24.3 C
Athens
Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Η HP υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον με το πρόγραμμα HP Planet Partners

Το HP Planet Partners είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο για αναλώσιμα εκτυπωτών

Βάζοντας τον πλανήτη μας προτεραιότητα, η HP πρωτοστατεί και δημιουργεί το νούμερο ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο για τα αναλώσιμα εκτυπωτών. Με το πρόγραμμα HP Planet Partners, η ΗΡ καλεί συνεργάτες και πελάτες να συμμετέχουν σε αυτή την σημαντική δράση και να ανακυκλώσουν τα αναλώσιμα μελάνης και γραφίτη ΗΡ που αντι να καταλήγουν στους ωκεανούς, μετατρέπονται σε νέα προϊόντα.

Στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται και εξοπλισμός υπολογιστών και τα αναλώσιμα εκτύπωσης. Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα HP Planet Partners σε νούμερα

Αυτήν την στιγμή, η ΗΡ χρησιμοποιεί πάνω από 4,7 δισεκατομμύρια ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια για την κατασκευή νέων αυθεντικών δοχείων μελάνης ΗΡ. Το 82% των αυθεντικών δοχείων μελάνης HP περιέχουν ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 45-70%.

Το 100% των αυθεντικών δοχείων γραφίτη HP περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά που προέρχονται από την ευρεία κατανάλωση ή τη βιομηχανική χρήση σε ποσοστό 5-45%.

Επιπλέον, πάνω από 875 εκατομμύρια αυθεντικά δοχεία μελάνης και γραφίτη ΗΡ έχουν ανακυκλωθεί από πελάτες στο πλαίσιο του προγράμματος HP Planet Partners καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί και πάνω από 114 εκατομμύρια πλαστικές κρεμάστρες για την κατασκευή των αυθεντικών δοχείων μελάνης και γραφίτη της ΗΡ. Από το 2000, η HP έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 116 εκατομμύρια κιλά πλαστικού για να κατασκευάσει νέα δοχεία μελανιού και γραφίτη.

Στόχος της ΗΡ είναι να μειώσει την χρήση πλαστικών μιας χρήσης κατά 75% μέχρι το 2025 , επιλέγοντας διαδικασίες και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και παράλληλα κάνοντας την διαδικασία όσο πιο απλή και φιλική προς τον πελάτη γίνεται, εξελίσσοντας το πρόγραμμα HP Planet Partners για να ενθαρρύνει την ατομική ανακύκλωση.

Επιπλέον, η HP έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει θετικές και διαρκείς αλλαγές ως προς το περιβάλλον συμβάλλοντας ταυτόχρονα και σε περιοχές που υπάρχει περισσότερη ανάγκη. Έτσι, συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην Αϊτή για την μείωση των πλαστικών που καταλήγουν στον ωκεανό, δημιουργώντας περισσότερες από 1.100 τοπικές ευκαιρίες εισοδήματος και εκπαίδευσης για όσους τα συλλέγουν από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον

«Η κουλτούρα της HP βασίζεται εδώ και πολύ καιρό στην πεποίθηση ότι ο τρόπος που κάνουμε τα πράγματα είναι εξίσου σημαντικός με αυτά που κάνουμε», λέει ο Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων σύμβουλος της HP Hellas.

«Η κλιματική κρίση αποκαλύπτει πόσο αλληλένδετοι είμαστε. Δημιουργώντας εύκολες και απλές λύσεις, όπως το HP Planet Partners program για την ανακύκλωση των πλαστικών, καλούμε για την συμβολή και την συνεργασία όλων για να ενωθούμε μαζί και να δώσουμε ώθηση σε ουσιαστικές αλλαγές και σε μια πιο κυκλική οικονομία.»

Μαζί, χάρη στη συλλογική μας δράση, μπορούμε να συμβάλουμε σε αλλαγές πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι με τη μεμονωμένη δράση. Μάθετε για τις προσπάθειες βιώσιμου αντίκτυπου της HP εδώ και βοηθήστε τον πλανήτη, τους ανθρώπους και την κοινότητα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η τηλεόραση The Terrace της Samsung λαμβάνει την πρώτη πιστοποίηση της βιομηχανίας για θέαση σε εξωτερικό χώρο από το UL

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε πως όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων The Terrace, της premium σειράς που έχει σχεδιαστεί για εξωτερικούς χώρους, είναι τα...

H Siemens διοργανώνει τη virtual εκδήλωση Smart Buildings Connect, στις 21-25 Ιουνίου

 Με το σύνθημα «Ας συνδυάσουμε τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο», η Siemens παρουσιάζει σε μια σειρά από sessions, τις τελευταίες καινοτομίες που...

Βράβευση για την Prosvasis στα Cloud Computing Awards 2021

Η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης Prosvasis GO έλαβε την κορυφαία διάκριση “Best SaaS Product”Η Prosvasis, μέλος του Ομίλου εταιρειών SOFTONE, ξεχώρισε στα Cloud Computing Awards...

Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η δράση του Ιδρύματος Vodafone «Γνώρισε τον κόσμο του STEM»

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ “The Tipping Point”Το Ίδρυμα Vodafone, στo πλαίσιο του προγράμματος Generation Next και σε συνεργασία με τον Μη Kερδοσκοπικό Οργανισμό...

Σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα της Πρωτοβουλίας  «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»

Νέες υπηρεσίες για την ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.Με κύριο στόχο τη διασύνδεση των Ελλήνων επιστημόνων...