12.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Η ελληνική start up AidPlex διεκδικεί ευρωπαϊκό βραβείο για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση της σκολίωσης

Μία φορητή συσκευή για συνεχή παρακολούθηση «στο σπίτι» ασθενών με σκολίωση, είναι η ελληνική πρόταση η οποία έχει προκριθεί στους ημιτελικούς του InnoStars Awards, του προγράμματος του EIT Health για νεοσύστατες επιχειρήσεις από χώρες της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης.

Η ελληνική συμμετοχή που προκρίθηκε στους ημιτελικούς των InnoStars Awards 2021 αφορά το καινοτόμο προϊόν που ονομάζεται ScolioSense και αναπτύχθηκε από τη νεοφυή επιχείρηση AidPlex με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Η συσκευή της AidPlex στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σκολίωσης, προσφέροντας ένα σύστημα διαχείρισης του ασθενούς από απόσταση. Το ScolioSense, για το οποίο εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αποτελείται από μια «έξυπνη» φορητή συσκευή για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της τήρησης της θεραπείας, μια εφαρμογή για κινητές συσκευές για τους ασθενείς και μια διαδικτυακή εφαρμογή για τους κλινικούς γιατρούς.

Στους ημιτελικούς των InnoStars Awards 2021

Η πανδημία έφερε ρεκόρ νέων ιδεών στα φετινά Βραβεία InnoStars. Ο αριθμός των ομάδων που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο επείγουσες προκλήσεις στον τομέα της υγείας, για την ευεξία των πολιτών και την ανακούφιση των ασθενών, αυξήθηκε κατά 47% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Από τις 15 ομάδες που περιλαμβάνονται στη λίστα, τρεις προέρχονται από την Ιταλία με τρείς προτάσεις ενώ Ρουμανία. Ισπανία, Πορτογαλία και Ουγγαρία εκπροσωπούνται με δύο προτάσεις, ενώ από μία πρόταση έχουν Ελλάδα, Πολωνία, Εσθονία και Λιθουανία.

Το InnoStars Awards ανήκει στα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα επιτάχυνσης του EIT Health για νεοφυείς επιχειρήσεις με πρωτότυπο ή ελάχιστο βιώσιμο προϊόν. Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους ημιτελικούς θα λάβουν από 25.000€ τα οποία χαρακτηρίζονται ως «έξυπνα χρήματα» καθώς θα τα χρησιμοποιήσουν για εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα και καθοδήγηση από καταξιωμένους ειδικούς στον τομέα.

Οι δέκα ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις θα προκριθούν στον τελικό, αφού αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή, και θα κερδίσουν έως και 25.000€ επιπλέον για την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους στην αγορά.

Tamas Bekasi, RIS Business Creation Manager των EIT Health InnoStars

«Κάθε χρόνο, ο θεσμός InnoStars Awards προσελκύει πρωτοποριακές λύσεις ιατρικής, βιοτεχνολογίας ή ψηφιακής υγείας που απώτερο σκοπό έχουν να ανταποκριθούν σε μερικές από τις πιο επείγουσες προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών. Φέτος, με μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά, παρατηρήσαμε μια μεγάλη κλιμάκωση της συμμετοχής. Η πανδημία έδωσε ώθηση σε νέες ιδέες και παρακίνησε τους καινοτόμους να κάνουν το επόμενο βήμα. Το κλειδί για την επιτυχία πολύ συχνά είναι η ενίσχυση των φιλόδοξων ομάδων με επιχειρηματικές δεξιότητες, η δικτύωση και η υποστήριξη στην οικοδόμηση διεθνούς αναγνώρισης. Αυτό ακριβώς κάνουμε», υπογράμμισε ο κ. Tamas Bekasi, RIS Business Creation Manager των EIT Health InnoStars.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια τα InnoStars Awards έχουν βοηθήσει δεκάδες ομάδες να μεταβούν από το πρωτότυπο στάδιο στο επίπεδο της αγοράς. Οι καλύτερες ομάδες με τις πιο βιώσιμες ιδέες έλαβαν εξωτερική χρηματοδότηση, μεγάλοι επενδυτές εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για αυτές, και κατάφεραν να αναπτυχθούν».

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα όλων των επιλεγμένων ομάδων εδώ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...

Πέντε ανανεωμένες ζώνες και τεράστιες επιλογές κινηματογραφικού περιεχομένου στα Novacinema

  ​Με «World Cinema», «Bloody Cinema», «Family Cinema», «Classic Cinema», και «Sunday Premiere», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θέασης Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023. Novacinema,...

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...

«Γκάζι» για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων με ΙοΤ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Με στόχο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να μετατραπούν σε έξυπνες εξασφαλίζοντας το ψηφιακό αύριο της Ελλάδας η χώρα αποκτά...

Στα 23,3 δισ. ευρώ η ευρωπαϊκή αγορά βιντεοπαιχνιδιών

 Της Νατάσας Φραγκούλη Να δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους παίκτες, επιδιώκει η Ευρώπη. Η αγορά...