21.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Η Ευρώπη υπολείπεται έναντι Κίνας και ΗΠΑ στην υιοθέτηση του 5G

Ένα εκατ. νέες συνδέσεις 5G προστίθενται ημερησίως στην παγκόσμια συνδρομητική βάση, κάνοντας το 5G την ταχύτερα υιοθετημένη γενιά κινητών επικοινωνιών στην ιστορία. Ωστόσο, η υιοθέτηση του 5G δεν είναι ισόρροπη ανά τον κόσμο με την Ευρώπη να έχει μπει πιο αργά στη νέα εποχή και να συνεχίζει να υπολείπεται κατά πολύ.

Αντίθετα οι αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Κορέας, της Ιαπωνίας και των αγορών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) «τρέχουν με χίλια» όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης του 5G. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που περιλαμβάνονται στην 20ή έκδοση του Ericsson Mobility Report, η Βορειοανατολική Ασία αναμένεται να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των συνδρομών 5G έως το 2026, με εκτιμώμενες 1,4 δισεκατομμύρια συνδρομές 5G.

Οι αγορές της Βόρειας Αμερικής και του GCC θα αντιπροσωπεύουν την υψηλότερη διείσδυση συνδρομών 5G, με τις συνδρομές κινητών επικοινωνιών 5G να αποτελούν το 84% και το 73% του συνόλου  των περιφερειακών συνδρομών κινητών επικοινωνιών αντίστοιχα.

Μισό δισ. συνδρομές 5G το 2021

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, έως τα τέλη του 2021, ο πλανήτης θα μετρά συνολικά περί τα 580 εκατ. συνδρομές 5G . Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι συνδρομές 5G με συσκευή με δυνατότητα 5G αυξήθηκαν κατά 70 εκατ.

Η πορεία υιοθέτησης της νέας τεχνολογίας ενισχύει τις εκτιμήσεις τις θέλουν να ανέρχονται σε 3,5 δισ. μέχρι τα τέλη του 2026, που συνιστά πληθυσμιακή κάλυψη 60%. Μάλιστα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το 5G θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο συνδρομές δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα του 4G LTE για το ίδιο ορόσημο. Βασικοί παράγοντες που συνεισφέρουν σε αυτό, είναι η νωρίτερη δέσμευση της Κίνας για το 5G και η πιο έγκαιρη διαθεσιμότητα σε συνδυασμό με τη γοργά αυξανόμενη οικονομική προσιτότητα των εμπορικών συσκευών 5G.

Σε εμπορικό επίπεδο, περισσότερα από 300 μοντέλα smartphone 5G έχουν ήδη ανακοινωθεί ή κυκλοφορήσει εμπορικά. Αυτή η εμπορική δυναμική του 5G αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, ωθούμενη από τον ενισχυμένο ρόλο της συνδεσιμότητας ως βασικού συστατικού της οικονομικής ανάκαμψης μετά την COVID-19.

Νυν υπέρ πάντων το βίντεο

Συνολικά, ο πλανήτης κινείται σε έντονα ψηφιακούς ρυθμούς. Η παγκόσμια κίνηση δεδομένων κινητών επικοινωνιών – εξαιρουμένης της κίνησης, που παράγεται από τη Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση (FWA), ξεπέρασε τα 49EB ανά μήνα στο τέλος του 2020.

Προβλέπεται μάλιστα να αυξηθεί κατά σχεδόν 5 φορές και να φτάσει τα 237EB ανά μήνα το 2026. Τα smartphones και το βίντεο οδηγούν, κατά κύριο λόγο, αυτή την ανοδική πορεία.

Τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, τα οποία σήμερα μεταφέρουν το 95% αυτής της κίνησης, καταναλώνουν επίσης περισσότερα δεδομένα από ποτέ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση χρήση ανά smartphone ξεπερνά πλέον τα 10GB/μήνα και προβλέπεται να φτάσει τα 35GB/μήνα μέχρι το τέλος του 2026.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το HUAWEI Mate X3 ανοίγει το δρόμο για τη νέα εποχή στα foldable smartphones

Η Huawei λάνσαρε στην Ελλάδα το νέο HUAWEI Mate X3 - το εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό, quad-curve, αναδιπλούμενο smartphone με μεγάλη οθόνη. Το HUAWEI Mate...

Το e-shop.gr συνεργάζεται με τη BOX NOW

Η ταχύτατη εξυπηρέτηση του καταναλωτή είναι προτεραιότητα για το e-shop.gr που αναζητά συνεχώς τρόπους να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής! Η συνεργασία του με...

Απλά Ψηφιακά 97: Οι Πλειάδες και η ελληνική καινοτομία στο IoT (Σπ. Μαζαράκης), οι ψηφιακές εκλογές και τα νέα 5G projects

Τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα του IoT, καθώς και την φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του cluster καινοτομίας Πλειάδες του ομίλου Quest...

Public και MediaMarkt μαζί στο «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή 2023»

Public και MediaMarkt, μαζί στέκονται στο πλευρό των καταναλωτών και προσφέρουν χρήσιμες ecoliving συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Συμμετέχουν ΜΑΖΙ στον 3ο κύκλο...

Η Startup Pathways ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Η Startup Pathways και το πρόγραμμα Real Time Graduates του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα Startups in Shipping το Σάββατο, 27 Μαΐου...