22.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Η LG συμμετέχει στο συμβούλιο της Ένωσης Προτύπων Συνδεσιμότητας

Η LG Electronics (LG) διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προτύπων Συνδεσιμότητας (Connectivity Standards Alliance), του κορυφαίου παγκόσμιου οργανισμού που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, την εξέλιξη και την προώθηση καθολικών ανοιχτών προτύπων για το Internet of Things (IoT).

Ως ηγέτης στην παγκόσμια αγορά οικιακών συσκευών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, η LG φέρνει πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία σε τεχνολογίες έξυπνων κατοικιών και επικοινωνιών στον παγκόσμιο οργανισμό. Τα νεοδιορισθέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Don Williams του Γενικού Γραφείου Στρατηγικής της LG και ο Dr. Sang Kim της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας της LG.

Με τον αναβαθμισμένο ρόλο της εντός της Ένωσης, η LG σχεδιάζει να συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη και την τυποποίηση του Matter –του πρωτοκόλλου IoT ανοιχτού κώδικα της Ένωσης για τη σύνδεση έξυπνων οικιακών συσκευών– και να ηγηθεί της επέκτασης του έξυπνου οικιακού οικοσυστήματος.

Πιο συνδεδεμένο και άνετο μέλλον

«Μέσω του ρόλου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, επιδεικνύουμε την πλήρη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα πιο συνδεδεμένο και άνετο μέλλον», δήλωσε ο Δρ. Kim Byoung-hoon, CTO και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της LG Electronics.

«Με την υιοθέτηση και την υποστήριξη του Matter, τα έξυπνα προϊόντα μας, των οποίων η γκάμα αυξάνεται διαρκώς, όπως οι τηλεοράσεις, οικιακές συσκευές, καθώς και συσκευές και αισθητήρες με τεχνολογία IoT, θα μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους – και με όλες τις συμβατές λύσεις – με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την εμπειρία των πελατών μας, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και λύσεις και να συμβάλλουμε στην εξέλιξη και ανάπτυξη του έξυπνου σπιτιού».

Aνοιχτό περιβάλλον έξυπνου σπιτιού

Το Matter, ένα πρότυπο επικοινωνίας που βασίζεται στο Πρωτόκολλο Διαδικτύου (IP) για τεχνολογίες έξυπνων κατοικιών, βοηθά στη δημιουργία ενός ανοιχτού περιβάλλοντος έξυπνου σπιτιού, όπου προϊόντα από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται δεδομένα, καθιστώντας τα ζητήματα συμβατότητας παρελθόν.

Η LG στοχεύει να παρέχει υποστήριξη για το Matter στις έξυπνες πλατφόρμες της που βελτιώνουν την άνεση, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας και της εφαρμογής έξυπνου σπιτιού LG ThinQ, και της βραβευμένης πλατφόρμας smart TV webOS™. Η υιοθέτηση του Matter όχι μόνο θα προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα και οφέλη στους πελάτες της LG, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη συνολική ανταγωνιστικότητα των καινοτόμων οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων της εταιρείας.

«Όπως στην Ένωση, έτσι και στην LG δεσμευόμαστε να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Καινοτομίας της LG, Δρ. Sokwoo Rhee, και επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας της LG στη Βόρεια Αμερική, LG NOVA. Για εμάς, αυτό σημαίνει ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που επικεντρώνονται στην παροχή καλύτερης εμπειρίας για τον χρήστη και στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο παρέχουμε υπηρεσίες και αξία στο σπίτι και πέρα ​​από αυτό. Ανυπομονούμε για αυτή τη συνεργασία και όλες τις ευκαιρίες που έρχονται».

Internet of Things

«Η LG προσφέρει μεγάλη δυναμική και προοπτικές για ανάπτυξη της αγοράς στην Ένωση, με την ευρεία γκάμα προϊόντων της, την εξειδίκευση στη μηχανική και τις λύσεις συνδεσιμότητας, αλλά αυτό που κάνει την Ένωση ισχυρότερη με την LG είναι η αφοσίωσή της στην καινοτομία», δήλωσε ο Tobin Richardson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. της Ένωσης Προτύπων Συνδεσιμότητας. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η LG θα ενταχθεί στο Διοικητικό μας Συμβούλιο για να συμβάλει στην προώθηση ακόμη μεγαλύτερης καινοτομίας σε ό,τι θα ακολουθήσει με το Matter, επεκτείνοντας την αξία του Internet of Things (IoT) στους καταναλωτές».

Αποτελούμενη από περισσότερες από 500 εταιρείες, τα παγκόσμια μέλη της Ένωσης, συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ανοιχτά πρότυπα για το IoT, μεταμορφώνοντας τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και παίζουμε. Με τη βαθιά και ποικίλα τεχνογνωσία των μελών της, τα ισχυρά προγράμματα πιστοποίησης και μια πλήρη σειρά ανοιχτών λύσεων IoT, η Ένωση οδηγεί τις εξελίξεις προς έναν πιο διαισθητικό, ευφάνταστο και χρήσιμο κόσμο.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το HUAWEI Mate X3 ανοίγει το δρόμο για τη νέα εποχή στα foldable smartphones

Η Huawei λάνσαρε στην Ελλάδα το νέο HUAWEI Mate X3 - το εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό, quad-curve, αναδιπλούμενο smartphone με μεγάλη οθόνη. Το HUAWEI Mate...

Το e-shop.gr συνεργάζεται με τη BOX NOW

Η ταχύτατη εξυπηρέτηση του καταναλωτή είναι προτεραιότητα για το e-shop.gr που αναζητά συνεχώς τρόπους να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής! Η συνεργασία του με...

Απλά Ψηφιακά 97: Οι Πλειάδες και η ελληνική καινοτομία στο IoT (Σπ. Μαζαράκης), οι ψηφιακές εκλογές και τα νέα 5G projects

Τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα του IoT, καθώς και την φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του cluster καινοτομίας Πλειάδες του ομίλου Quest...

Public και MediaMarkt μαζί στο «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή 2023»

Public και MediaMarkt, μαζί στέκονται στο πλευρό των καταναλωτών και προσφέρουν χρήσιμες ecoliving συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Συμμετέχουν ΜΑΖΙ στον 3ο κύκλο...

Η Startup Pathways ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Η Startup Pathways και το πρόγραμμα Real Time Graduates του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα Startups in Shipping το Σάββατο, 27 Μαΐου...