιπέτεια...

LG Electronics: Η αρχή ενός νέου ταξιδιού – Κάνουμε μαζί τον κόσμο καλύτερο

 Καλύτερη Ζωή για Όλους Η LG Electronics (LG) με ένα διαρκές όραμα για καλύτερη ζωή των πελατών της, επιδιώκει τη βιώσιμη καινοτομία σε όλους τους...

Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας στον Όμιλο INTRAKAT ο Γιώργος Τσαπρούνηςv

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Επικοινωνίας στον Όμιλο INTRAKAT  αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου ο Γιώργος Τσαπρούνης, προερχόμενος από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών & συνδρομητικής τηλεόρασης και την εταιρεία NOVA -...