22.1 C
Athens
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Η Nova πρωτοστατεί σε καινοτόμα ερευνητικά έργα της ΕΕ για Evolved 5G και 6G υπηρεσίες

Στόχος είναι η  μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δικτύων επόμενης γενιάς 5G και 6G!

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την ανάθεση τριών ερευνητικών έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, FIDAL, ACROSS και ADROIT-6G  με στόχο την ανάπτυξη αρχιτεκτονικών και πλατφορμών που θα προωθήσουν την εξέλιξη εφαρμογών αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που παρέχουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς.

Τα έργα, τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν την επόμενη  τετραετία, συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του HORIZON EUROPE. Η Nova συντονίζει τα ερευνητικά έργα FIDAL και ACROSS  στα οποία συμμετέχουν πολυάριθμοι συνεργάτες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την καινοτομία, μεταξύ των οποίων οι Telenor, Telefonica, Nokia, Ericsson, Aibus, Πανεπιστήμιο Πατρών, P-NET, Ι.Τ.Ε. κ.α.

Ο στόχος του έργου

Το έργο FIDAL στοχεύει να πρωτοστατήσει στην έρευνα για υπηρεσίες και δίκτυα Evolved 5G, προωθώντας ανοιχτές αρχιτεκτονικές, και πειραματιζόμενοι σε υποδομές ευρείας κλίμακας στην Ελλάδα, Νορβηγία και Ισπανία. Το έργο θα εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες των  δικτύων Evolved 5G μέσω της σύγκλησης του Εικονικού (Cyber) και του Φυσικού κόσμου με σκοπό τη δημιουργία υπηρεσιών στους τομείς των Media και Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Το έργο ACROSS θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει  μια πλατφόρμα ανάπτυξης και ολοκληρωμένης διαχείρισης υπηρεσιών για δίκτυα και υπηρεσίες επόμενης γενιάς, με στόχο την επίτευξη υψηλών επιπέδων αυτοματισμού, απόδοσης, επεκτασιμότητας και ενεργειακής απόδοσης.

Το ADROIT6G  αποσκοπεί στη μελέτη της μετάβαση στο 6G. Η έρευνα στο έργο έχει στόχο τη μελέτη καινοτόμων αρχιτεκτονικών των δικτύων 6G με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Στο πλαίσιο της ενεργής συμμετοχής της σε ερευνητικά έργα, η Nova συνεργάζεται με Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και καινοτόμες εταιρείες, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της, αλλά και ενισχύοντας παράλληλα την τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας. Αναπτύσσοντας τεχνογνωσία στην τεχνολογία 5G, η Nova διαμορφώνει μελλοντικές τεχνολογικές λύσεις, εμπορικές εφαρμογές και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Υλοποίηση καινοτόμων πλατφορμών

Ο κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director της Nova, δήλωσε: «Η εταιρεία μας έχει μακρά ιστορία καινοτομίας μέσω της συστηματικής συμμετοχής της τόσο σε ελληνικά, όσο και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.

Ανάμεσα στους σημαντικούς τομείς ενδιαφέροντος στους οποίους επενδύει η Nova συγκαταλέγονται η υλοποίηση καινοτόμων πλατφορμών για τη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου, τα περιβάλλοντα ανταλλαγής μεγάλων δεδομένων, και η δημιουργία καινοτόμων επιχειρησιακών υπηρεσιών 5G.

Η τεχνογνωσία που αποκτάται και οι λύσεις που υλοποιούνται μέσω των έργων αυτών συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία νέων υπηρεσιών, καθιστώντας την εταιρεία πρωτοπόρα στην Ελληνική αγορά».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Nova: Συνεργασία με την Aegean Rebreath για την προστασία των ελληνικών θαλασσών

Πιστή στη δέσμευσή της να αποτελεί για όλους έναν πραγματικό κοινωνικό εταίρο, η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media...

Υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Lancom και NetiX

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι...

Stelios Awards For Young Entrepreneurs In Greece για 14η χρονιά

Ο κορυφαίος θεσμός των Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece, που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των...

Kaspersky: Έτσι θα αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις DDoS σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

«Οι ψηφιακές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αρκετά συχνές και τείνουν να εντείνονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων, όπως η περίοδος των σχολικών...

Ποιοι είναι και σε ποιες ελληνικές startups θέλουν να επενδύσουν οι business angels

 Της Νατάσας Φραγκούλη Τουλάχιστον 450 επιχειρηματικοί άγγελοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους γκουρού των επενδύσεων σε startups, βάζουν στα ραντάρ τους το ελληνικό...