19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Epsilon Net εξαγόρασε το 51% της DIGITAL4U

Η EPSILON NET ανακοινώνει την απόκτηση ποσοστού  51% στην εταιρεία με την επωνυμία «DIGITAL4U ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ » και το  διακριτικό  τίτλο  «DIGITAL4U» , η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του eCommerce & Digital marketing (www.digital4u.gr).

Η DIGITAL4U, ιδρύθηκε το 2013, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής Διαδικτυακής Επικοινωνίας για κάθε επιχείρηση. Έχει μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία eshop/eCommerce solutions, τόσο στην κατασκευή/βελτιστοποίηση,  όσο και στην προώθηση, προσφέροντας πλήρες φάσμα λύσεων, ανάλογα με τους στόχους  κάθε επιχείρησης.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, απασχολεί 32 εξειδικευμένα στελέχη και  εξειδικεύεται στους τομείς :

  • E-Shop & e-Market Solutions
  • Web Design & Development
  • Advanced e-Commerce Solutions
  • B2B Platform
  • Performance Marketing
  • Digital Branding
  • Search Engine Optimization ( SEO )

Κατά τη διάρκεια των 9 ετών λειτουργίας, η DIGITAL4U κατάφερε να προσελκύσει ορισμένα από τα δημοφιλέστερα brands της ελληνικής αγοράς και να εισάγει καινοτόμες λύσεις  στον διαρκώς εξελισσόμενο χώρο του διαδικτυακού marketing. Έχει βραβευτεί, τόσο σε διεθνείς όσο και σε εγχώριους διαγωνισμούς για έργα της στο eCommerce και στο SEO.

Οικονομικά στοιχεία

Ο κύκλος εργασιών της DIGITAL4U για τη χρήση του 2021 ανήλθε σε 1,36  εκατ. Ευρώ, αυξημένος κατά 27% σε σχέση με το 2020, ενώ τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ( EBITDA) ανήλθαν σε 229 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 75%  σε σχέση με το 2020. Η εταιρία στις 31/12/2021, είχε μηδενικό τραπεζικό δανεισμό ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα, διαμορφώθηκαν σε 314 χιλ. ευρώ.

Στην EPSILON NET  θα μεταβιβαστεί ποσοστό 51% της DIGITAL4U.  Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά  και απόκτηση ποσοστού  51% της εταιρίας θα ανέλθει σε 0,5 εκατ. Ευρώ.

Επίσης, με συμφωνία των μερών, στην Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί την 14/04/2022, θα αποφασιστεί αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας μετά την ολοκλήρωση της οποίας το ποσοστό της Epsilon Net θα ανέλθει σε  60% στο Μ.Κ της DIGITAL4U.

Το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρείας εξακολουθεί να ανήκει στους βασικούς ιδρυτές της, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χρήστος Κωστούλας, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Διευθύνων  Σύμβουλος, διατηρώντας παράλληλα το 24,5% της DIGITAL4U ( μετά την αναμενόμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου  θα διαμορφωθεί σε 20%)

Επέκταση με εξαγορές

Η συγκεκριμένη εξαγορά συνέχεια των μεθοδευμένων κινήσεων της εταιρίας για επέκταση σε συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενισχύει τη στρατηγική της εταιρίας για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της, υλοποιεί τον σχεδιασμό της  EPSILON NET  για είσοδο σε ειδικές κάθετες αγορές, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις με στόχο την διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, και επιπλέον αποτελεί ένα βασικό βήμα για την  είσοδο του Ομίλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του eshop/eCommerce & Digital Marketing, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις end to end για κάθε επιχείρηση.

Ο Όμιλος ακολουθεί με συνέπεια και συνέχεια  τον επιχειρηματικό του σχεδιασμό σε επίπεδο συνεχούς οργανικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα προχωρεί σε εξαγορές και τεχνολογικές συνεργασίες με στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς και του συνόλου των οικονομικών μεγεθών του.

Στρατηγικός στόχος της διοίκησης παραμένει η συνεχής παραγωγή αξίας για το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους μετόχους, ως ο μεγαλύτερος Όμιλος Επιχειρησιακού Λογισμικού στην Ελλάδα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πάροχος που κάνει «άλμα» και αλλάζει τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας

Ποια είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, όσον αφορά τη χρήση του smartphone; Τι είναι αυτό για το οποίο διαρκώς αγωνιούν...

Intrakat: Σύμβαση €9,75 εκατ. με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, η Intrakat υπέγραψε εκτελεστική σύμβαση συμφωνίας – πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, με την δημόσια εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού ύψους...

Mastercard Fintech Forum: Μεγάλος νικητής η καινοτομία – Coriunder και Moveo.ai είναι οι δύο fintech που ξεχώρισαν

Η Mastercard στέκεται αρωγός στην ανάδειξη των νεοφυών επιχειρήσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, υλοποιώντας για ακόμα μία φορά την επιτυχημένη εκδήλωση για το οικοσύστημα του...

Η Salesforce λανσάρει τεχνητή νοημοσύνη νέας γενιάς για το Slack

Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Slack AI, μιας εύκολης και αξιόπιστης δημιουργικής ΤΝ (AI) που διατίθεται εγγενώς στο Slack, ως «απάντηση» στις ανάγκες...

Η Nova επιστρέφει στην πόλη, επενδύοντας σε βιώσιμα κτίρια

Η νέα Nova, συμπληρώνοντας ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, μετεγκαθίσταται στη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία είναι πλέον η νέα έδρα της εταιρείας, και σε τρεις...