22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Google ανακοινώνει το πρώτο Cloud region στην Ελλάδα

H  Google ανακοίνωσε σήμερα τις νέες στρατηγικές πρωτοβουλίες της, με σκοπό να συμβάλλει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται σχέδιο δημιουργίας του πρώτου Google Cloud region στη χώρα, το οποίο θα διευκολύνει τους πελάτες να εξυπηρετούν τους χρήστες τους ταχύτερα, πιο αξιόπιστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ανέθεσε η Google στην AlphaBeta Economics, έως το 2030, το Google Cloud region στην Ελλάδα θα συνεισφέρει συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο εθνικό ΑΕΠ, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τη δημιουργία περισσότερων από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Οι νέες πρωτοβουλίες της Google εστιάζουν, επίσης, στην ενίσχυση της βιωσιμότητας, με έμφαση στην επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του τουριστικού τομέα. Αυτό αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της Google στον συγκεκριμένο κλάδο, μέσα και από τη συνεργασία της με το Υπουργείο Τουρισμού που είχε ανακοινωθεί στο 7ο Οικονομικό Forum των Δελφών, τον περασμένο Απρίλιο.

Η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin, προχώρησε στην ανακοίνωση, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχοντας στο πλευρό της την Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύντρια της Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην κούρσα της ψηφιακής εξέλιξης

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Μέσα σε μόλις 40 μήνες η χώρα μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες, ώστε από ουραγός στην κούρσα της ψηφιακής εξέλιξης, να γίνει πρωτοπόρος. Τα βλέμματα από το εξωτερικό, που άλλοτε έκρυβαν δυσπιστία, τώρα έγιναν χέρια πρόθυμα για συνεργασία. Η χώρα μας δεν είναι, πια, απλός καταναλωτής, αλλά δημιουργός υπηρεσιών και τεχνολογιών. Ενώ ταυτόχρονα μετατρέπεται σε πόλο έλξης σημαντικών και δυναμικών επενδύσεων.  Το νέο «Cloud region» που δημιουργεί η Google στην Ελλάδα είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού του άλματος. Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων που έγιναν πράξη την τελευταία τριετία. Δημιουργώντας εθνικό πλούτο και νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, και αναστέλλοντας τη φυγή Ελλήνων επιστημόνων εκτός συνόρων».

Παγκόσμιο δίκτυο cloud regions

«Κάθε οργανισμός χρειάζεται μια πλατφόρμα που να αποτελεί το θεμέλιο για την ανάπτυξή του. Το δικό μας παγκόσμιο δίκτυο cloud regions υποστηρίζει την τεχνολογική υποδομή που προσφέρουμε στους πελάτες μας για να τους βοηθήσουμε να καινοτομούν ταχύτερα και να προσαρμόζονται στις εξελίξεις», δήλωσε η Adaire Fox-Martin, Πρόεδρος της Google Cloud International. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με Έλληνες πελάτες για να εξασφαλίσουμε ότι το cloud region της χώρας εξυπηρετεί τις ανάγκες τους και μαζί να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Ανακοινώνοντας το πρώτο Google Cloud region στην Ελλάδα

Το πρώτο Google Cloud region στη χώρα θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες cloud στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου οι οργανισμοί να εξασφαλίζουν ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες πιο αξιόπιστα και σε υψηλότερες ταχύτητες. Το cloud προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών του δημοσίου τομέα, πρόσβαση σε κρίσιμες τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη, κβαντικούς υπολογισμούς, υπολογιστικά εργαλεία big data και δίκτυα 5G, σε μια εποχή που όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από κάθε άλλη φορά. Με τη βοήθεια τόσο των τεχνολογιών αυτών, όσο και των εκπαιδευτικών πόρων του Google Cloud, η Ελλάδα θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα καταρτισμένων ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι σε θέση να καλύψουν τις αυξανόμενες τεχνικές ανάγκες της χώρας.

Επιταχύνοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα 

Επιπλέον, η Google έχει ήδη ξεκινήσει τη διεύρυνση της συνεργασίας της με την Deloitte, ώστε να συμπεριλάβει τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας αφιερωμένου στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στόχος είναι η συνεργασία για την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται στο cloud και στη μηχανική εκμάθηση που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να επιταχύνουν την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης και της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.

Στην Google, γνωρίζουμε ότι οι κοινωνικοί επιχειρηματίες επιτελούν σπουδαίο έργο για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, το Google.org, που είναι ο  φιλανθρωπικός βραχίονας της Google, προσφέρει στον οργανισμό INCO και στο Impact Hub χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες, οι οποίες επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις και στον οικοτουρισμό στην Ελλάδα.

Η Google ανακοίνωσε, επίσης, την επερχόμενη συνεργασία της με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture ο πολιτισμός της Ελλάδας να γίνει ακόμη πιο προσβάσιμος στο παγκόσμιο κοινό.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε ένα νέο κεφάλαιο της παρουσίας μας στην Ελλάδα», δήλωσε η Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύντρια της Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Η σημερινή ανακοίνωση στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και τη συνεισφορά της Google στη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα μας και μια ευκαιρία να μοιραστούμε το όραμά μας που είναι να είμαστε χρήσιμοι, μέσω των τεχνολογιών μας, με κάθε πιθανό τρόπο – για την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον».

Οι περιοχές του Google Cloud 

Το δίκτυο περιοχών cloud του Google Cloud εκτείνεται σε 35 περιοχές και 106 ζώνες σε ολόκληρο τον κόσμο, και αποτελεί τη βάση της υποδομής που δημιουργεί το Google Cloud για την υποστήριξη επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και κλάδου. Από επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και υπηρεσίες μέσων και ψυχαγωγίας, έως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας και δημοσίου τομέα, κορυφαίοι οργανισμοί εμπιστεύονται το Google Cloud ως έναν αξιόπιστο συνεργάτη καινοτομίας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης πέντε σημαντικών θεμάτων:

  • Κατανόηση και χρήση δεδομένων: Το Google Cloud βοηθά τους πελάτες να παίρνουν πιο έξυπνες και τεκμηριωμένες αποφάσεις με μία ενοποιημένη πλατφόρμα δεδομένων. Βοηθάμε τους πελάτες να μειώσουν την πολυπλοκότητα και να συνδυάσουν δομημένα και μη δομημένα δεδομένα — όπου και αν βρίσκονται — για γρήγορη και εύκολη δημιουργία πολύτιμων insight.
  • Καθιέρωση μιας ανοικτής υποδομής για ανάπτυξη: Όταν οι πελάτες έρχονται στο Google Cloud, απολαμβάνουν μια ευέλικτη, ασφαλή και ανοικτή πλατφόρμα που αναπτύσσεται μαζί με τον οργανισμό τους. Η δέσμευσή μας στα συστήματα πολλαπλών cloud, υβριδικών cloud και ανοικτού κώδικα προσφέρει στους οργανισμούς πολλές επιλογές, επιτρέποντας στους προγραμματιστές τους να αναπτύξουν κώδικα πιο γρήγορα και με πιο διαισθητικό τρόπο.
  • Δημιουργία ενός περιβάλλοντος συνεργασίας: Στα σύγχρονα υβριδικά περιβάλλοντα, το Google Cloud παρέχει τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη μεταμόρφωση του τρόπου με τον οποίο τα άτομα συνδέονται, δημιουργούν και συνεργάζονται.
  • Προστασία συστημάτων και χρηστών: Καθώς οι εταιρείες επαναπροσδιορίζουν τη στάση τους σχετικά με την ασφάλεια, βοηθάμε τους πελάτες να προστατέψουν τα δεδομένα τους χρησιμοποιώντας την ίδια υποδομή και τις υπηρεσίες ασφάλειας που χρησιμοποιεί η Google για τις δικές της λειτουργίες.
  • Δημιουργία ενός πιο πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος: Από το 2007, η Google έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα και εργαζόμαστε προς την επίτευξη ενός επαναστατικού στόχου, όπου μέχρι το 2030, όλες οι λειτουργίες μας θα πραγματοποιούνται χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Σήμερα, όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν το Google Cloud — το πιο πράσινο cloud στον κλάδο — το 100% της ενέργειας που καταναλώνουν για την κάλυψη των φόρτων εργασίας τους ισοδυναμείται με ανανεώσιμη ενέργεια. Βοηθάμε τους πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται ως αποτέλεσμα των εφαρμογών και της υποδομής τους, με τεχνολογίες όπως το Αποτύπωμα άνθρακα και το Active Assist.

Κάθε περιοχή του Google Cloud παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής απόδοσης και χαμηλού λανθάνοντα χρόνου, τόσο σε τοπικούς όσο και σε πολυεθνικούς οργανισμούς. Όταν ανοίξει η περιοχή cloud για την Ελλάδα, οι τοπικοί πελάτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν σημαντικά στοιχεία ελέγχου που θα τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφάλειας, διατήρησης δεδομένων και συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων.

Google Cloud

Το Google Cloud επιταχύνει τη δυνατότητα των οργανισμών να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις επιχειρηματικές λειτουργίες τους. Παρέχουμε λύσεις εταιρικού επιπέδου που αξιοποιούν τις τεχνολογίες αιχμής της Google — με το πιο πράσινο cloud στον κλάδο. Πελάτες σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές εμπιστεύονται το Google Cloud ως έναν αξιόπιστο συνεργάτη, για να ενισχύσουν την ανάπτυξη και να επιλύσουν τα πιο κρίσιμα επιχειρηματικά ζητήματα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το μεγάλο κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης έρχεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις αλλά η Ελλάδα προλαβαίνει να προσαρμοστεί

Οι οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ελλάδα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10...

Μιχάλης Τσαμάζ: «Φεύγω στην ιδανική συγκυρία για τον ΟΤΕ»

«Ένας manager πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει. Και για εμένα τώρα ήταν αυτή η...

N. Σταθόπουλος (BC Partners): Case Study επιτυχίας η Ελλάδα – Καμία συμφωνία ακόμα για την πώληση της Nova

Για το επενδυτικό περιβάλλον σε Ελλάδα, εξωτερικό, καθώς και για την πορεία των επενδυτικών κινήσεων της BC Partners στην χώρα μίλησε ο Νίκος Σταθόπουλος, Chairman,...

Επιστροφές προϊόντων τώρα και σε Skroutz Point

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να προχωρούν σε επιστροφές προϊόντων χρησιμοποιώντας το δίκτυο Skroutz Point. Δίνεται...

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ αναμένεται να βάλει το έργο των...