20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Η Ericsson φέρνει το 5G στην Ελλάδα με την WIND Hellas

  • Η τεχνολογία Κορμού 5G της Ericsson αυτόνομης αρχιτεκτονικής (standalone) 5G θα εφοδιάσει την WIND Hellas με ένα ταχύτερο, πιο αξιόπιστο και πιο ασφαλές δίκτυο κορμού.
  • Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από μια γκάμα νέων περιπτώσεων χρήσης, οι οποίες καθίστανται δυνατές μέσω της χρήσης του δικτύου Κορμού 5G διπλής λειτουργίας (dual mode) της Ericsson, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία containers.
  • Με το νέο ψηφιακό Σύστημα Επιχειρησιακής Υποστήριξης (Business Support System, BSS), η WIND Hellas θα είναι σε θέση να λανσάρει προσφορές 5G τόσο για B2C όσο και για B2B, και να δημιουργεί έσοδα από αυτές με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η Ericsson επελέγη από την WIND Hellas ως ο προμηθευτής της για το δίκτυο κορμού κινητής 5G, τόσο αυτόνομης όσο και μη αυτόνομης αρχιτεκτονικής, καθώς και ως ο στρατηγικός συνεργάτης της στην περιοχή του BSS.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Ericsson θα υλοποιήσει έναν πανίσχυρο μετασχηματισμό του υπάρχοντος δικτύου κορμού 2G/3G/4G της Wind Hellas, καθώς και της υποδομής σηματοδοσίας της, καθιστώντας δυνατή την ανάπτυξη του πρώτου της δικτύου 5G αυτόνομης αρχιτεκτονικής.

Cloud native

Το ασφαλές, cloud-native, βασισμένο σε τεχνολογία containers δίκτυο κορμού 5G διπλής λειτουργίας της Ericsson θα δώσει την δυνατότητα στην WIND Hellas να ανταποκριθεί στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για δεδομένα, καθώς και να αναζητήσει νέες ευκαιρίες σε αναδυόμενα τμήματα της αγοράς των επιχειρήσεων, υποστηριζόμενη από επαυξημένες δυνατότητες, όπως π.χ. η τεμαχιοποίηση δικτύου (network slicing).

Η WIND Hellas θα επωφεληθεί επίσης από πιο πελατοκεντρικές επιχειρησιακές λειτουργίες με τις λύσεις Ericsson Digital BSS, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον πάροχο να βελτιώσει την εμπειρία πελάτη και να δημιουργήσει έσοδα από νέες υπηρεσίες 5G.

Ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία αυτή με την Ericsson που σκοπό της έχει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου 5G της χώρας. Η φιλόδοξη δέσμευσή μας είναι να οικοδομήσουμε ένα υπερσύγχρονο, ασφαλές δίκτυο κορμού 5G, το οποίο θα προσδώσει νέες δυνατότητες στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει νέα αξία για την ευρύτερη κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους πελάτες μας, παρέχοντας βελτιωμένες υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και συναρπαστικές εμπειρίες».

Δίκτυο κορμού

Ο Γιώργος Παππάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάδος, δήλωσε με τη σειρά του: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την μακρά και επιτυχημένη συνεργασία μας με την WIND Hellas παρέχοντας λύσεις κορυφαίας τεχνολογίας για το δίκτυο Κορμού 5G και το BSS. Οι cloud-native λύσεις της Ericsson που αποτελούν το αντικείμενο αυτής της νέας συμφωνίας, μεταφράζονται για την Wind σε μια εξαιρετικά αποτελεσματική μετάβαση σε ένα ασφαλές, βιώσιμο και μελλοντικά εξασφαλισμένο δίκτυο (future proof network). Το 5G αποτελεί κρίσιμη εθνική υποδομή ζωτικής σημασίας που πρόκειται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην υλοποίηση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας, την ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα και την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας μας. Με το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο 5G που διαθέτουμε, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Wind Hellas στην προσφορά υπηρεσιών 5G τόσο στους καταναλωτές όσο και στους διάφορους κλάδους της οικονομίας.”

Χαρτοφυλάκιο λύσεων που περιλαμβάνει η συμφωνία

Σύμφωνα με την πενταετή συμφωνία, η Ericsson θα υλοποιήσει λογισμικό Κορμού 5G διπλής λειτουργίας επάνω σε μια νέα, συστημικά επαληθευμένη Υποδομή Υπολογιστικού Νέφους της Ericsson, με υπηρεσίες πλήρους υποστήριξης, εικονικό IMS για σταθερή φωνή και φωνή μέσω LTE (VoLTE), αλλά και μια λύση επόμενης γενιάς BSS Χρέωσης 5G. Το συνοδευτικό πρόγραμμα εξέλιξης και ολοκλήρωσης συστημάτων συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες υποστήριξης από άκρο σε άκρο, ενώ παράλληλα εισάγει αυτοματοποίηση των λειτουργιών δικτύου του παρόχου υπηρεσιών.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το HUAWEI Mate X3 ανοίγει το δρόμο για τη νέα εποχή στα foldable smartphones

Η Huawei λάνσαρε στην Ελλάδα το νέο HUAWEI Mate X3 - το εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό, quad-curve, αναδιπλούμενο smartphone με μεγάλη οθόνη. Το HUAWEI Mate...

Το e-shop.gr συνεργάζεται με τη BOX NOW

Η ταχύτατη εξυπηρέτηση του καταναλωτή είναι προτεραιότητα για το e-shop.gr που αναζητά συνεχώς τρόπους να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής! Η συνεργασία του με...

Απλά Ψηφιακά 97: Οι Πλειάδες και η ελληνική καινοτομία στο IoT (Σπ. Μαζαράκης), οι ψηφιακές εκλογές και τα νέα 5G projects

Τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα του IoT, καθώς και την φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του cluster καινοτομίας Πλειάδες του ομίλου Quest...

Public και MediaMarkt μαζί στο «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή 2023»

Public και MediaMarkt, μαζί στέκονται στο πλευρό των καταναλωτών και προσφέρουν χρήσιμες ecoliving συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Συμμετέχουν ΜΑΖΙ στον 3ο κύκλο...

Η Startup Pathways ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Η Startup Pathways και το πρόγραμμα Real Time Graduates του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα Startups in Shipping το Σάββατο, 27 Μαΐου...