8.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Η Ericsson και η Vodafone μειώνουν στο μισό την κατανάλωση ενέργειας του δικτύου σε μια πρωτοποριακή δοκιμή 5G

Στο πλαίσιο μιας συνεργασίας για τη βελτίωση των ενεργειακών επιδόσεων του δικτύου, η Ericsson και η Vodafone ολοκλήρωσαν την πρώτη εγκατάσταση μιας νέας ενεργειακά αποδοτικής μονάδας radio 5G στο Λονδίνο.

Τοποθετημένη στη στέγη του Speechmark, του κτιρίου των κεντρικών γραφείων της Vodafone UK στο Λονδίνο, η ελεγχόμενη υλοποίηση της λύσης κεραίας ενσωματωμένης στον σταθμό βάσης της Ericsson (AIR 3227) είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης ενέργειας του δικτύου της Vodafone κατά μέσο όρο 43% σε άμεση σύγκριση με προηγούμενες γενιές τεχνολογίας ραδιοπρόσβασης, η οποία μείωση φτάνει έως και 55% σε μη ώρες αιχμής.

Σχεδιασμένη με το βλέμμα στο μέλλον, και για βιώσιμα δίκτυα, η νέα μονάδα radio της Ericsson είναι συγκριτικά 51% ελαφρύτερη, ενώ ο πιο συμπαγής σχεδιασμός της και τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά διαχείρισης ενέργειας θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση του συνολικού αποτυπώματος χώρου (δηλ, του χώρου που καταλαμβάνει ένας σταθμός βάσης), καθιστώντας τόσο την ανάπτυξη του δικτύου 5G όσο και τις αναβαθμίσεις του δικτύου 4G ταχύτερες και ευκολότερες.

1500 από τις νέες μονάδες radio θα αναπτυχθούν τώρα σε όλο το δίκτυο της Vodafone

1500 από τις νέες μονάδες radio θα αναπτυχθούν τώρα σε όλο το δίκτυο της Vodafone μέχρι τον Απρίλιο του 2022, συμβάλλοντας στη μείωση της προβλεπόμενης ενεργειακής κατανάλωσης του μελλοντικού δικτύου 5G της Vodafone και υποστηρίζοντας μια βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη του 5G.

Ο Andrea Dona, Chief Network Officer, Vodafone UK, δηλώνει: “Η στρατηγική μας είναι απλή: απενεργοποιούμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε, αντικαθιστούμε τον παλαιό εξοπλισμό με σύγχρονες εναλλακτικές λύσεις και χρησιμοποιούμε τις πιο ενεργειακά αποδοτικές επιλογές που υπάρχουν.

Η επιτυχία αυτής της δοκιμής, μας δίνει την δυνατότητα να διερευνήσουμε νέους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα την ενεργειακή κατανάλωση του δικτύου μας μαζί με τον συνεργάτη μας Ericsson. Δεν υπάρχει καμία “ασημένια σφαίρα” για τη διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης του δικτύου μας – πρόκειται για την τοποθέτηση της βιωσιμότητας στο επίκεντρο κάθε απόφασης και την επίτευξη πολλών μικρών κερδών, τα οποία προστιθέμενα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα μια ουσιαστική διαφορά”.

Η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης του δικτύου κατά 43% κατά μέσο όρο ημερησίως

Ο Björn Odenhammar, Chief Technology Officer, Networks and Managed Services, Ericsson UK and Ireland, αναφέρει: “Χτίζοντας επάνω στην επιτυχία ενός βραβευμένου δικτύου 5G στο Λονδίνο, η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης του δικτύου κατά 43% κατά μέσο όρο ημερησίως, αποτελεί ακόμη ένα καταπληκτικό επίτευγμα για τη Vodafone και την Ericsson.

Η βιωσιμότητα αποτελεί ουσιαστικό σκοπό της Ericsson και η νέα μας μονάδα radio θα βοηθήσει τη Vodafone να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας του δικτύου, να απλοποιήσει την ανάπτυξη του δικτύου και να διαχειριστεί αποτελεσματικά την αναμενόμενη αύξηση της κίνησης δεδομένων τόσο των σημερινών όσο και των μελλοντικών δικτύων 5G. Μαζί οικοδομούμε το δίκτυο 5G του μέλλοντος – ένα δίκτυο που παρέχει τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις με βελτιωμένη αποδοτικότητα πόρων και χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις”.

Η Ericsson και η Vodafone UK εγκαινίασαν για πρώτη φορά εμπορικές υπηρεσίες 5G το 2019. Η ισχυρή συνεργασία αναγνωρίστηκε για την υψηλή απόδοση ενός δικτύου 5G με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του στο Λονδίνο το 2020. Τον Ιούνιο του 2021, ανακοινώθηκε ότι η Ericsson θα υποστηρίζει ολόκληρο το cloud-native 5G Core Standalone της Vodafone για εφαρμογές πυρήνα πακέτων – ένα κρίσιμο ορόσημο για την παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας 5G Standalone.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επίσης για να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αναβαθμίσεων των χώρων που φιλοξενούν υποδομές του δικτύου, και να επιταχύνουν την ανάπτυξη του δικτύου μέσω της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών και της υπηρεσίας Intelligent Site Engineering της Ericsson.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

H PMM και η Viva.gr συνεργάζονται για το Public Tickets

H Public-MediaMarkt συνεργάζεται αποκλειστικά με τη Viva.gr και εμπλουτίζει την υπηρεσία ticketing, δίνοντας στους λάτρεις του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού τη δυνατότητα ν’...

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer βασικός χορηγός της εκστρατείας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού «Sail for Pink»

To Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer (CDI) υποστήριξε φέτος το Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης και την ενέργεια “Sail for Pink” ως βασικός χορηγός (Pink...

Microsoft και ReGeneration ενώνουν δυνάμεις ξανά για το upskilling νέων σε ψηφιακές δεξιότητες

Το “The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft” αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακού αλφαβητισμού και υλοποιείται υπό την...

Nissan Ambition 2030: ένα όραμα πέρα από την κινητικότητα

Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται στο επίκεντρο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, η Nissan θα προσφέρει συναρπαστικά οχήματα και τεχνολογίες που ενδυναμώνουν την κινητικότητα των...

Η BEWISE υλοποιεί έργο digital transformation για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Με το βλέμμα στη διαρκή βελτίωση των υποδομών της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέθεσε στη Bewise S.A. το έργο της αναβάθμισης των πληροφοριακών υποδομών της...