Η Nova και ο Δήμος Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια Αθήνα πιο πράσινη

- Advertisement -

 

Η Nova, η εταιρεία που έφερε το ίντερνετ και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα και μέλος της United Group, του κορυφαίου φορέα τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υλοποίησε δύο βιοκλιματικά «πάρκα τσέπης» στις γειτονιές της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Αρτέμιο, γνωστό και ως Γούβα, και στα Άνω Πατήσια.

Ενώνοντας δυνάμεις με τον Δήμο Αθηναίων, η Nova χρηματοδότησε την κατασκευή, καθώς και τη συντήρηση για τους πρώτους έξι μήνες, δύο πάρκων τσέπης. Με συνολικά 420 τ.μ. πρασίνου και περισσότερα από 600 νέα φυτά, τα πάρκα τσέπης λειτουργούν ως «όαση» χαλάρωσης μέσα στις πολύβουες γειτονιές της πόλης. Επιπροσθέτως, και τα δύο πάρκα έχουν φωτισμό με φωτοβολταϊκά πάνελ για την καλύτερη εμπειρία των επισκεπτών, ενώ το πάρκο που βρίσκεται στα Άνω Πατήσια διαθέτει και μονόζυγα γυμναστικής.

Γεμάτες ουσία παρεμβάσεις

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Η πόλη μας αναβαθμίζεται από τις μικρές, αλλά γεμάτες ουσία παρεμβάσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Nova, διότι χωρίς τη δική της συμβολή  δε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα – περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και «οάσεις» πρασίνου για όλους τους Αθηναίους –  σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova, δήλωσε: «Η προσφορά στους γύρω μας δεν είναι μόνο πράξη ευθύνης, αλλά και πληρότητας για εμάς τους ίδιους. Χαιρόμαστε που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε αυτά τα επιμελώς σχεδιασμένα πάρκα στους πολίτες της Αθήνας. Οι εγκαταλελειμμένοι αυτοί χώροι μεταμορφώθηκαν σε κομψοτεχνήματα, δίνοντας ελπίδα και αυτοπεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά.  Η Nova θα συνεχίσει να αναζητεί τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες για να προσφέρει στους γύρω της.»

Η Nova παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου», τα νέα αυτά πάρκα τσέπης αναδεικνύουν τη δέσμευση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Nova: Πλούσια αθλητική δράση με Stoiximan Super League, Μ. Σίτι – Άρσεναλ, Έβερτον –...

Συναρπαστικό θέαμα έρχεται στις οθόνες των συνδρομητών της Nova...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Υπηρεσίες υποστήριξης Premium+ για τις Galaxy Z και S26 series συσκευές καθώς και τις τηλεοράσεις άνω των 98″

Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε τη διεύρυνση της υπηρεσίας...

Η Hisense φέρνει τη μοναδική ατμόσφαιρα του FIFA World Cup 2026 στο σαλόνι σας

Η Hisense, ηγέτης στον τομέα των οικιακών συσκευών και...

LG StanbyME 2: Η οθόνη που έρχεται μαζί σου

Η LG παρουσιάζει, ξανά, κάτι ξεχωριστό. Εκεί που παλιά...

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων, με νέο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα

Με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων...