12.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Η ελληνική startup Orfium εξαγόρασε την ιαπωνική Breaker

Μια ελληνική startup της μουσικής βιομηχανίας και ψυχαγωγίας εξαγοράζει Ιαπωνική εταιρεία προώθησης και marketing και ανοίγει δρόμους για την Άπω Ανατολή, καθώς η Ιαπωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μουσική αγορά στον κόσμο.

Πρόκειται για την ORFIUM, μια νεοφυή εταιρεία που αναπτύσσει πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις για τη βιομηχανία της μουσικής και της ψυχαγωγίας (δισκογραφικές εταιρείες, εκδότες μουσικής, οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, κινηματογραφικές εταιρείες, δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων).

Στο πελατολόγιό της ORFIUM – που παραπέμπει στον μυθικό Ορφέα, κύριο εκπρόσωπο της τραγουδιστικής τέχνης και της κιθάρας – περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Warner Chappell Music, Warner Music Group, Sony Music Publishing, Sony Music Entertainment, Kobalt κ.α.

Αποτελεσματική διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων

Τα προϊόντα της ORFIUM επανεφευρίσκουν τον τρόπο που η τεχνολογία εντοπίζει, αναλύει και καταγράφει τη χρήση οπτικοακουστικών καταλόγων για τη διαφανή και αποτελεσματική διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων, προς όφελος πάντα των δημιουργών και των δικαιούχων «Απελευθερώνοντας την πραγματική αξία του περιεχομένου».

Ακολουθώντας ένα agile επιχειρηματικό μοντέλο, με γραφεία στο Λος Άντζελες, στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου εδράζει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με 180 άτομα, η ORFIUM συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και τη μεγιστοποίηση των εσόδων που προκύπτουν από τη χρήση τους σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες. Πάντα προς ενίσχυση των δικαιούχων δικαιωμάτων, των καλλιτεχνών, των δημιουργών και των συναφών οργανισμών σε όλο τον κόσμο.

Η ORFIUM ιδρύθηκε το 2015 από τον Chris Mohoney, τον Drew Delis, τον Δημήτρη Παπασπύρο και τον Μιχάλη Πετυχάκη. Η εταιρεία έχει διακριθεί με το πρώτο Βραβείο «Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς» του Elevate Greece για τα τεχνολογικά της προϊόντα και λύσεις. Είναι μια εταιρεία ιδιοκτησίας εργαζομένων, που προσφέρει μετοχικά κεφάλαια σε όλους τους εργαζομένους.

Η ελληνική startup προχώρησε στην εξαγορά της Breaker INC, εταιρείας προώθησης, μάρκετινγκ και δημιουργίας περιεχομένου, με βάση το Τόκυο. Η Breaker θα μετονομαστεί σε ORFIUM Japan και θα επιχειρήσει μια σειρά συνεργασιών στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τη μουσική βιομηχανία, στους τομείς μουσικής, gaming, ψυχαγωγίας και anime, με την ευρεία γκάμα προϊόντων της βραβευμένης τεχνολογικής εταιρείας ORFIUM.

Από τις πρώτες εταιρείες με εξειδίκευση στο YouTube στην Ιαπωνία

Η Breaker ιδρύθηκε το 2013 από τον Alan Swarts, πρώην Αντιπρόεδρο της MTV/Viacom στην Ιαπωνία, και τον John Possman, συνιδρυτή της DFR Asia. Ξεκινώντας ως μία από τις πρώτες εταιρείες με εξειδίκευση στο YouTube στην Ιαπωνία, η Breaker ανέπτυξε ένα παγκόσμιο influencer δίκτυο, δημιούργησε πρωτότυπο περιεχόμενο μεγάλης αξίας (συμπεριλαμβανομένων του YouTube FanFest Japan και μιας ταινίας του YouTube Originals) και διαχειρίστηκε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για εταιρείες ψυχαγωγίας και media. Στο διοικητικό συμβούλιο της Breaker συμπεριλαμβάνεται ο θρυλικός Shigeo Maruyama, πρώην CEO της Sony Music Japan καθώς και πρώην Πρόεδρος της Sony Computer Networks.

Ο Alan Swarts, Διευθύνων Σύμβουλος της Breaker, ανέφερε: «Είτε πρόκειται για influencer μάρκετινγκ είτε για διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παραγωγή περιεχομένου, η αποστολή της Breaker ήταν πάντα να εξυπηρετεί τους δημιουργούς και τους δικαιούχους δικαιωμάτων στη δημιουργία εσόδων από την πνευματική τους ιδιοκτησία. Η Breaker είναι ενθουσιασμένη που συνεχίζει με αυτήν την αποστολή και επεκτείνει τις δυνατότητές της φέρνοντας την παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία διαχείρισης δικαιωμάτων της ORFIUM στην ιαπωνική αγορά. Αναμένουμε ότι η τεχνολογία της ORFIUM θα προσφέρει σημαντικές αυξήσεις στα έσοδα για Ιάπωνες δημιουργούς και δικαιούχους δικαιωμάτων, όπως κάνει ήδη η ORFIUM για τους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο».

Ιαπωνία, η δεύτερη μεγαλύτερη μουσική αγορά στον κόσμο

Ο Rob Wells, Διευθύνων Σύμβουλος της ORFIUM, δήλωσε σχετικά: «Είμαι χαρούμενος που φέρνουμε τον Alan και την ομάδα του στην ORFIUM. Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά με την Breaker και ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τις μελλοντικές του προσπάθειες με την τεχνολογία μας. Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μουσική αγορά στον κόσμο με τοπική μοναδικότητα και απίστευτο εγχώριο ταλέντο και περιεχόμενο. Ανυπομονούμε επίσης να δουλέψουμε με μουσικές εταιρείες, στούντιο και εγχώριους καλλιτέχνες, για να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στο ψηφιακό οικοσύστημα».

Ο Διευθυντής Τεχνολογίας της ORFIUM, Μιχάλης Πετυχάκης, υπογράμμισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη σπουδαία εξέλιξη για την ORFIUM και την επέκτασή της στην Ιαπωνία. Θεωρούμε αυτήν τη συμφωνία εξέχουσας σημασίας, καθώς σηματοδοτεί την επέκταση μιας start-up με ελληνικές ρίζες στην αγορά της Ασίας. Η συμφωνία αυτή ενισχύει επίσης το Ελληνικό start-up οικοσύστημα, καθώς τονίζει τα δυνατά σημεία και τις ικανότητες του για διεθνή ανάπτυξη».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...

Πέντε ανανεωμένες ζώνες και τεράστιες επιλογές κινηματογραφικού περιεχομένου στα Novacinema

  ​Με «World Cinema», «Bloody Cinema», «Family Cinema», «Classic Cinema», και «Sunday Premiere», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θέασης Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023. Novacinema,...

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...

«Γκάζι» για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων με ΙοΤ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Με στόχο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να μετατραπούν σε έξυπνες εξασφαλίζοντας το ψηφιακό αύριο της Ελλάδας η χώρα αποκτά...